Local

Cetățean coreean, jefuit la Iași! I-au dispărut din cont peste 1.000 de dolari! Prada a fost luată în doar câteva ore!

Publicat: 12 nov. 2020
Judecătorii au pedepsit ieri doi ieșeni acuzați că au jefuit un cetățean coreean: paguba a fost de peste 1.000 de dolari
Un bărbat cu un card bancar, în fața unui bancomat

Doi ieșeni au fost pedepsiți de magistrați, după ce un cetățean coreean a depus o plângere, susținând că a fost jefuit. Codrin Andrei Lițcăneanu și Beatrice Florentina Savin nu vor ajunge la închisoare. În urma acestui jaf, victima a rămas fără 1.000 de dolari americani

Un cetățean coreean a avut parte de surpriza vieții sale la Iași! Acesta a fost jefuit în plină stradă. În doar câteva ore, victima a rămas cu o pagubă de peste 1.000 de dolari americani.
Banii au fost săltați din cont, după ce victima, Soochul K., a rămas fără cardul bancar. În urma incidentului respectiv, cetățeanul coreean a mers țintă la Poliție, unde a depus o plângere. După efectuarea unei anchete, oamenii legii i-au prins pe cei doi suspecți de comiterea jafului.

Codrin Andrei Lițcăneanu și Beatrice Florentina Savin, acuzați că au jefuit la Iași un cetățean coreean

Codrin Andrei Lițcăneanu și Beatrice Florentina Savin au fost pedepsiți ieri de magistrații ieșeni. Astfel, Codrin Andrei Lițcăneanu a fost condamnat la pedeapsa rezultantă de 2 ani și 2 luni de închisoare, cu suspendare, pentru furt, complicitate la acces ilegal la un sistem informatic, în formă continuată și complicitate la efectuarea de operațiuni financiare în mod fraudulos, în formă continuată.

„Instanța îl obligă pe inculpatul Codrin Andrei Lițcăneanu să presteze o muncă neremunerată în folosul comunității în cadrul Consiliului Local Iași – Direcția de Exploatare a Patrimoniului sau în cadrul Spitalului Clinic de Recuperare Iași, pe o perioadă de 70 de zile lucrătoare”, au precizat judecătorii din cadrul Tribunalului Iași.

De asemenea, în cazul tinerei Beatrice Florentina Savin, magistrații au impus măsura asistării zilnice, pe o perioadă de 6 luni, pentru complicitate la furt, acces ilegal la un sistem informatic, în formă continuată, și, respectiv, efectuarea de operațiuni financiare în mod fraudulos, în formă continuată.

„Măsura educativă, neprivativă de libertate a asistării zilnice constă în obligația inculpatei de a respecta un program stabilit de Serviciul de Probațiune Iași, care conține orarul și condițiile de stabilire a activităților, precum și interdicțiile impuse acesteia”, au adăugat judecătorii ieșeni.

Cetățean coreean, jefuit la Iași: prada a fost luată în doar câteva ore!

De remarcat că sentința emisă ieri de Tribunalul Iași nu e definitivă, aceasta putând fi contestată. Procesul celor doi tineri ieșeni a început pe 12 iunie 2020. Asta, după ce, pe 23 mai 2020, Codrin Andrei Lițcăneanu și Beatrice Florentina Savin au fost reținuți pentru 24 de ore. Anchetatorii i-au trimis în judecată pe cei doi ieșeni sub acuzațiile amintite.

Conform procurorilor, pe 16 iunie 2019, cei doi l-au prădat pe cetățeanul coreean Soochul K. pe o stradă din Iași. Tinerii i-au luat victimei un card pe care îl avea asupra ei, după care au scos din contul acesteia suma totală de 1.120 de dolari americani. Anchetatorii ieșeni au arătat că, în aceeași zi, adică pe 16 iunie 2019, au fost efectuate mai multe extrageri din contul victimei. Însă, în timpul procesului, cei doi inculpați i-au achitat victimei prejudiciul. După ce a descoperit că i-au dispărut peste 1.000 de dolari americani din cont, victima a mers țintă la Poliție.

Cetățeanul coreean s-a plâns că a fost jefuit. După efectuarea anchetei, oamenii legii i-au identificat pe cei doi suspecți: Codrin Andrei Lițcăneanu și Beatrice Florentina Savin. Cei doi tineri au fost săltați și duși la audieri. Ulterior, suspecții au fost reținuți pentru 24 de ore, sub acuzațiile amintite. Totodată, procurorii au dispus mai apoi trimiterea lor în judecată. Acum, rămâne de văzut dacă sentința emisă de prima instanță va fi sau nu contestată.

Adauga un comentariu