Local

Ciprian Paraschiv, președintele Politehnicii Iaşi, apel către Primărie și Consiliul Local: “La club e nevoie de reformă totala”

Publicat: 09 mart. 2021
Ciprian Paraschiv în Palatul Roznovanu din municipiul Iași
Ciprian Paraschiv, președintele Politehnicii Iași a declarat că este nevoie de o reformă la echipa de pe Copou

Cu un an de zile în urmă, am venit cu sufletul deschis la clubul pe care îl iubesc cel mai mult, clubul copilăriei, adolescenței și tinereții mele.

Am găsit un “pacient” în comă, cu multiple răni, din care curgea un puroi galben și urât mirositor. Am crezut că voi putea să îl vindec cu suflet mult, pasiune, apelând la tratamente cu pansamente și antibiotice. M-am înșelat! Trebuia să apelez la tăiere în carne vie, cauterizare, chiar amputare!

Săptămâna trecută a ieșit la iveală, dacă mai era nevoie, caracterul celor care au dus Politehnica la pământ, de unde am ridicat-o pentru o perioadă. Am salvat-o de la faliment, de la retrogradare și, într-un an de mandat, am redus, în condiții de pandemie, datoriile de la 1,8 milioane de euro la 1,1 milioane euro.

După ce, fără scrupule, au lucrat în subteran luni la rând, de când le-am tăiat sinecurile pe care și le-au acordat singuri, zilele trecute au ieșit la suprafață și au dinamitat clubul prin deciziile iresponsabile pe care le-au luat înaintea unui meci capital. Decizii de care a râs toată țara! L-au umilit pe Andrei Cristea, au rupt vestiarul prin publicarea salariilor jucătorilor. Sărmani inconștienți însetați de putere… Au lovit în club, nu în mine!

Astăzi, groparii Politehnicii nu mi-au acceptat cererea de intrare în concediu fără plată. Doresc, probabil, să mă aducă în barca celor care încasează bani fără să muncească. Refuz acest lucru! Nu voi mai gira inconștiența altora cu semnătura mea.

Fac un apel public către domnul primar și consilierii locali pentru a se implica în rezolvarea de urgență a problemei clubului fanion al orașului, singurul care mai activează în Liga I.
A venit momentul zero în fotbalul ieșean. ”Patronii” care nu au adus un leu la Poli, ba, mai mult, au spoliat-o, trebuie să plece. Adrian Ambrosie și domnul cu păr alb, care iese pe ușa din dos a fotbalului ieșean după ce s-a înhăitat cu mărul otrăvit al clubului și au lansat în presă documente oficiale confidențiale, element care constituie caz penal, trebuie să-și dea imediat demisiile din toate funcțiile pe care le dețin.

În vârful clubului trebuie să ajungă reprezentanții ieșenilor, cei care au susținut cu adevărat clubul, financiar și moral. Aceste persoane ar trebui să provină de la toate partidele din CL, pentru că acolo se află aleșii ieșenilor, adevărații proprietari și finanțatori ai clubului, din mediul de business, mediul universitar, dar și din rândul suporterilor.
În cursul zilei de mâine, atât domnul primar, cât și membrii Comisiei de Sport a CL vor primi planul meu strategic pentru următorii trei ani, plan ce, evident, poate fi îmbunătățit.

Îmi doresc o discuție informală cu domnul primar, persoana care m-a determinat să plec de la FRF și să mă întorc acasă. De altfel, i-am lansat încă de sâmbătă dimineață o astfel de invitație. De asemenea, îmi doresc o întâlnire cu membrii Comisiei de Sport din CL.

Indiferent de deciziile care se vor lua ulterior, pe primul plan trebuie pusă Politehnica. În ce mă privește, eu nu mă cramponez de nicio funcție, de niciun contract. Sunt dispus să plec de la club și să îngroș astfel o listă cu nume care au fost lucrate și îndepărtate din diferite roluri, listă pe care se află un Florin Prunea, un Eugen Neagoe, un Mihai Teja ori un Andrei Cristea. Niciunul nu a fost bun. A fost bun Adrian Ambrosie, care a rămas mereu la butoane, în ciuda faptului că toți suporterii îl contestă virulent!

La Poli e nevoie de reformă totală!

