Actualitate

Coaliţie împotriva deciziei premierului Florin Cîțu! AUR-PSD-PNL vor repunerea în funcţie a lui Octav Bjoza

Publicat: 17 mart. 2021
Octav Bjoza invitat în platoul BZI LIVE a fost demis din funcția de subsecretar de stat
Mai mulți parlamentari de la AUR, PSD, PNL au semnat p inițiativă pentru repunerea în funcție a lui Octav Bjoza după ce acesta a fost demis de Florin Cîțu

Premierul Florin Cîțu se află în centrul unui scandal de proporţii după ce a hotărât să îl demită din funcţia de subsecretar de stat pe Octav Bjoza. Demiterea a fost una scandaloasă şi a fost contestată inclusiv de voci puternice din PNL. Din aceste considerente, membrii AUR-PSD și PNL au semnat o iniţiativă prin care vor repunerea în funcţie a luptătorului anticomunist.

Iniţiativa este însoţită de o altă propunere din partea societăţii civile care au întocmit o petiţie în acest sens. Octav Bjoza a stârnit un val de reacţii în spaţiul public.

Octav Bjoza a fost demis în cursul zilei de 16 martie 2021

Premierul Florin Cîțu a decis să îl demită pe subsecretarul de stat Octav Bjoza iar decizia a fost privită cu ochi răi de majoritatea oamenilor politici dar şi de zeci de voci din spaţiul public. În pofida faptului că cel amintit mai sus a fost premiat cu mai multe distincţii, unele dintre ele acordate chiar de Klaus Iohannis, premierul a decis că ultima ieşire în spaţiul public este una anormală.

Tot conflictul a pornit după ce Asociaţia foştilor deţinuţi politici din România a emis un comunicat de presă în care cerea ca şi copiii oamenilor care au suferit din cauza comunismului să aibă parte de un ajutor din partea statului.

„O societate democratică şi civilizată, cum este România, rămâne ferm angajată în condamnarea Holocaustului şi a oricărei forme de stigmatizare etnică, socială sau religioasă. Este angajamentul fără echivoc al statului român, iar în calitate de prim-ministru, îl voi apăra cu toată convingerea. A pune în discuţie dimensiunile Holocaustului şi a încerca să pui pe umerii comunităţii evreieşti aducerea comunismului în România este nu doar o încercare de a mistifica istoria, ci şi un gest periculos pentru valorile democratice”, transmite Florin Cîţu.

Totuşi, în comunicatul care a stârnit controverse se specifică foarte clar că nu există nicio intenţie de a mistifica Holocaustul

AFDPR nu contestă existența Holocaustului în România „ciuntită”! Singurul lucru care poate fi discutat constă în dimensiunile Holocaustului, cu precizarea că o astfel de dezbatere nu ar scuza cu nimic ororile săvârșite asupra etniei evreilor – și nu numai.
Odată subliniate aceste chestiuni, noi, toți beneficiarii Decretului-Lege nr. 118/1990, suntem nu doar uimiți, ci chiar revoltați de faptul că am ajuns motiv de dispute între parlamentari. Desigur, motivele sunt concrete! se arată în comunicat

De altfel, Octav Bjoza a catalogat gestul ca fiind o pagină rușinoasă în istoria PNL-ului.

PSD, PNL și AUR au semnat o petiție de repunere pe funcţie a lui Octav Bjoza

Din aceste considerente, după ce decizia premierului a stârnit numeroase controverse, mai mulţi politicieni din PNL, PSD și AUR au semnat o iniţiativă prin care se solicită repunerea în funcţie a lui Octav Bjoza. Cei care au semnat petiţia sunt: Florin Roman și Daniel Gheorghe de la PNL, Dan Cristian Popescu de la PSD, Goerge Simion de la AUR și senatorii AUR Claudiu Târziu și Sorin Lavric. De asemenea, inițiativa este semnată de actorul Dan Puric, realizatoarea TV Lucia Hossu Longin, istoricii Marius Oprea, Gheorghe Petrov și Cosmin Budeanca, precum și de actrița Manuela Hărăbor, conform bugetul.ro

Până la această oră, petiția a fost semnată de 800 de persoane. Vezi AICI petiția!

Comentarii
  • Catule, esti c-am repetent la istorie pune mana si citeste dar nu istoria mistificata de comunisti s-au de altii, ci cea reala ca s-au desecritizat destule documente.
    Esti prim-ministru solicita sa-ti dea lista cu membrii de partid (comunistii) in 1947 si poate te edifici si vezi ca ai gresit cand l-ai demis Octav Bjoza.

  • Coalitia de conjunctura, ar fii trebuit sa SOLICITE DEMISIA PRIM MINISTRULUI ANALFABET FUNCTIONAL – LA ISTORIA DETINUTILOR POLITICI, DEPORTATI …………..

  • Lucrurile astea se intampla doar pentru ca din ’89 traim iluzia unei libertati. De ce in 2021 nu se învață la scoala despre detinutii politici si chinurile la care au fost supusi? Inainte era interzis sa vorbesti public despre ei, acum care e explicatia?

  • Lucrurile astea se intampla doar pentru ca din ’89 traim iluzia unei libertati. De ce in 2021 nu se învață la scoala despre detinutii politici si chinurile la care au fost supusi? Inainte era interzis sa vorbesti public despre ei, acum care e explicatia?

Adauga un comentariu