Eveniment-Social

Colegiul „Emil Racoviță” Iași, 55 de ani de excelență în Educație

Publicat: 13 nov. 2019
_____ Vizualizări 0 Comentarii
Colegiul Emil Racoviță Iași 55 de ani de excelență în Educație

În săptămâna 11-17 noiembrie 2019 sunt programate momente educaționale speciale. Ele sunt organizate de Colegiul Național „Emil Racoviță” din Iași. Entitatea își sărbătorește vârsta, oamenii, împlinirile, adică tot ceea ce îi definește existența. Este din nou timp aniversar, iar comunitatea racovițistă se pregătește să-l marcheze. Ca de obicei, cu activități diverse, interesante și educative.

Evenimente-reper

În această perioadă vor fi organizate evenimente care au devenit, în timp, repere. Ele sunt cunoscute și apreciate în cadrul colegiului. Vorbim despre concursul „Urmașii lui Racoviță”, spectacolul-concurs „După-amiază de teatru” sau concertul „Acordurile toamnei”. O activitate cu tradiție este întâlnirea aniversară „Arc peste timp”, la care vor participa cadre didactice de azi și de ieri. Sunt implicați elevi și absolvenți de succes ai colegiului, într-un dialog deschis și autentic. