Remedii naturiste

Ciuperca unghiilor: remedii naturale pentru a o vindeca

Publicat: 02 apr. 2021
ciuperca unghie
Compușii antifungici din usturoi ajută la tratarea ciupercilor unghiei.

Anumite produse din dulapurile noastre pot preveni și lupta împotriva primelor semne de onicomicoză (ciuperca unghiilor). Cum să le folosești? Anumite tipuri de ciuperci microscopice pot infecta unghiile, în special unghiile de la picioare, provocând ceea ce se numește onicomicoză. Această infecție se manifestă prin înțepături, iritații, descuamarea pielii și roșeață. Unghia devine mai întunecată, mai groasă și devine fragilă.

Cauza este un dezechilibru al pH-ului pielii, care trebuie tratat cât mai repede posibil, cu riscul de a complica situația. Dacă simptomele sunt în stadiul inițial și unghia nu este prea deteriorată, puteți încerca să vă tratați cu câteva ingrediente naturale. Dar dacă unghia începe să se desprindă sau aveți dureri, consultați un specialist.

Uleiuri esențiale pentru combaterea onicomicozei?

Proprietățile antiseptice și dezinfectante ale uleiului esențial de lavandă și ale uleiului esențial de arbore de ceai le fac remedii excelente pentru ciuperca unghiilor.

Curățați temeinic zona de tratat, aplicați uleiul esențial la alegere, pur, lăsați să stea timp de 10 până la 20 de minute, clătiți și uscați. Repetați de mai multe ori pe zi.

Bicarbonat de sodiu pentru ciuperca unghiilor

Lucrul bun al bicarbonatului de sodiu este că poate usca excesul de umiditate de la degetele de la picioare. Faceți o pastă cu bicarbonat de sodiu și apă, apoi aplicați pe unghie. Lăsați-l să se usuce timp de zece minute, apoi clătiți și uscați. De asemenea, îl puteți dilua într-un lighean cu apă călduță și vă puteți înmuia picioarele în el.

Oțet pentru a lupta împotriva onicomicozei?

Aciditatea oțetului de mere și a oțetului alb ajută la reechilibrarea pH-ului pielii, eliminând în același timp ciupercile și bacteriile. Amestecați aceeași cantitate de oțet și apă într-un lighean și înmuiați zona care trebuie tratată timp de o jumătate de oră în fiecare zi. Uscați-vă corect picioarele pentru a limita umiditatea. Site-ul Reader’s Digest oferă o variantă pentru a face această baie de picioare și mai puternică: folosiți apă de gură în loc de apă.

Usturoi pentru ciuperca unghiilor

Compușii antifungici din usturoi ajută la tratarea ciupercilor unghiei. Se amestecă un cățel de usturoi zdrobit cu oțet alb și se aplică amestecul în zona infectată, apoi se acoperă cu un bandaj pentru câteva ore. Repetați zilnic până când dispariția infecției.

Uleiul de cocos pentru a depăși onicomicoza în mod natural

Pentru a preveni progresia unei ciuperci a unghiilor (dar și a unei ciuperci a pielii, gurii sau organelor genitale), uleiul de cocos poate fi, de asemenea, o alternativă interesantă. Se amestecă 30 ml de ulei de cocos cu 30 de picături de ulei esențial de arbore de ceai, iarbă de lămâie și scorțișoară din Ceylon. Aplicați amestecul de două ori pe zi până la îmbunătățire.
Comentarii
  • Acum șase luni am folosit Exofeet Oil. De asemenea, mi-a plăcut foarte mult acest remediu. Mă ajută foarte mult, este ieftin și nu are miros neplăcut. Cel mai important, este un produs natural. Nu am avut nicio recidivă. După un curs de folosire, am uitat complet despre ciuperca unghiilor la picioare. Îl recomand.

Adauga un comentariu