Cancan ultimă oră

Cinci alimente care îți oferă energie. E bine sa iti incepi ziua cu ele!

Publicat: 13 nov. 2019

Avem nevoie de multă energie pentru a putea face față vieții de zi cu zi. Însă, deseori se întâmplă să ne simțim obosiți din diferite motive. În astfel de situații, poți încerca să consumi alimente care îți oferă energie și astfel, te ajută să îți recapeți energia pierdută.

Din păcate, adeseori alegem să consumăm alimente nesănătoase, ce ne fac rău — în mod special cele cu un conținut bogat de zahăr sau alte ingrediente nocive. Dar nu-ți face griji: în acest articol îți vom prezenta cinci alimente energizante foarte sănătoase, pe care ar trebuie să le consumi în fiecare zi!

Alimente care îți oferă energie
1. Fulgii de ovăz: fibre
Fulgii de ovăz îți vor da energie imediat. Te sfătuim să-i consumi la micul dejun, ca să-ți faci plinul de energie necesar ca să-ți începi ziua. Fulgii de ovăz sunt bogați în fibre și carbohidrați benefici, care sunt surse sănătoase de energie. Și, nu în ultimul rând, poți consuma acest aliment în fiecare zi, fără a atrage vreo consecință negativă!

Poți consuma fulgii de ovăz sub diferite forme: ca cereale cu lapte, fierte, ca ingredient într-un smoothie etc.

2. Bananele: potasiu
Alimente care îți oferă energie precum cele bogate în potasiu
Bananele au un conținut bogat de potasiu, motiv pentru care sunt o sursă minunată de energie. Banana este doar unul dintre alimente care îți oferă energie. În plus, potasiul este bun pentru mușchii tăi, în mod special dacă faci mult sport sau ridici greutăți.

Potasiul poate preveni crampele musculare și anumite leziuni și, în plus, îți va regla sistemul nervos. Mănâncă două banane în fiecare dimineață și vei fi alertă toată ziua!

3. Peștele: Omega-3
Carnea de pește (în mod special tonul, somonul, păstrăvul și sardinele) este bogată în acizi grași Omega-3, ce sunt o sursă de energie foarte bună. În plus, o alimentație bogată în pește îți va permite să-ți îmbunătățești memoria și sistemul nervos și îți va reduce nivelul de stres. De asemenea, îți va ameliora depresia și te va ajuta să te concentrezi mai ușor.

Un sendviș cu ton este un mic dejun foarte energizant, întrucât și peștele este un aliment energizant.

4. Ouăle: proteine
Alimente care îți oferă energie precum ouăle
Deși poate ai auzit de multe ori că ouăle nu sunt sănătoase, însă adevărul este că acestea sunt un aliment foarte benefic pentru organismele noastre. Printre altele, ouăle conțin proteine, grăsimi sănătoase, vitamine, minerale și antioxidanți—toate acestea sunt esențiale pentru buna funcționare a organismului tău.

Ouăle sunt niște alimente energizante foarte bune, în același timp ajutându-ne să ne concentrăm atenția mai ușor. Consumul unui ou în fiecare dimineață este o metodă bună pentru a-ți începe ziua cu un plin de energie.

5. Apa: lichid esențial
Deși poate că te surprinde, apa este un energizant foarte important. Stresul și activitățile fizice ne pot lăsa deshidratați, iar un pahar de apă este cea mai bună modalitate de a ne recăpăta energia pierdută. Te sfătuim să bei cel puțin două pahare de apă de fiecare dată când te simți epuizată.

Și, desigur, nu uita să bei cel puțin doi litri de apă în fiecare zi!loading...

Adauga un comentariu