Local

Cinci noi focare Covid-19 la Iași. Zeci de persoane, testate pozitiv cu noul coronavirus

Publicat: 24 nov. 2020
Testare covid-19
Alte focare Covid-19 în județul Iași

Direcţia de Sănătate Publică Iaşi a transmis marți, 24 noiembrie 2020, noi detalii privind la apariţia a cinci focare Covid-19 în Judetul Iaşi. În urma unor anchete epidemiologice s-au confirmat pozitiv cu noul coronavirus 35 de persoane, dintre care 27 de pacienți și 8 salariați la Institutul de Psihiatrie Socola, în secția exterioară Bârnova, secția 2 Paleație.

De asemenea, șase salariați au fost diagnosticați cu virusul Covid-19 la Spitalul Militar „Dr. Czihac” Iași, la secția de Anestezie și Terapie Intensivă.

„INSTITUTUL DE PSIHIATRIE SOCOLA – Secţia exterioară Bârnova, Secţia 2 Paleaţie – 35 (27 pacienţi şi 8 salariaţi).        

Măsuri:

           Angajaţii pozitivi sunt izolaţi la domiciliu sub monitorizarea medicilor de familie.   Pacienţii sunt izolaţi în spital şi monitorizaţi de medicii unităţii.

SPITALUL MILITAR ”DR. CZIHAC” IAŞI – Secţia ATI – 6 salariaţi.

           Măsuri:

           Angajaţii pozitivi sunt izolaţi la domiciliu sub monitorizarea medicilor de familie. Testarea a fost efectuată ca urmare a îngrijirii unui pacient ce s-a dovedit a fi pozitiv”, potrivit DSP Iași.

Alte trei focare au fost identificate la Spitalul Clinic Oblu, unde 9 persoane au fost diagnosticate cu Covid-19, la DGASPC Iași, unde 12 salariați s-au infectat cu noul coronavirus, și nu în ultimul rând la CSS Budăi, Centrul Armonia.

„SPITALUL CLINIC DE URGENŢĂ ”PROF. N. OBLU” IAŞI – SECŢIA NEUROLOGIE 2 –  9 (1 asistent şi 8 pacienţi)

           Măsuri:

Angajatul pozitiv este izolat la domiciliu sub monitorizarea medicului de familie. Pacienţii sunt transferaţi în sectorul COVID.

DIRECŢIA GENERALĂ DE ASISTENŢĂ SOCIALĂ ŞI PROTECŢIA COPILULUI IAŞI – Sediul administrativ – 12 salariaţi

           Măsuri:

           Personalul pozitiv a fost izolat la domiciliu şi doi dintre ei sunt internaţi. Contacţii direcţi au fost carantinaţi şi s-au luat măsuri de dezinfecţie a spaţiilor (3 birouri).       

CENTRUL DE SERVICII SOCIALE BUDĂI  JUD. IAŞI – Centrul Armonia – 7 (6 salariaţi şi 1 beneficiar)

           Măsuri:

Personalul pozitiv a fost izolat la domiciliu şi  beneficiarul a rămas în centru. S-au luat măsuri de dezinfecţie a spaţiilor”, au transmis reprezentanții DSP Iași.

Actualizarea focarelor existente

Totodată, Direcţia de Sănătate Publică a transmis informații referitoare la actualizarea numărului de persoane confirmate cu noul coronavirus în cadrul a cinci focare Covid-19 din Judeţul Iaşi. La CSS Bucium au fost confirmați alte două persoane, la Institutul de Psihiatrie Socola Iași, secția exterioară Șipote cronici I s-au mai pozitivat 14 pacienți.

„CENTRUL DE SERVICII SOCIALE BUCIUM – au fost confirmaţi pozitiv cu COVID-19 încă un salariat şi un beneficiar.

           În cazul acestui focar, au fost confirmaţi pozitiv cu noul coronavirus 6 salariaţi şi 18 beneficiari.

Măsuri:

           La retestare s-au mai depistat 2 pozitivi. Sa efectuat izolarea cazurilor confirmate, igienizarea şi dezinfecţia spaţiilor unităţii. 

INSTITUTUL DE PSIHIATRIE SOCOLA IAŞI – Secţia exterioară Şipote cronici I – au fost confirmaţi pozitiv cu COVID-19 încă 14 pacienţi.

           În cazul acestui focar, iniţial au fost confirmaţi pozitiv  2 salariaţi şi 9 pacienţi.

Măsuri:

           La testarea contacţilor unui caz pozitiv, s-au mai depistat 14 pozitivi din rândul pacienţilor. Cazurile confirmate  simptomatice sunt izolate în unitatea sanitară şi monitorizate de medicii curanţi. S-a efectuat dezinfecţia spaţiilor”, potrivit DSP Iași.

În ceea ce privește situația în cadrul Institutului de Psihiatrie Socola Iași, secția îngrijiri paliative 9 cronici s-au confirmați alți 3 salariați. De asemenea, în cadrul aceluiași institut, dar la secția I acuți bărbați, a fost de asemenea pozitivat un salariat.

Anchetele epidemiologice rămăn în desfășurarea. DSP Iași a anunțat că persoanelor pozitivate au primit rezultatul la retestarea personalului și pacienților.

„INSTITUTUL DE PSIHIATRIE SOCOLA IAŞI – Secţia Îngrijiri Paliative 9 cronici – au fost confirmaţi pozitiv cu COVID-19 încă 3 salariaţi.

     În cazul acestui focar, iniţial au fost confirmaţi pozitiv  10 salariaţi şi 13 pacienţi.

Măsuri:

           La retestare s-au mai depistat 3 pozitivi. S-a efectuat dezinfecţia spaţiilor. Ancheta rămâne în desfăşurare.

INSTITUTUL DE PSIHIATRIE SOCOLA IAŞI  – Secţia 1 acuţi (I bărbaţi) – a fost confirmat pozitiv cu COVID-19 încă un salariat.

           În cazul acestui focar, iniţial au fost confirmaţi pozitiv  un salariat şi 4 pacienţi.

Măsuri:

           La testare s-a mai confirmat un caz la un registrator medical. Ancheta rămâne în desfăşurare. S-a dispus izolarea cazului confirmat.

INSTITUTUL DE PSIHIATRIE SOCOLA IAŞI  – Secţia III Acuţi (II barbaţi) – au fost confirmaţi pozitiv cu COVID-19 încă 9 salariaţi.

           În cazul acestui focar, iniţial au fost confirmaţi pozitiv 7 salariaţi şi 7 pacienţi.

Măsuri:

           La retestare s-au mai depistat 9 pozitivi. S-a efectuat dezinfecţia spaţiilor. S-a efectuat reinstruirea personalului privind regulile de igienă personală şi portul echipamentului de protecţie”, potrivit DSP Iași.

Adauga un comentariu