Local

Cimitirul „Sfânta Treime” din Iași intră în reparații! Ce modificări vrea să facă Primăria pentru locurile de veci

Publicat: 10 mai 2022
_____ Vizualizări 0 Comentarii
Cimitirul Sfânta Treime din Iași intră în reparații Ce modificări vrea să facă Primăria pentru locurile de veci
Cimitirul „Sfânta Treime” din cartierul Păcurari va fi reabilitat

Recent, reprezentanții Primăriei Municipiului Iași au încheiat contractul de execuție a lucrărilor pentru refacerea aleilor din cimitirul „Sfânta Treime”. Firmele care vor colabora cu primăria vor fi SC Thor S.R.L. și S.C. PAO International Group S.R.L., care sunt asociate. Proiectul a fost aprobat de Consiliul Local Iași pe 31 august 2021.

Cimitirul „Sfânta Treime” din cartierul Păcurari, municipiul Iași, va fi reabilitat în curând. Administrația ieșeană a anunțat că va reface aproximativ 30% din suprafața căilor de acces la morminte, respectiv 7.342 de metri pătrați. Prioritate vor avea aleile în stare de avansată degradare și cele prin intermediul cărora se deplasează mijloacele de intervenție în caz de urgență. Suma alocată pentru acest proiect este de aproape 1,8 milioane de lei și a fost votată de consilierii locali pe 31 august 2021.

 intrarea in cimitir
Primarul Mihai Chirica a semnat colaborarea cu societățile care se vor ocupa de proiect

Cimitirul „Sfânta Treime” din cartierul Păcurari urmează să fie reabilitat

Pentru reparația cimitirului s-au investit aproape 1,8 milioane de lei
Pentru reparația cimitirului s-au investit aproape 1,8 milioane de lei

Edilul ieșean, Mihai Chirica, a semnat cu firmele asociate SC Thot S.R.L. – S.C. PAO International Group S.R.L. contractul de execuție pentru lucrările ce se vor efectua în cimitirul „Sfânta Treime”. Pentru acest proiect s-au investit 1.743.636,77 lei, cu TVA.

„Concret, va fi refăcut un procent de 30 la sută din suprafața aleilor, reprezentând 7.342 de metri pătrați, acolo unde acestea se prezintă într-o stare precară. Accesul la morminte sau deplasarea mijloacelor de intervenție în caz de urgență este uneori îngreunată. Durata de execuție a lucrărilor va fi de 18 luni”, se promite în cuprinsul proiectului de hotărâre.

Indicatorii tehnico – economici și devizul general al investiției „Reabilitare Cimitir Sfânta Treime” au fost votați de către consilierii locali în ședința ordinară din 31 august 2021.

 intrarea cimitirul Eternitatea
Primăria a achiziționat teren pentru extinderea cimitirului Eternitatea

La Cimitirul „Eternitatea” se suplimentează locurile de veci

o alee din cimitir
O parte din aleile cimitirului Eternitatea sunt în stare de degradare

La începutul anului 2022, ieșenii au aflat că Cimitirul „Eternitatea”, din cartierul Tătărași, se extinde, după ce Municipiul Iași a cumpărat 1.281 metri pătrați din terenul din împrejurimi în acest scop.

„Prin Hotărârea Consiliului Local 346/27.09.2019 s-a aprobat schimbul de terenuri în echivalență valorică, între suprafața de 1.281 mp, din strada Ciric, nr.5, și suprafața de 3.370 mp din strada Cicoarei, proprietatea municipalității. Terenul în suprafață de 1.281 mp, situat în strada Ciric, nr.5, va fi utilizat în scopul extinderii Cimitirului Eternitatea”, este evidențiat în proiectul de hotărâre.

Pe noua suprafață achiziționată și destinată cimitirului Eternitatea se vor putea amenaja morminte și alte alei de acces.

Cimitirul Eternitatea este cunoscut și pentru avansata stare de degradare în care se află unele alei. În anumite zone accesul autoturismelor este extrem de dificil din cauza rădăcinilor copacilor, a gropilor și a condițiilor meteo. Reprezentanții administrației locale au fost întrebați despre această situație, însă nu au oferit un răspuns concret.

„Este totuși prea devreme să mă pronunț cu exactitate la proiecte de reabilitare a Cimitirului Eternitatea. Acum, abia se votează bugetul pentru noul an. Însă cu siguranță vor exista proiecte de reabilitare a Cimitirului Eternitatea și a aleilor“, a declarat la începutul anului Laurențiu Ivan, directorul de la Servicii Publice Iași.

Acum, cimitirul „Sfânta Treime” din Iași va intra în reparații după ce primarul Mihai Chirica a semnat contractul cu societățile care vor executa lucrările pentru acest proiect.

Adauga un comentariu