Culinar

Chiftele din pește în stil sicilian. Cum să amplifici savoarea acestui delicios preparat

Publicat: 15 ian. 2024
_____ Vizualizări 0 Comentarii
Chiftele din pește în stil sicilian. Cum să amplifici savoarea acestui delicios preparat
Codul și peștele spadă sunt cele mai consumate tipuri de pește în Sicilia

Chiftelele din pește în stil sicilian pot fi preparate în doar 30 de minte și sunt o alternativă sănătoasă pentru o masă în familie. Pentru a savura un preparat autentic meditaranean, poți inabusi chifteluțele într-un delicios sos de roșii în stil Italian. Pentru a da o notă mai sănătoasă chifteluțelor tradiționale, carnea de vită vă fi înlocuită cu cea de cod și vor fi adăugate câteva ierburi aromatice în locul cașcavalului, pentru o explozie suplimentară de gusturi și arome.

Chiftele din pește în stil sicilian

Codul și peștele spadă sunt cele mai consumate tipuri de pește în Sicilia. Recunoscut pentru proprietățile sale nutriționale excelente, codul este ieftin și are o carne gustoasă și versatilă, făcându-l o alternativă fantastică la carne. Este o excelentă sursă de proteine cu un conținut scăzut de calorii și conține vitamina B12 care este foarte importantă pentru sănătatea inimii. Codul poate fi achiziționat și consumat proaspăt, congelat, afumat sau sărat. Aceste delicioase chifteluțe din cod sunt moi și au o textură irezistibilă care se topește în gură. Pentru această rețetă vom folosi fileuri proaspete de cod, dar poți, desigur, să folosești și varianta congelată.

Prepararea acestor delicioase chifteluțe din cod este atât de simplă și durează mai puțin de 30 de minute de la început și până la sfârșit. Tot ce ai nevoie sunt 8 ingrediente, și anume 400 g fileuri proaspete de cod, 4 linguri pesmet panko, 2 albușuri de ou, ușor bătute, o mână de frunze proaspete de busuioc și oregano, tocate fin, 1 lămâie, coajă și suc, sare de mare și piper proaspăt măcinat, 3 linguri de făină de orez, integrală sau obișnuită, ulei de măsline extra virgin și 2 căni de sos de roșii făcut în casă.

Cum pot fi pregătite

Ușoare și intens aromate, cu o notă citrică plină de farmec, chiftelele siciliene sunt perfecte ca aperitiv sau ca fel principal de sine stătător, dar sunt minunate și adăugate la un sos pentru paste sau într-un sandviș. Indiferent cum alegeți să le savurați, cu siguranță că va fi o masă pe cinste!

Într-un castron mare, amestecă peștele împreună cu pesmetul panko, ierburile aromatice, sarea și piperul. Frământă ușor cu mâinile până când ingredientele se combină între ele. Adaugă puțin suc de lămâie și rade o cantitate generoasă de coajă. Gustă amestecul înainte de a adăuga albușurile de ou. Adaugă mai multe ierburi, alese în funcție de propriile preferințe. Dacă amestecul ți se pare puțin cam uscat, adaugă o picătură de ulei de măsline. Dacă este prea umed, adaugă mai mult pesmet. În final, adaugă albușurile de ou și amestecă până se combină uniform.

După aceea, modelează pasta obținută în bile mici (puțin mai mari decât o minge de golf) și rostogolește-le delicat prin făină. Încălzește o tigaie mare cu ulei de măsline extra virgin la foc mediu. Prăjește chifteluțele timp de câteva minute, până devin crocante și aurii. Odată ce chiftelele din pește sunt gata, scurge excesul de ulei din tigaie, adaugă sosul de roșii făcut în casă, și gătește-le la foc mic spre mediu pentru încă 5 minute. Presară frunze de busuioc deasupra, adaugă un strop de ulei de măsline și puțin piper proaspăt măcinat, și savurează-le așa cum sunt, cu pâine prăjită sau ca sos pentru paste.

Adauga un comentariu