Prima pagină » Cultural » Mozaic muzical » Celine Dion, prima declarație după ce problemele de sănătate au țintuit-o la pat

Celine Dion, prima declarație după ce problemele de sănătate au țintuit-o la pat

04 mai 2022, 09:25,
BZI.ro, în Cultural

Nu sunt vești prea bune despre Celine Dion. Artista care este așteptată și în România și-a amânat toate concertele pe care urma să le aibă în Europa în acest an. Iar motivele sunt legate, cum era de așteptat, de starea de sănătate a celebrei artiste, care o forțează să stea departe de scenă.

Concertele lui Celine Dion din turneul ”Courage”, care erau deja programate în Europa pentru anul acesta, au fost anulate din cauza problemelor de sănătate de care suferă faimoasa artistă, scrie AFP.

„Îmi pare atât de rău că trebuie să schimb încă o dată datele turneului meu din Europa; prima dată s-a întâmplat din cauza pandemiei, acum din cauza sănătăţii mele”, spune artista în vârstă de 54 de ani.

Celine Dion, despre problemele de sanatate

În vârstă de 54 de ani, Celine Dion a fost diagnosticată cu distrofie musculară. Artista a anunțat, în toamna lui 2021, că suferă din pricina spasmelor musculare. Cunoscută sub numele de degenerescență musculară, boala încă dă mari bătăi de cap specialiștilor din medicină.

Vizibil slăbită, Celine Dion s-a retras din lumina reflectoarelor în ultimele luni. Iar problemele de sănătate au făcut-o să-și anuleze toate concertele deja programate de după pandemie.

„Mă simt puţin mai bine… dar mi se întâmplă să am încă spasme. Pentru a fi pe scenă, trebuie să fiu în cea mai bună formă. Și ca să fiu sinceră, mi-e ruşine, dar nu sunt încă pregătită, dar nu sunt deocamdată complet pregătită. Fac tot ce ţine de mine pentru a reveni 100% şi să urc din nou pe scenă, pentru că este ceea ce meritaţi”, a declarat Celine Dion.

În luna ianuarie, Celine Dion anunțase că anulează o parte din spectacolele nord-americane din acest turneu din cauza problemelor de sănătate. Acum, artista e nevoită să amâne până în 2023 și reprezentațiile din Europa. Cântăreața le-a mulțumit fanilor pentru înţelegere și „loialitate”, într-un clip publicat pe Facebook.

Cine este Celine Dion

Céline Marie Claudette Dion (n. 30 martie 1968, Charlemagne, Quebec), deținătoare a Ordinului Canadei și a Ordinului Național al Québecului, este o cântăreață de muzică pop, textieră și actriță. S-a născut într-o familie numerosă, având o situație financiară precară.

A devenit cunoscută în lumea francofonă dupa ce René Angélil, ce urma să-i devină soț, și-a ipotecat casa pentru a-i finanța producerea primul album. În 1990 a lansat Unison, material discografic ce i-a adus popularitatea în America de Nord și în alte țări anglofone.

A devenit cunoscută în anii 80 după câștigarea concursurilor Yamaha World Popular Song Festival și a Eurovisionului. A urmat lansarea mai multor albume în limba franceză, iar în 1986 a semnat un contract cu Sony Records. În anii 90 a obținut succes la nivel mondial dupa lansarea câtorva materiale discografice de succes în engleză și franceză, devenind unul din cei mai bine vânduți cântăreți din istoria muzicii.

În anul 1999, Dion a decis să se retragă pentru o perioadă din industria muzicală pentru a petrece mai mult timp cu familia, soțul ei fiind diagnosticat cu cancer. A revenit în 2002 în atenția publică și a semnat în același an un contract pe 3 ani (care s-a extins ulterior la o perioadă de aproape 5 ani) pentru a apărea de 5 ori pe săptămână în spectacole organizate la Caesars Palace, Las Vegas.

Muzica lui Dion a fost influențată de o mare varietate de genuri muzicale: de la rock și R&B la gosspel și muzică clasică. Deși lansările sale au primit recenzii variate, cântăreața este cunoscută în special pentru abilitățile sale vocale.

În 2004, după ce albumele sale au fost comercializate în peste 175 de milioane de copii, Dion a primit în cadrul premiilor World Music Awards distincția Chopard Diamond Award pentru că a devenit cea mai bine vândută cântăreață a tuturor timpurilor. În aprilie 2007, Sony BMG a anunțat că vânzările materialelor discografice ale lui Dion au depășit 200 de milioane de copii.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *