Culinar

Ciocolată de casă după rețeta simplă și gustoasă a bunicii. Cum să îi surprinzi pe cei dragi cu un desert savuros

Publicat: 19 apr. 2023
_____ Vizualizări 0 Comentarii
Ciocolată de casă după rețeta simplă și gustoasă a bunicii. Cum să îi surprinzi pe cei dragi cu un desert savuros
Ciocolata de casă după rețeta simplă este fină, aromată și are un aspect deosebit, fiind ideală la mesele festive.

Atunci când vrem să ne încântăm cu un deliciu pregătit acasă, ideală este o ciocolată de casă după rețeta simplă și gustoasă a bunicii. Ciocolata de casă are o aromă aparte, este ușor de făcut, iar dacă ținem cont de câteva trucuri simple, succesul culinar va fi garantat. Iată cum să îi surprinzi pe cei dragi cu un desert savuros.

Ciocolată de casă după rețeta simplă și gustoasă a bunicii

Când vine vorba de desert, gospodinele se întrec în tot felul de rețete. Pe placul multora dintre noi este ciocolata de casă gustoasă și aromată. Pentru acest deliciu făcut la noi în bucătărie avem nevoie de câteva ingrediente și de un plus de imaginație, iar succesul culinar va fi garantat. Ciocolata de casă după rețeta simplă este ideală la mesele festive alături de alte deserturi delicioase.

Pe lângă savurosul desert pregătit după rețeta bunicii putem face pentru cei dragi și niște brioșe cu fulgi de ciocolată. Acestea sunt pufoase, aromate și au un aspect deosebit. La ceas de sărbătoare putem pregăti și o prăjitură deșteaptă cu ciocolată și ornată cu frișcă sau cu fulgi de cocos. Aceste delicii sunt pe placul tuturor, iar dacă adăugăm un strop de imaginație, rezultatul va fi peste așteptări.

Ciocolata de casă va aminti de vremea copilăriei și va aduce la masă aroma deserturilor făcute după rețeta bunicii. Acest desert poate fi servit dimineața alături de o cafea savuroasă sau pe timpul zilei, ori de câte ori vrem să ne încântăm papilele gustative cu un desert irezistibil.

Cum să îi cucerești pe cei dragi cu un desert savuros

Pentru ciocolata de casă făcută după rețeta simplă a bunicii vom avea nevoie de 180 g de zahăr, 120 g de unt, 270 g de lapte praf, 50 g de cacao, 50 g de alune de pădure și 100 ml de apă.

Mai întâi se amestecă laptele împreună cu cacaua apoi se cern printr-o sită și compoziția rezultată se pune într-un vas. După aceea apa și zahărul se fierb pentru a obține un sirop mai gros. Când este gata siropul se pune și untul și se amestecă ușor până când acesta se topește. Siropul cu unt se toarnă peste amestecul de lapte și cacao, apoi se adaugă alunele mărunțite și se amestecă foarte bine pentru ca toate aromele să se întrepătrundă.

Compoziția cremoasă rezultată se toarnă într-o tavă tapetată cu hârtie de copt, se nivelează apoi se dă la frigider timp de 5-6 ore. Se scoate ciocolata de casă de la rece, se taie în bucăți potrivite și se servește. Cu siguranță vom obține un desert încântător și pe placul tuturor celor de la masă.

Ciocolata de casă după rețeta simplă este fină, aromată și are un aspect deosebit, fiind ideală la mesele festive. Acest desert este savuros și îi va cuceri pe cei dragi, amintindu-le de vremea copilăriei. Pentru a oferi ciocolatei de casă un plus de savoare putem adăuga în compoziție esență de vanilie, de rom sau puțină scorțișoară, după preferințe. De asemenea, putem folosi și puțin suc de portocale sau de lămâie, iar desertul va fi unul irezistibil și rafinat.

Adauga un comentariu