Economic Local

Chestionar dedicat firmelor mici și mijlocii din regiunea Nord-Est pentru aflarea nevoilor de finanțare

Publicat: 17 mart. 2020

Agenția de Dezvoltare Regională Nord-Est invită firmele mici și mijlocii să participe la un program prin care se încearcă identificarea nevoilor de finanțare ale IMM-urilor. România se află, în această perioadă, în plin proces de negociere a documentelor de programare 2021-2027, a logicii intervențiilor propuse, dar și a arhitecturii viitoarelor programe operaționale.
La nivel european, în perioada 2021-2027, accentul va fi pus pe domenii noi pentru România, cum ar fi descoperirea antreprenorială, specializarea inteligentă, facilitarea investițiilor în noile tehnologii, adaptarea întreprinderilor la noile cerințe privind o economie cu emisii scăzute de carbon, dezvoltarea startup-urilor și competitivitate.

Propunerile se trimit până la finalul lunii

„Opinia dumneavoastră este foarte importantă pentru a asigura un grad de pragmatism acestui amplu proces de consultare publică. Propunerile dumneavoastră vor fi colectate, discutate și transpuse în linii de finanțare dedicate, conform cu nevoile de dezvoltare ale mediului de afaceri din Regiunea Nord-Est. Chestionarul vizează antreprenori din Regiunea Nord-Est, pentru a ințelege nevoile și cerințele concrete ale IMM-urilor ca potențiali beneficiari de finanțare”, au precizat oficialii ADR Nord-Est.

Prezentarea, care include primele propuneri privind orientarea viitoarelor finanțări pentru IMM-uri la nivel european și transmiterea opiniilor, se poate face completând următorul chestionar: https://ec.europa.eu/eusurvey/runner/chestionar-imm-uri-2021-2027. Acesta poate fi trimis până pe 31 martie 2020.
Adauga un comentariu