Cultural

Celebrul interpret de muzică populară Petrică Vița a murit. Artistul avea mari probleme de sănătate

Publicat: 27 iun. 2023
_____ Vizualizări 0 Comentarii
Celebrul interpret de muzică populară Petrică Vița a murit. Artistul avea mari probleme de sănătate
Petrica Vita a murit dupa o lunga suferinta

Petrică Vița, unul din cei mai apreciați interpreți de muzică populară din România, a murit. La doar 56 de ani, a pierdut lupta cu cancerul de piele.

Tratamentul de care avea nevoie era extrem de scump, iar familia a lansat, în urmă cu câteva zile, o campanie de donații.

Celebrul interpret de muzică populară Petrică Vița a murit

În urmă cu puțin timp, fiica celebrului interpret de muzică populară Petrică Vița a anunțat decesul tatălui ei. Artistul a murit la vârsta de 56 de ani, după o luptă crâncenă cu cancerul de piele. Cu doar câteva zile în urmă, apropiații interpretului de muzică populară au lansat o campanie de donații pentru a ajuta familia să achite tratamentul extrem de costisitor.

Petrică Vița se luptă cu această boală de mai bine de șase ani. În tot acest timp, artistul nu a vrut ca ceilalți să știe de chinul prin care trecea. A luptat cu boala și o perioadă de timp a reușit să o țină în frâu, până când starea sa de sănătate s-a înrăutățit.

Tratamentul pe care trebuia să-l urmeze costa enorm de mult, iar cei dragi au apelat la mila oamenilor pentru a putea face față situației. Din păcate, interpretul de muzică populară a pierdut lupta împotriva cancerului.

Petrică Vița a pierdut lupta cu cancerul de piele

Îndrăgitul artist se afla de ceva vreme internat într-un spital din Viena, însă starea sa de sănătate se degrada din ce în ce mai tare. A luptat vreme de mai bine de șase ani cu cancerul de piele, însă a pierdut această luptă la doar 56 de ani.

Vestea morții lui Petrică Vița a dat-o fiica artistului, Georgiana Vița. Aceasta a postat un mesaj emoționant pentru tatăl ei, plecat mult prea devreme din această lume.

„NUUUU TATI !!!!!! NUUUUUU !!! Vreau să urc la Dumnezeu să te aduc înapoi . TE IUBESC DIN TOATE VIEȚILE !!!!! Vei ramane tata meu mereu !!!! Dumnezeu să te aibe în paza lui !!!!! Ce mă fac eu fără tine ???? Vreau să știe o lume întreagă , ai fost cel mai bun tată din lume !!!! TE IUBESC TATI MEU !!!!!”, a scris pe Facebook, Georgiana Vița, fiica regretatului artist.

Cine a fost Petrică Vița

Petrică Vița , urmaș de cinste al celui ce a fost supranumit „taragotul de aur“ al Banatului , Luca Novac, a văzut lumina zilei în satul Valeadeni – comuna Brebu, la data de 25 iulie 1966.

Și-a petrecut copilăria la sat unde a luat pentru întâia oară contact cu muzica populară pe care a îndrăgit-o nespus încă de la prima ascultare. Școala și liceul le-a urmat în municipiul Reșița , situat la poalele muntelui Semenic. Și-a continuat studiile absolvind Facultatea de Muzică Spiru Haret din București. Tinerețea și-a petrecut-o bucurând prin cântecul său sufletele iubitorilor de folclor din Banatul de Munte, Banatul de Câmpie și nu în ultimul rând al tuturor românilor din țară și din străinătate, făcându-se astfel cunoscut și remarcat pretutindeni.

În data de 12 noiembrie 1991 și-a unit destinul cu cel al tinerei Ramona Buiug, cea care avea să devină în timp recunoscuta artistă a folclorului bănățean Ramona Vița, formând astfel, unul din îndrăgitele și consacratele cupluri de artiști ale Banatului și nu numai. Petrică Vița a fost un mare iubitor de muzică, de frumos, de viață, un artist care nu și-a dorit nimic mai mult decât să poată rămână veșnic, prin cântecele sale, în inimile iubitorilor de folclor.

Adauga un comentariu