Local

Cinci copii de la Centrul de Plasament CA Rosetti, infectaţi cu virusul Covid-19 – EXCLUSIV, UPDATE

Publicat: 14 aug. 2020
_____ Vizualizări 0 Comentarii
Cinci copii de la Centrul de Plasament CA Rosetti infectaţi cu virusul Covid-19 - EXCLUSIV UPDATE
Bilanțul persoanelor infectate cu Covid-19 la Centrul de Servicii Sociale „C.A.Rosetti” Iași

În urmă cu circa zece zile, un angajat al Centrului de Plasament CA Rosetti a fost depistat pozitiv cu Covid-19. Bucătarul a fost internat de urgenţă la Spitalul de Boli Infecţioase Sfânta Parascheva din Iaşi. La testarea pe care angajaţii şi beneficiarii centrului o fac de două ori pe lună au fost diagnosticaţi cu SARS-CoV-2 şi cinci copii. Aceştia erau contactii direcţi ai bucătarului.

UPDATE: În cursul nopții trecute, copii au fost internați la Spitalul Clinic de Boli Infecțioase „Sfânta Parascheva” Iași.

Știre inițială

Încă din momentul în care a fost demarată ancheta epidemiologica s-au stabilit lista contactilor direcţi ai bucătarului ce îşi desfăşura activitatea la Centrul de Plasament CA Rosetti. Copiii au fost izolaţi de restul beneficiarilor şi vor fi internaţi la Spitalul de Boli Infecţioase Iaşi.

„Ancheta epidemiologica este în desfăşurare. Noi testam angajaţii şi beneficiarii din centrele de copii şi bătrâni din Iaşi, conform legii din sistemul de protecţie pentru coronavirus.”, a declarat Florin Ion, director DGASPC Iași.

Un copil de la un centru de plasament din Iaşi, testat pozitiv cu Covid-19

Un copil, în vârsta de nouă ani, de la centrul de plasament Sfântul Andrei din Iaşi a fost testat pozitiv cu coronavirus pe data de 28 aprilie 2020. Acesta face dializa la Spitalul de Copii „Sfânta Maria” din Iaşi şi a fost testat la fel ca toţi ceilalţi pacienţi care apelează la această procedură.

Băiatul avea o stare bună şi era asimptomatic, iar cadrele medicale au decis internarea lui la Spitalul de Boli Infecţioase Iaşi. Prin urmare, Direcţia de Sănătate Publică Iaşi a declanşat astăzi o anchetă epidemiologica la centrul rezidenţial din municipiul Iaşi şi a recoltat 133 de probe, 88 de la personalul acestui centru şi 45 de la beneficiarii serviciului social.

„Pe data de 27 aprilie 2020 s-a prezentat la Spitalul Clinic pentru Copii “Sfânta Maria” din Iaşi, pentru şedinţa de dializă, un copil în vârstă de 9 ani, beneficiar al serviciului social rezidenţial pentru copii cu handicap sever. Conform metodologiei de supraveghere a COVID-19 pentru pacienţii asimptomatici cu imunosupresie, copilul a fost testat şi rezultatul de laborator a evidenţiat că este confirmat pozitiv cu noul coronavirus. Prin urmare, Direcţia de Sănătate Publică Iaşi a declanşat astăzi o anchetă epidemiologica la centrul rezidenţial din municipiul Iaşi şi a recoltat 133 de probe, 88 de la personalul acestui centru şi 45 de la beneficiarii serviciului social. Copilul este asimptomatic şi a fost tranferat la Spitalul Clinic de Boli Infecţioase Iaşi. Ancheta este în curs de desfăşurare”, au declarat reprezentanţii DSP Iaşi.

S-a instituit carantina în două focare de COVID-19 în judeţul Iaşi

S-a instituit carantina în două focare de COVID-19 în judeţul Iaşi. Conform unui comunicat trimis de DSP Iaşi, în judeţul Iaşi sunt semnalate doua focare. Focarele se afla în subordinea Consiliului Judeţean Iaşi şi sunt reprezentate de Unitatea de Asistenta Medico-Sociala Răducăneni şi Unitatea de Asistență Medico-Sociala Bivolari.

Conform informaţiilor date publicaţii de DSP Iaşi, cele două focare de COVID-19 din judeţ se afla la acest moment în carantină. Măsură de carantinare este una uzuală, autorităţile luând astfel de decizii în momentul în care se constată apariţia unui focar de COVID-19. Nu se cunoaşte exact cât vor fi în izolare cele două instituţii publice.

Adauga un comentariu