Actualitate

Codrin Ștefănescu, reacție explozivă la început de an școlar: ”Asemenea haos și bātaie de joc n-am vāzut in viața mea!”

Publicat: 14 sept. 2020
Codrin Ștefănescu, reacție explozivă la început de an școlar: ”Asemenea haos și bātaie de joc n-am vāzut in viața mea!”
Codrin Ștefănescu, reacție explozivă la început de an școlar: ”Asemenea haos și bātaie de joc n-am vāzut in viața mea!”

Codrin Ștefănescu, fostul secretar general al PSD, a avut o reacție explozivă într-o postare de pe un site de socializare, făcând referire la începutul anului școlar. Acesta a scris că nu a mai văzut asemenea haos și bătaie de joc niciodată și a tras un semnal de alarmă: ”va ieși mare scandal!”.

„Prima zi de școalā. Asemenea haos și bātaie de joc n-am vāzut in viața mea! Dacā cei de la guvern ar fi plātit niște experți in distrugerea pshihicā a unei nații, tot n-ar fi reușit ce au reușit ei! E praf totul și va ieși mare scandal!”, scrie Codrin Ștefănescu.

Călin Popescu Tăriceanu, mesaj de început de an școlar: ”Nicicând școala nu a mai început în condiții atât de grele”

Călin Popescu Tăriceanu, președintele ALDE, a transmis un mesaj în care susține că anul școlar care tocmai a început este unul foarte greu pentru toată lumea, deoarece niciodată nu a mai fost situația atât de incertă. Acesta a precizat că rolul cel mai important le revine părinților, fiindcă trebuie să se asigure în permanență de sănătatea copiilor, pentru a nu pune în pericol sistemul educațional.

”Dragi elevi, părinți și profesori,
Nicicând școala nu a mai început în condiții atât de grele. Nicicând nu am avut atât de multe semne de întrebare cu privire la ce ar fi mai bine să facem. Nicicând nu ne-am temut atât de tare pentru sănătatea copiilor noștri.
Este târziu acum să ne întrebăm ce a făcut guvernul Orban pentru ca școlile să se deschidă în siguranță, pentru că toți știm ce au făcut. Este momentul să găsim soluții împreună pentru că acum am rămas doar noi: elevi, părinți și profesori.

Noi, părinții, o să ne facem datoria. O să le asigurăm măști copiilor, o să le spunem că purtarea lor nu este o joacă, o să-i supraveghem acasă pentru a vedea dacă prezintă simptome, o să stăm cu ei dacă se vor îmbolnăvi, o să facem tot ce ține de noi pentru că acesta e rolul nostru de părinți.”, scrie Călin Popescu Tăriceanu.

Călin Popescu Tăriceanu, mesaj de început de an școlar

De asemenea, un rol vital este reprezentat de profesori, care nu au doar menirea de a fi dascăli, ci trebuie să îmbrățișeze rolul de supraveghetori, dar și de experți în sănătate publică sau cadre medicale.

”Dar greul cade pe cadrele didactice care, pe lângă menirea de dascăli, trebuie să se transforme în supraveghetori, experți în sănătate publică sau cadre medicale. Nicicând nu a mai apăsat o asemenea răspundere pe umerii lor și știu că ei o resimt din plin. Vor fi bâlbâieli și poate și greșeli, pentru că nimeni nu le-a spus ce să facă, dar trebuie să le tratăm cu calm, să găsim soluții ca să le îndreptăm și mai ales să avem încredere unii în alții.

Acuzele nu vor rezolva nimic pentru că, în condițiile în care am fost abandonați, elevi, părinți și profesori, de către guvern, nu ne avem decât unul pe altul. Și va trebui ca împreună să trecem prin această criză. Umăr la umăr.”, spune Călin Popescu Tăriceanu.

 

 

Adauga un comentariu