Culinar

Prăjitura deșteaptă cu ciocolată. Cum să îi cucerești pe cei de la masă cu un desert spectaculos

Publicat: 24 mart. 2023
_____ Vizualizări 0 Comentarii
Prăjitura deșteaptă cu ciocolată. Cum să îi cucerești pe cei de la masă cu un desert spectaculos
Prăjitura deșteaptă cu ciocolată este gustoasă, cremoasă și are un aspect deosebit, fiind ideală la mesele festive.

Atunci când vrem să îi surprindem pe cei dragi cu un desert gustos, aromat și cu un aspect deosebit, ideală este prăjitura deșteaptă cu ciocolată. Aceasta necesită mai mult timp de pregătire, însă rezultatul va fi pe măsura așteptărilor. Prăjitura deșteaptă cu ciocolată este ideală la mesele festive, dar și ori de câte ori vrem să ne încântăm papilele gustative cu un adevărat deliciu. Iată cum să îi cucerești pe cei de la masă cu un desert spectaculos.

Prăjitura deșteaptă cu ciocolată

La ceas aniversar putem pregăti savuroasa prăjitură deșteaptă cu ciocolată. Aceasta este rafinată, cremoasă, are o aromă aparte, iar aspectul este unul spectaculos. Pentru a pregăti desertul irezistibil vom avea nevoie de câteva ingrediente și de un plus de imaginație, iar succesul culinar va fi garantat.

Prăjitura deșteaptă cu ciocolată se face după rețeta clasică, însă putem adăuga ingrediente inedite pentru a obține un desert savuros. Pe lângă această prăjitură delicioasă, putem pregăti pentru cei dragi și o prăjitură cu mere caramelizate. Aceasta are o aromă aparte și amintește de vremea copilăriei, dar și de rețetele bunicii.

Pentru iubitorii de deserturi cremoase și ușoare, ideală este prăjitura Albă ca Zăpada. Aceasta se face rapid, iar dacă ținem cont de câteva secrete din rețeta clasică, rezutatul va fi pe măsura așteptărilor. Prăjitura deșteaptă cu ciocolată este gustoasă, rafinată și cu siguranță îi va cuceri pe cei de la masă.

Rețeta cu care vei pregăti un desert savuros la tine în bucătărie

Pentru delicioasa prăjitură cu ciocolată vom avea nevoie de 10 ouă, un praf de sare, 220 g de zahăr, 6 linguri de apă, 2 pliculețe de zahăr vanilat, 10 linguri de făină albă, 1 litru de lapte, 100 g de unt și 200 g de ciocolată neagră.

Într-o cratiță se pune ciocolata la topit împreună cu untul. Se amestecă foarte bine să nu se lipească, iar când se obține o compoziție omogenă și cremoasă, se ia de pe foc și se lasă la răcit. După aceea se separă albușurile de gălbenușuri. Într-un bol se mixează gălbenușurile împreună cu un praf de sare, apoi se adaugă și zahărul împreună cu cel vanilat. Se mixează foarte bine până când se obține un amestec spumos, apoi se toarnă apa și se adaugă făina. La final se toarnă laptele călduț și se amestecă din nou.

Într-un alt bol se mixează albușurile spumă. După aceea se toarnă compoziția de albușuri peste cea de gălbenușuri și se amestecă foarte bine. Se pregătește o tavă înaltă și se unge cu unt. Compoziția pregătită anterior se toarnă în tavă și se dă la cuptor timp de o oră. La final, se scoate prăjitura deșteaptă cu ciocolată din cuptor, se lasă la răcit și se ornează cu un sos de ciocolată sau cu fulgi de ciocolată și nucă de cocos. Putem decora savuroasa prăjitură după preferințe.

Prăjitura deșteaptă cu ciocolată este gustoasă, cremoasă și are un aspect deosebit, fiind ideală la mesele festive. Acest desert rafinat și spectaculos se face ușor, iar dacă ținem cont de câteva trucuri simple, succesul culinar va fi garantat. Cu siguranță vom obține un desert irezistibil pentru toți cei de la masă.

Adauga un comentariu