Prima pagină » Cultural » Celine Dion, despre boala cu care se confruntă: “Mi-a luat 17 ani să înțeleg ce se întâmplă”

Celine Dion, despre boala cu care se confruntă: “Mi-a luat 17 ani să înțeleg ce se întâmplă”

04 iun. 2024, 09:03,
BZI.ro, în Cultural

Celine Dion se confruntă de mai mulți ani cu o boală neurologică gravă care i-a provocat dureri semnificative, mai ales în perioada în care medicii nu au putut identifica boala și oferi un tratament adecvat.

Artista a trecut prin momente extrem de dificile, de la apariția primelor simptome la descoperirea diagnosticului final.

Celine Dion, despre boala cu care se confruntă

Prezența lui Celine Dion în lumina reflectoarelor a scăzut semnificativ în ultimii ani. Artista a dezvăluit că suferă de o boală neurologică rară cunoscută sub numele de „sindromul persoanei rigide (înțepenite)”. Afecțiunea se manifestă prin rigiditate musculară și spasme, severitatea variază de la o persoană la alta.

Celine Dion a mărturisit recent într-un interviu că primele simptome ale bolii sale au apărut cu mulți ani în urmă, dar diagnosticul corect a fost primit abia de curând. Aflarea cauzei suferinței sale a fost o experiență emoționantă, dar a adus și o ușurare semnificativă artistei, care a putut, în sfârșit, să pună un nume durerii cu care se confrunta de atâția ani.

”S-ar putea să pară ciudat să spun asta, dar am fost fericită când mi s-a spus ce este. În sfârșit voi putea trăi cu această boală și nu voi mai suferi din cauza ei. Sper că acest lucru nu îi va speria pe oameni să caute un diagnostic și în schimb îi va alerta. Mi-a luat 17 ani să înțeleg ceea ce se întâmplă. Vă rog, nu așteptați atât de mult”, a mărtuisit vedeta într-un interviu pentru Vogue.

Când și-a dat seama artista că este ceva în neregulă

Celine Dion a dezvăluit că primele semne ale bolii sale au apărut în 2008, în timpul unui turneu. Atunci a experimentat probleme cu vocea, dar medicii au pus totul pe seama corzilor vocale. Afecțiunea a continuat să se agraveze, iar pandemia a oferit artistei ocazia de a se dedica mai mult timp propriei sănătăți și de a căuta un diagnostic corect. După ce a aflat de ce boală suferă, Celine a ales să ascundă adevărul celor dragi pentru o perioadă.

”Mă luptam să o controlez. Am reușit să ajung foarte sus, dar apoi vocea mea era cuprinsă de niște spasme. Am făcut ce trebuie să faci în aceste zile: am mers să văd un doctor. Mă luptam să mă mișc. Trebuia să mă sprijin de ceva ca să pot merge. Mi-am spus că universul mi-a trimis un semn cu pandemia: trebuia să profit de acest timp de odihnă pentru a descoperi ce se întâmplă”, a mai spus solista.

Celine Dion se confruntă cu boală neurologică gravă pe care caută să o controleze.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *