WoW!

Coji de cartofi – Beneficii pentru sănătate

Publicat: 17 ian. 2020
_____ Vizualizări 0 Comentarii
Coji de cartofi - Beneficii pentru sănătate

Cojile de cartofi au mai multe beneficii decât cartoful în sine.

Îmbunătățește imunitatea
Fiind o sursă de energie a vitaminei C, coaja de cartof acționează ca un agent antioxidant puternic. În afară de aceasta, cojile conțin vitamina B și complexul de calciu, care joacă un rol integrat într-un sistem de apărare sănătos și sporesc activitatea imunității.

Menține nivelul de zahăr din sânge
Adăugarea cojilor de cartofi la mese este măsura potrivită pentru a reduce consumul fără măsură. În afară de conținutul ridicat de fibre, coaja de cartof conține substanțe nutritive esențiale care împiedică creșterea nivelului de zahăr din sânge în organism. Efectul pe termen lung al consumului de coajă de cartofi include prevenirea diabetului de tip 2 și a factorilor de risc asociate, cum ar fi boala cardiacă.

Coji de cartofi – Beneficii pentru sănătate

Protejează împotriva cancerului
Cojile din cartofi sunt bogate în fitochimice care au o activitate antioxidantă puternică. În plus, conține și cantități mari de acid clorogenic, prin urmare, protejează organismul împotriva cancerului.

Reduce colesterolul din sânge
Conținutul ridicat de fibre, cuplat cu antioxidanți, polifenoli și glicoalcaloizi, se dovedește că induce scăderea colesterolului asupra organismului. Prin urmare, oamenii care planifică să profite de beneficiile pentru sănătate din coaja de cartofi ar trebui să consume cartofi cu tot cu coajă lor la masă.

Ajută la scăderea în greutate
Știm cu toții că, cartofii sunt bogați în carbohidrați care joacă un rol esențial în îmbunătățirea greutății. Cu toate acestea, cojile de cartofi conțin cantități minime de grăsimi, colesterol și sodiu. Acesta este motivul pentru care coaja de cartof poate fi o parte interesantă a planului dvs. de dietă cu pierdere în greutate.

Coji de cartofi – Beneficii pentru sănătate

Reduce riscul bolilor de inima
Cojile de cartofi sunt pline cu potasiu, un mineral important și esențial, consumându-le ajută la scăderea riscului de infarct miocardic și accident vascular cerebral. Acest lucru se datorează faptului că potasiul joacă un rol-cheie în scăderea tensiunii arteriale și menținerea unei inimii sănătoase. Alți nutrienți sănătoși din inimă prezenți în coaja de cartof sunt acizii grași omega-3.

Le puteți prăji, puteți coace la cuptor sau când coaceți cartofii la cuptor să mâncați și coaja, fiind chiar mai gustoase decât cartoful în sine.

Adauga un comentariu