Actualitate

Chestorul de poliţie Bogdan Despescu, acuzat de Europol că poartă o uniformă personalizată: „Să se diferențieze de muritorii de rând”

Publicat: 17 feb. 2022
_____ Vizualizări 0 Comentarii
Chestorul de poliţie Bogdan Despescu acuzat de Europol că poartă o uniformă personalizată Să se diferențieze de muritorii de rând
Șeful Poliției București, Bogdan Berechet și chestorul de poliție Bogdan Despescu, acuzați de Europol că au parte de un tratament preferențial din partea ministrului Lucian Bode

Uniformele angajaţilor din Ministerul Afacerilor Interne trebuie respectate şi purtate întocmai. Lucrul acesta pare că nu este obligatoriu pentru toată lumea. Sindicatul de Poliţie Europol a publicat astăzi, 17 februarie 2022, o fotografie în care sunt ilustraţi doi bărbaţi extrem de cunoscuți: Bogdan Despescu și Bogdan Berechet. Chestorul de poliţie Bogdan Despescu este acuzat că are parte de un tratament preferenţial.

De asemenea, nici şeful Poliţiei din Bucureşti, Bogdan Berechet, nu respectă regulile. Dacă nici cei care reprezintă legea nu o respectă regulile, ce exemplu este dat cetățenilor români?

„Nu vreau să supăr pe nimeni, mai ales pe tinerii poliţişti dar nu este ok să opreşti o maşină în trafic cu capul descoperit fără caschetă. De asta se numeşte uniforma să fie completă pe poliţist. Astea sunt rigorile meseriei”, este unul dintre comentariile regăsite în postarea Sindicatului Europol.

Bogdan Despescu, chestor de poliţie, este acuzat de Europol că nu are o uniformă corespunzătoare

Secretarul de stat în cadrul Ministerului Afacerilor Interne, Bogdan Despescu, poartă o uniformă care nu exista, fiind diferită faţă de cea purtată de ceilalţi angajaţi ai instituţiei. Sindicatul Europol susţine că aceasta este personalizata şi unicat pentru ca funcţionarul din poliţie să nu fie asemenei cu „muritorii de rând”.

„În dreapta îl avem pe chestorul cu 4 stele (mai multe nu se poate) Despescu care poartă o uniformă care NU există. Pe surse înțelegem că această uniformă a fost comandată special, personalizată și este „unicat”, pentru ca secretarul de stat Despescu să se diferențieze de muritorii de rând”, au transmis reprezentanţii Sindicatului Europol.

Pe lângă chestorul Bogdan Despescu şi şeful Poliţiei Capitalei este acuzat de Europol că nu poartă cascheta, deşi este obligat să aibă asupra sa toate elementele uniformei.

„Pentru toți polițiștii hăituiți de șefi pentru că se preocupă să poarte elemente de uniformă de calitate pentru a-și îndeplini atribuțiile de serviciu în condiții optime, vă punem la dispoziție poza alăturată pe care să le-o arătați ori de câte ori veți mai fi hărțuiți. În stânga este șeful Poliției Capitalei la conferința de presă în care a comunicat nimic despre tragicul accident de pe bld. Laminorului și care nu poartă cascheta deși se află în afara sediului”, au mai spus sindicaliştii.

Europol consideră că nu toți polițiștii respectă regulile

Ce le transmite Europol poliţiştilor

Având în vedere cele două incidente produse care au iscat un adevărat scandal în instituţii, reprezentanţii Europol recomandă tuturor poliţiştilor să respecte uniforma şi să poarte toate elementele. În caz contrar, sindicaliştii au oferit un răspuns ironic la adresa celor ce nu se conformează.

„Așa că dragi colegi, când mai apare unul care se poate remarca doar prin căprării de genul „unde ți-e cascheta” sau „de ce nu ai pantaloni la dungă”, vă rugăm să le spuneți că v-au inspirat doi chestori, șeful DGPMB Bogdan Berechet și secretarul de stat Bogdan Despescu”, au precizat reprezentanții EUROPOL, pe pagina lor de Facebook.

Este bine ştiut faptul că Sindicatul Europol a adus în atenţia presei că mai mulţi angajaţi din structurile poliţiei judiciare lucrează la negru şi nu respectă uniforma obligatorie.

Reamintim faptul că o firmă din Iaşi face uniforme pentru poliţişti şi militari din străinătate. Acestea sunt conforme și nepersonalizate ca în cazul chestorului Bogdan Despescu după cum îl acuză reprezentanții Europol pe pagina oficială de Facebook. În urma publicării acestei fotografii s-au strâns sute de comentarii și reacții negative.

Adauga un comentariu