Secretele istoriei

Charon – luntrasul lui Hades

Publicat: 13 apr. 2020
Charon - luntrasul lui Hades
3

Charon – luntrasul lui Hades. Este cunoscut în mitologia greacă ca fiind luntraşul lui Hades în Infern (Lumea subpământeană). Rolul acestuia era să îi ducă pe cei proaspăt morţi peste raul Acheron dacă îşi puteau plăti călătoria. Grecii din antichitate le puneau cadavrelor o monedă în gură pentru a putea plăti călătoria.

Potrivit mitologiei cei care nu plăteau pribegeau timp de o sută de ani pe raul Acheron. În Eneida lui Virgiliu, Sibyla îl ajuta pe Enea să treacă răul în direcţia inversă şi să se întoarcă în lumea celor vii, restabilind echilibrul între cele două lumi. Charon era fiul lui Erebus şi a zeiţei nopţii, Nyx.

Charon – luntrasul lui Hades

Acesta era portretizat ca un moşneag ţâfnos sau ca un demon care purta un ciocan dublu.

Mitologia greacă este corpul de mituri relatate inițial de grecii antici. Au fost raspândite la inceput prin tradiția orală de către cântăreții minoici și micenieni in secolul 18 î.e.n. Legendele au la baza istorioare despre origini și natura lumii, viețile și activitățile zeităților și de originile și semnificația practicilor de cult și ritual.

Cercetătorii moderni studiază miturile pentru a desluşi misterele cu privire la instituţiile religioase și politice ale Greciei antice și ale civilizației sale și de a înțelege însăși natura facerii mitului.

Adauga un comentariu