Economic Local

Cetățenii sunt rugați să reclame șoferii care parchează în stațiile de autobuz și tramvai

Publicat: 06 ian. 2020
_____ Vizualizări 0 Comentarii
Cetățenii sunt rugați să reclame șoferii care parchează în stațiile de autobuz și tramvai

Tot mai numeroase sunt cazurile în care șoferii nedisciplinați blochează circulația tramvaielor și autobuzelor parcând în stațiile de transport public. Din acest motiv, conducerea CTP Iași face un apel către cetățeni să raporteze oamenilor legii de fiecare dată când observă astfel de situații, în așa fel încât circulația să se desfășoare în condiții normale.

„Timpul suplimentar pierdut de fiecare autobuz pe trasee și amenințarea siguranței călătorilor sunt două dintre cele mai importante probleme provocate de blocarea stațiilor de către șoferii ignoranți. De multe ori, solicităm pe loc ajutorul Poliției Locale sau al celei naționale. Dacă și tu observi astfel de cazuri, raportează-le de îndată oamenilor legii, pentru a încerca să limităm împreună acest fenomen”, au declarat reprezentanții Companiei de Transport Public Iași.

Amenzi pe bandă rulantă pentru staționare neregulamentară

În ciuda apelului făcut de autoritățile locale către șoferi pentru a elibera calea de rulare a tramvaielor și pentru a acorda prioritate autobuzelor CTP pe prima bandă de circulație în principalele artere din Iași, numeroși conducători auto nu s-au conformat și continuă să blocheze circulația mijloacelor de transport public.

„Polițiștii locali din cadrul Serviciului Siguranța Circulației au sancționat contravențional cu amendă în valoare de 580 de lei și 3 puncte penalizare, pe numita M.A, cu domiciliul în municipiul Iași, deoarece a staționat neregulamentar cu autoturismul pe bulevardul Independenței, în zona de acțiune a indicatorului Oprirea Interzisă”, au precizat reprezentanții Poliției Locale Iași.

Adauga un comentariu