Cochetul stadion de atletism „Nicolae Mărășescu”, din Craiova, a găzduit la sfârșitul săptămânii trecute ediția cu numărul 70 a Campionatelor Internaționale ale României la atletism, competiție la care CS Politehnica Iași s-a prezentat cu Vlad Dulcescu (30 de ani) și cu câțiva talentați juniori legitimați și la LPS Iași.
Clasări notabile la Internaționalele României la atletism, ambiții europene pentru trei sportivi de la CS Politehnica Iași
Vlad Dulcescu, pregătit de antrenorul emerit Dorin Ursache, a avut duminică de înfruntat în principal concurența din partea a doi atleți bulgari, dar a încheiat proba de 400 metri garduri în 52’’62/100, un timp bun pentru debutul de sezon în aer liber, care i-a asigurat cucerirea medaliei de aur. Tot la 400 metri garduri, Andrei Tătărușanu (născut în anul 2006) a ocupat locul al cincilea, în 55’’90/100, și își propune, ca și Vlad, să reprezinte în acest an România la Campionatele Europene.
„Mă așteptam la un timp ceva mai bun din partea lui Vlad, dar sper să-l obțină la sfârșitul săptămânii viitoare, când tot la Craiova este programată etapa I a Campionatelor Naționale, atunci când se va decide dacă va fi selecționat în lotul cu care România va concura la Campionatul European pe echipe. Andrei are șanse mari să facă parte din ștafeta 4×400 metri a României pentru Campionatele Europene Under 20, dar până atunci mai are de luat câteva starturi”, ne-a declarat Dorin Ursache.
Tot duminică, Florentina Zub (2008), pregătită de prof. Gica Agafiței, și-a corectat recordul personal la 5.000 de metri. A acoperit distanța în 18’16’’24/100 și a cucerit medalia de argint, în timp ce Ștefan Lemnariu (2009), pregătit de prof. Viorel Popovici, a concurat în proba de 2.000 metri obstacole, care n-a contat pentru Internaționale, ci a fost introdusă în program ca selecție pentru sportivi născuți în 2008 și 2009. Ștefan s-a clasat al doilea, dar încearcă încă din acest an să îndeplinească baremul pentru Campionatele Europene din 2026, barem de care îl despart doar trei secunde!
Andreea Horlescu (2009), pregătită de prof. Daniel Căruntu, a ocupat sâmbătă locul al doilea în proba de 3.000 metri, în 10’20’’27/100, corectându-și astfel cu secunde bune recordul personal.
„Ne propunem să luptăm până la capăt pentru ca Andreea să fie selecționată în lotul României pentru Festivalul Olimpic al Tineretului European, competiție programată între 20 și 26 iulie, în Slovenia, la Maribor. Mai sunt două concursuri de selecție, dar primul este la finalul săptămânii viitoare și nu avem suficient timp pentru refacere. A mai rămas competiția de peste două săptămâni, ultima șansă pentru un timp cât mai bun, care s-o ducă la Maribor”, a precizat Daniel Căruntu.
Tot sâmbătă, Petru Obogeanu (2006), pregătit de prof. Laurențiu Andone, s-a situat al treilea la 3.000 metri, Florentina Zub a fost, ca și la 3.000 metri, mezina probei de 1.500 metri, pe care a încheiat-o pe locul 5, iar Andrei Tătărușanu s-a clasat al șaptelea la 400 metri