Titlurile zilei

Clinică medicală printre blocurile din cartierul Tătărași, cu 32 de locuri de parcare! Agentul imobiliar George Bulgaru anunță o investiție de 1 milion de euro. Afaceristul: „Nu mă prea pricep, aștept de trei ani să intru la comisie” – FOTO

Publicat: 04 oct. 2021
_____ Vizualizări 0 Comentarii
Clinică medicală printre blocurile din cartierul Tătărași cu 32 de locuri de parcare Agentul imobiliar George Bulgaru anunță o investiție de 1 milion de euro. Afaceristul Nu mă prea pricep aștept de trei ani să intru la comisie - FOTO
George Bulgaru și terenul din cartierul Tătărași, din Iași

În cartierul Tătărași, agentul imobiliar George Bulgaru vrea să investească într-o clinică medicală. Recent, proiectul a intrat în Comisia Tehnică de Amenajare a Teritoriului și Urbanism (CTATU) pentru obținerea avizului de oportunitate. Clădirea va avea patru etaje

Noi investiții sunt anunțate în cartierul Tătărași din municipiul Iași. Membrii Comisiei Tehnice de Amenajare a Teritoriului și Urbanism (CTATU) formată din arhitecți au de analizat în perioada următoare mai multe proiecte imobiliare, unul aparținând și societății BVG Imob Solutions SRL, controlată de agentul imobiliar Valentin George Bulgaru. Afaceristul intenționează să construiască o clinică medicală într-o zonă foarte aglomerată din cartierul Tătărași, mai precis pe strada Ion Creangă, nr. 21 – 23, pe o suprafață de 1.000 de metri pătrați, situată chiar lângă Școala Generală „Bogdan Petriceicu Hașdeu”.

Conform indicatorilor urbanistici propuși, clădirea va avea un regim de înălțime de S+P+3+4 retras. Procentul de ocupare a terenului (POT) este de 35 la sută, cu un coeficient de utilizare a terenului de 1.8. În ceea ce privește locurile de parcare, sunt anunțate 12 pe teren proprietate și 20 în subsolul clădirii. Asta în condițiile în care străzile din zonă sunt tot mai aglomerate din cauza numărului mare de autoturisme.

George Bulgaru a așteptat trei ani ca să-i vină rândul

Contactat de reporterii „BZI”, George Bulgaru a precizat că de trei ani așteaptă ca proiectul să ajungă pe masa arhitecților, deși avea documentația pentru Planul Urbanistic Zonal (PUZ).

„Sunt în domeniu de peste 20 de ani. Se pare că nu mă pricep așa bine, pentru că aștept de trei ani. Nu voi vinde proiectul, este o afacere de familie. Investiția este estimată la 1 milion de euro. Voi folosi fonduri proprii, dar și credite bancare. Va fi o clinică stomatologică”, a precizat George Bulgaru.

Acum, agentul imobiliar așteaptă avizul de oportunitate. Dacă avizul va fi favorabil, proiectul va fi analizat de comisia de urbanism formată din consilieri locali. Conform ultimelor date financiare, în 2020, firma a înregistrat o cifră de afaceri de 163.146 lei, profit de 3.001 lei, datorii de 655.324 lei, cu un singur angajat. La un moment dat, și Emil Cobzaru, patronul unei firme de închirieri auto, a anunțat că vrea să construiască o clinică medicală în apropierea sediului DNA Iași.

Membrii CTATU trebuie să analizeze și proiectul Consiliului Județean Iași

Totodată, membrii CTATU trebuie să analizeze și solicitarea consiliului Județean Iași pentru construirea și dotarea Spitalului Clinic Integrat de Boli Respiratorii Iași, de pe șoseaua Bucium, nr.106. Clădirea va fi construită pe amplasamentul actual al secției „Clunet” de la Spitalul de Pneoumoftiziologie din municipiul Iași. Autoritatea județeană a depus proiectul și prin Planul Național de Redresare și Reziliență (PNRR). Conform documentației, proiectul are o valoare de peste 100 de milioane de euro. Într-o primă etapă, CJ Iași a scos la licitație un contract pentru servicii de proiectare și realizare a documentațiilor tehnico-economice. În acest caz este vorba de studii aferente documentațiilor de obținere avize faza PUZ, tema de proiectare și studiul de prefezabilitate. Suprafața de teren disponibilă este de 4,2 hectare. Vor fi construite nu mai puțin de trei clădiri. CJ Iași intenționează să construiască și un parc industrial în comuna Lețcani.

Adauga un comentariu