Local

Colegii din Consiliul Local Iași i-au stricat Crăciunul lui Răzvan Timofciuc! Nu a mai pupat postul de viceprimar: „Văd că la celelalte proiecte propuse a mers brici”

Publicat: 22 dec. 2023
_____ Vizualizări 3 Comentarii
Colegii din Consiliul Local Iași i-au stricat Crăciunul lui Răzvan Timofciuc Nu a mai pupat postul de viceprimar Văd că la celelalte proiecte propuse a mers brici
Proiectul a fost scos de pe ordinea de zi chiar înainte să înceapă votul

Consiliul Local Iași a amânat alegerea unui nou viceprimar, stricând jocurile politice dintre Răzvan Timofciuc și primarul Mihai Chirica. Decizia a fost extrem de surprinzătoare pentru consilierul local de la USR, care a plecat mâhnit din sală

Primarul Mihai Chirica caută un alt viceprimar, după ce Cezar Baciu a fost exclus din această funcție. Edilul își dorește cu orice preț să formeze din nou o majoritate în Consiliul Local, pentru ca proiectele sale să treacă mai departe fără probleme. Înaintea ședinței de ieri, 21.12.2023, toate indiciile îl desemnau pe Răzvan Timofciuc.

Membrii Consiliului Local Iași i-au stricat planurile lui Răzvan Timofciuc

Consilierul local Răzvan Timofciuc, exclus din USR, după ce a fost și membru PNL, nu s-a putut bucura de înțelegerile din culise, făcute cu primarul Mihai Chirica, care urmăreau formarea unei noi majorități în Consiliul Local. Astfel, ieri, 21 decembrie 2023, deși pe ordinea de zi se afla proiectul privind numirea noului viceprimar, Timofciuc fiind nominalizat, inițiativa a fost retrasă la cererea grupului PMP.

Răzvan Timofciuc nici nu a mai stat până la sfârșitul ședinței după ce a aflat că proiectul cu privire la alegerea viceprimarului a fost retras. Abordat de reporterii BZI, acesta era supărat din cauza deciziei și a făcut aluzie la faptul că pentru celelalte proiecte s-a trecut pe repede înainte.

„Nu am nicio opinie despre ce s-a întâmplat. Văd că la celelalte proiecte propuse a mers brici”, a transmis mâhnit Răzvan Timofciuc după ședință.

Amintim faptul că Răzvan Timofciuc este exclus din USR după ce a transmis mai multe mesaje controversate cu referire la demisiile din partidul din care făcea parte. Nu este de mirare faptul că acesta părea izolat de restul grupului și de multe ori vota în contradictoriu cu foștii săi colegi.

Controverse în ceea ce privește proiectul

Proiectul a fost anulat chiar în ultimul moment, după ce inițial a fost anunțat pe ordinea de zi. Exista riscul ca Răzvan Timofciuc să nu fi fost votat de cei din PNL și PSD, astfel că totul ar fi fost inutil și pus într-o lumină proastă.

„Știe toată lumea că, în ultimii trei ani de zile, alianța PNL-PMP împreună cu colegul Cezar Baciu, de la USR, a asigurat buna funcționare a municipiului Iași. Indiferent că vorbim de bugetul consolidat, fie că vorbim de bugetele societăților din subordinea primăriei. Dincolo de calculele politice, de orgoliile politice, tot timpul am pus deasupra tuturor interesul public, al oamenilor care ne-au trimis în această sală. Am să rog pe domnul primar să retragă de pe ordinea de zi proiectul C1, pentru alegerea viceprimarului municipiului Iași, nu din dorința de a face alte calcule politice, ci doar pentru a analiza, mai atent, mai bine, mai coerent, viitoare nominalizări”, a spus Florin Briaur, consilier local PMP.

Nu au întârziat să apară nici reacțiile din partea opoziției, în special ale celor de la USR.

„Sincer vă spun, ceea ce am discutat mai înainte seamănă foarte mult cu bucuria și nesiguranța motanului meu care își îngroapă propriul proiect în litieră. Eu aș zice să vă gândiți foarte mult cu viitorul proiect”, a spus Iulian Nicolau, consilier local USR.

Pe aceeași undă, primarul Mihai Chirica i-a dat o replică consilierului USR.

„Răspunsul mi se pare grobian, cu siguranță, dumneavoastră sunteți motanul. Eu nu mă pot coborî la nivelul acesta. Ar trebui sa vă cereți scuze”, a replicat Mihai Chirica.

Alegerea lui Răzvan Timofciuc drept viceprimar a fost blocată în ședința Consiliului Local Iași. Primarul nu a obținut majoritatea și trebuie să se gândească la o nouă soluție pentru a trece proiectele.

Comentarii
  • Gresit!
    In dorinta acerba a lui Nicolau de a parea inteligent si spiritual, tembelul a comparat Consiliul Local cu o litiera, si asta in prag de sarbatori.
    Urmariti cu atentie inregistrarea de la sedinta Consiliului Local si interpelarea marelui arhitect.
    Rusine sa ii fie!

  • Cum a ajuns cinstitul si justitiarul deTimofciuc sa stea intro vila in Bucium apartinand dezvoltatorului Caras care are probleme cu blocurile de pe Al. Sadoveanu? Probleme cu rezolvare in Primarie.
    Si inainte de Bucium, Timofciucstatea in Valea Adanca, dar in buletin avea adresa la ma-sa in Frumoasa. Ca sa poata fi consilier in CL trebuie sa aiba domiciliul in Iasi. Un bambilici cu aere de justitiar cand de fapt el e un corupt ca multi altii.

Adauga un comentariu