Comentarii
 • Ce ai facut, ai venit ca iubesti, ca… Tra la la, baaa ce rezultaye ai de cand ai venit??? Oare iti este rusine sa ridici 4000 euro pe luna??. Nesimtirea mare si obraz gros UNDE IS REZULTATELE, nicaieri atunci DEMISIA daca iubesti clubu!!!
  Ce salarii de mii de euro din banii Iesenilor ba Nesimtitilor!!,
  # DEMISIA
  Ce concediu fara plata, dar crezi ca suntem prosti…. Valea

 • Ai avut 1 an la dispozitie s a ne arati ce poti , rezultatele sunt cele pe care l e vedem cu toti , ai mare dreptate , reforma totala , incepind cu tine si tot ceea ce inseamna conducere si consiliu director.Daca se vrea performanta trebuie schimbat tot ,inclusiv matura si mopul de la femeia de serviciu.Domnule Paraschiv , fotbalisti sunt platiti din bani publici , banii iesenilor iar ei trebuie s a vada pe ce se duc acesti bani , transparenta .A cauta scuze si invinovati pe alti despre neputinta ta denota faptul ca esti inca crud si neprofesionist.Esti lipsit de experienta si expertiza in conducerea unui club , fapt dovedit prin achizitiile de jucatori ,staff tehnic si administrativ .Pt multi iesenii ,ar fi o onoare si demnitate sa-ti spunem ;Multumim pt ceea ce ai facut pt.clubul nostru ,dar GATA !

 • Toate ca toate dar si o mare parte din fotbalisti sunt niste caricaturi. Afara cu cei care i-au adus. Cristea, Branescu si vreo 2-3 mai misca, restul sunt varza, nu se ridica la nivelul Ligii 1. Paraschiv si echipa lui ar trebui sa plece. E suficient! Iar primarul sa numai arunce cu bani pe toti amatorii, sa nu uite ca sunt banii iesenilor si vrem performanta.

 • Invrstiti bani si in alt sport! Avem campioni la k1
  Avem locul 1 mondial la tenis de camp, unde is terenurile domnule Chirica?
  Avem campioni la atletism, unde is pistele domnule Chirica
  La sah, locul in lume la sub 14 ani, unde sunt salile???
  Promovam doar fotbal unde se sifoneaza milioane
  De ce celelalte sporturi nu sunt finantaye domnule Chirica si acoli avem rezultate!

 • Sa dispară Ambrozie AȚA , Conu Leonid fată-n fată cu reacțiunea și ipochimenul de Harabagiu (care nu știu cum de mai este încă liber ) o piază rea pentru oraș,cel care coordonează afacerile imobiliare și iată acum împreuna cu AȚA stabileste transferurile și își ia capacele de la impresari. Chiar iesenii au căzut pradă acestui samsar analfabet de Habarnagiu care nu mai poate fi oprit de nimeni ???

 • Ambrosie are 4000 euro net in mana salar. Paraschiv ia 31.000 Ron net in mana. Paraschiv sare de fund in sus, dar ce mare branza a facut la club de cand a venit ? Pentru ce iei ditamai salariul ? Ca sa intrebe jurnalistii ce-i freaca pe ei grija ca de ce-l intreaba de salar ? Pai nea caisa, noi iesenii iti platim salariul, nu tu noua. Mai bine ati inchide sandramaua, ori primaria sa caute un sponsor cu cascaval care vrea sa refaca clubul asta de la A la Z. Ati supt cati ati putut, iar acum cand suntem sub orice critica mai iesiti pe Facebook si in presa sa ne mai bagati petarde fumigene. Da chiar credeti ca punem botul la vrajeala ta de doi lei ? Normal, crapa ficatul in tine ca nu mai incasezi 31.000 Ron pe luna degeaba. Cred si eu ca tragi cu dintii de echipa ..

 • demisia paraschive daca esti barbat, nu umbla cu alba neagra cu concediu ca sa nu pierzi locul din comitetul executiv frf;doar prostii ai facut ,ai adus 2 antrenori diletanti jucatori refuzati de altii si uite ce dezastru de echipa ai facut;acum vii cu plan de restructurare ,dar ai avut 1 an sa faci asta gusatule;adio si la gara

 • paraschive pleaca pina nu ajungi groparul fotbalului iesean;mergi la umf unde esti conf.la sport ca vad ca ai termeni medicali in gusa.

Adauga un comentariu