Sport

Clubul Astra Giurgiu riscă depunctarea și interzicerea dreptului de a transfera și legitima jucători. FRF îi pune pe jar pe giurgiuveni

Publicat: 04 iul. 2020
Clubul Astra Giurgiu riscă depunctarea și interzicerea dreptului de a transfera și legitima jucători, hotărârea urmând a fi luată dacă gruparea patronată de Ioan Niculae nu va achita în termen de cinci zile restanțele salariale
Astra Giurgiu riscă depunctarea și interzicerea dreptului de a transfera și legitima jucători.

Dacă Astra Giurgiu nu va achita restanțele salariale către jucători, riscă depunctarea și interzicerea dreptului de a transfera și legitima jucători.

Clubul Astra Giurgiu riscă depunctarea și interzicerea dreptului de a transfera și legitima jucători. Hotărârea se va lua dacă gruparea patronată de Ioan Niculae nu va achita în termen de cinci zile restanțele salariale către fostul antrenor Costel Enache și membrii staff-ului acestuia, secundul Cătălin Munteanu și preparatorul fizic Alessandro Cittadino, conform deciziei de joi a Comisiei de Disciplină și Etică din cadrul Federației Române de Fotbal.
De asemenea, gruparea giurgiuveană a fost sancționată cu penalitate financiară în valoare totală de 9.000 de lei, câte 3.000 de lei pentru fiecare dosar în parte.

„Comisia a sancționat debitorul AFC Astra cu penalitate de 3.000 lei și i s-a acordat un termen de grație de 5 zile pentru executarea integrală a obligațiilor de plată conform art. 85 din RD coroborat cu art. 24 lit. C al. 1. a din RSTJF, față de creditorul Enache Constantin.
Comisia a acordat termen în data de 29.07.2020, ora 15:00, dată la care debitorul AFC Astra să prezinte dovada plății față de creditorul Enache Constantin conform Hotărârii nr. 528/CL/16.01.2019 rămasă definitivă prin decizia nr. 5/CR/06.02.2020 pentru a evita interzicerea dreptului de a transfera și/sau legitima jucători în calitate de club cesionar și depunctarea”, se arată în soluția comisiei în cazul lui Costel Enache, publicată pe site-ul oficial al FRF.

Antrenorul Costel Enache, secundul Cătălin Munteanu și preparatorul fizic Alessandro Cittadino au făcut parte din staff-ul tehnic al formației Astra Giurgiu în perioada 17 noiembrie 2018 – 13 iunie 2019.
În prezent, cei trei se află în staff-ul formației din Liga a II-a, Petrolul Ploiești.

FCSB ajută Astra Giurgiu să obțină licența!

FCSB a împrumutat Astra Giurgiu în 2018, iar Gigi Becali a acceptat, în ultimul an și jumătate, amânarea plăților datoriei, decizia luată și acum, chiar înainte de reluarea Ligii 1.
Conform GSP, patronul „roș-albaștrilor” le-a permis celor de la Astra amânarea unei datorii în valoare de 100.000 de euro, pentru a nu pune în pericol obținerea licenței de către clubul patronat de Ioan Niculae.

FCSB, sprijin financiar pentru Astra Giurgiu

Astra Giurgiu a ratat deja obținerea unei licențe pentru sezonul viitor din cauza unor datorii și a lipsei infrastructurii necesare, stadionul „Marin Anastasovici” neavând puncte sanitare suficiente. Federația Română de Fotbal a publicat, recent, lista cluburilor care pot participa în ediția viitoare a cupelor europene, unde clubul lui Ioan Niculae nu s-a regăsit.

„Comisia de fond a refuzat acordarea licenței UEFA clubului Asociația Fotbal Club Astra pentru neîndeplinirea criteriului de infrastructură, respectiv încălcarea art. 23 Stadion omologat pentru campionatul național Liga 1, precum și pentru neîndeplinirea criteriului financiar, respectiv încălcarea art. 46, 47 și 47bis”, a anunțat FRF.

Astra Giurgiu și FCSB mai au de disputat cele două meciuri directe din play-off-ul acestui sezon, programate în etapa a cincea și a zecea.

Adauga un comentariu