Prima pagină » Sanatate » Clotrimazol pentru ureche: Cât de eficient este acest tratament împotriva ciupercilor din urechi

Clotrimazol pentru ureche: Cât de eficient este acest tratament împotriva ciupercilor din urechi

27 dec. 2021, 17:10,
în Sanatate

Te confrunți cu o micoză în ureche și medicul ți-a recomandat clotrimazol? Iată cât de eficient este clotrimazolul pentru ureche.

Clotrimazol este o soluție cutanată, indicată în tratamentul următoarelor afecțiuni: micoze cutanate, determinate de Candida albicans si alte tipuri de Candida; eritrasma (micoza a plicilor cutanate); Tinea corporis; Tinea cruris, determinată de Trichophyton rubrum, T. mentagrophytes, Epidermophyton floccosum (Aerothesium floccosum), Microsporum canis; Tinea pedum, Tinea mannum; pitiriazis versicolor, determinată de Malassezia furfur; dermatofitii foliculare (Tinea barbae, Tinea capitis); onicomicoze; în toate formele de acnee.

Tratamentul cu clotrimazol este contraindicat în cazul unei hipersensibilități la clotrimazol sau la oricare dintre excipienți și la copiii cu vârsta sub cinci ani.

picături în ureche

Clotrimazol este o soluție cutanată, indicată în tratamentul mai multor afecțiuni, printre care și otomicoza.

Cum se administrează Clotrimazol pentru ureche

În cazul adulților, clotrimazol se aplică local, după ce zona a fost spălată cu apă și săpun. După aplicare, se masează ușor zona afcetată, până la absorbția completă a soluției.

Durata unui tratament cu clotrimazol poate fi de 1-4 săptămâni, în funcție de localizarea afecțiunii sau de vechimea acesteia. Astfel că, poate dura de la una la trei săptămâni pentru pitiriazis versicolor, două săptămâni pentru micoze interdigitale, trei sau patru săptămâni pentru alte dermatomicoze.

În cazul în care vorbim despre o micoză a conductului auditiv, se îmbibă un tampon de vată în soluție și se plasează în conduct, fără a se apăsa prea tare, cu condiția ca timpanul să fie intact. Dacă ne referim la micozele dintre degete, este recomandată pudrarea ciorapilor, pentru a nu favoriza reinfectarea.

Clotrimazol acționează prin pătrunderea în tegumente, ajungând până la baza procesului infecțios. Prin spectrul său larg, presupune o terapie imediată, extrem de eficientă.

Pentru un efect de durată, este necesar să urmați tratamentul pentru încă 14 zile, chiar dacă problema a trecut. În acest fel nu mai riscați să vă reinfectați. De reținut este că soluția se aplică doar pe pielea curată și uscată. După aplicare, zona afectată nu se acoperă cu pansament, decât la recomandarea medicului.

femeie care acuză dureri de ureche

În cazul în care vorbim despre o micoză a conductului auditiv, se îmbibă un tampon de vată în soluție și se plasează în conduct, fără a se apăsa prea tare, cu condiția ca timpanul să fie intact.

Precauții și contraindicații în timpul tratamentului cu clotrimazol

În cazul în care vă confruntați cu iritații, după ce ați aplicat clotrimazol, opriți tratamentul. Din cauza amplasării, onicomicozele nu sunt rezolvabile numai cu terapie antifungică locală, necesitând tratament sistemic asociat.

În timpul primului trimestru de sarcină, se recomandă prudență în situația utilizării acestui tratament. Încă nu este cunoscut faptul că soluțua aplicată local se excretă în laptele matern, astfel că administrați cu prudență dacă alăptați.

Nu exista studii clinice controlate efectuate la gravide. Se recomandă evitarea utilizării clotrimazolului în primul trimestru. În trimestrele ÎI şi III de sarcină, soluția cutanată se va utiliza numai dacă este absolut necesar, după evaluarea atentă de către medic a raportului risc potenţial fetal/beneficiu terapeutic matern.

control orl

În timpul primului trimestru de sarcină, se recomandă prudență în situația utilizării acestui tratament.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

`
`
BZI - Editia Digitală - pdf
07 decembrie 2024
07 decembrie 2024