WoW!

Ciudat, dar eficient – De ce să ţii în ureche o bucăţică de ceapă

Publicat: 18 feb. 2020

Mamele și bunicile noastre știu foarte bine că nu există medicamente mai bune decât remediile naturiste. Unul din aceste metode este ceapă. Care sunt beneficiile cepei?

Ceapă reduce febra

Este un remediu excelent pentru copii. Ceapă se taie rondele și se moaie în oțet de mere. Apoi se pune pe tălpi în ciorapi și în urechi. Febra scade foarte repede.

Inamicul infecțiilor

Coajă de ceapă: proprietăți curative

Pentru a ucide infecția, se pregătește o pastă din ceapă. O bucată groasă de pâine albă se înmoaie cu lapte, la care se adaugă ceapă rasă prin răzătoare. Se face o pastă omogenă. Pentru a dezinfecta locul afectat, se pune o bucată de tifon cu pastă și se leagă. Se ține așa 2-2.5 ore. Această procedură trebuie repetată până când infecția nu va dispărea.

Remediu de oprire a sângelui

Ceapă ajută în cazul zgârieturilor și rănilor mici. Dacă ți-ai rănit degetul, aplică pe locul afectat un tifon pe care se pune o câteva bucățele de ceapă. Sângele se va opri cât ai clipi din ochi. Pentru că rana să se cicatrizeze mai repede, procedura se repetă de câteva ori.

Remediu pentru arsuri

E greu de crezut însă ceapă obișnuită poate trata arsurile de soare și doar. Pentru această trebuie să aplic câteva felii de ceapă pe rană și să lași pe 2 minute. Dacă după aceasta mai aplici şi albuș de ou, atunci durerea va trece și nu vor rămâne cicatrici.

Remediu pentru tuse

Sucul de ceapă este un sirop eficient pentru tuse, însă puțini dintre noi vor dori să-l bea. De aceea, în caz de tuse, puneți o bucată de ceapă în ureche. Astfel, sucul de ceapă va ajunge în sânge și te va izbăvi de tusea neplăcută.

Ai frisoane?

Ba ți-e cald, ba ți-e frig, mănâncă o ceapă și peste câteva ore te vei simți mai bine.

Ceapă te scapă de durerile de cap și de urechi

Durerea de urechi este foarte neplăcută, însă cu ajutorul cepei vei putea scăpa de ea foarte repede. Pur și simplu pune în ureche o bucățică de ceapă – ea va reduce inflamația. Iar dacă te supără migrenă, repetă această procedură înainte de somn. Lasă ceapă în urechi până dimineața.

Ceapă reduce cicatricele

Sună cam straniu, dar e adevărat. Cicatricele chirurgicale pot deveni mai puțin vizibile cu ajutorul cepei. Pur și simplu unge cu ele locul afectat.

Înțepăturile de albină

Dacă te-a înțepat albina, aplică ceapă tăiată. Ea va reduce edemul, va extrage veninul și va accelera procesul de vindecare a rănii.

Adauga un comentariu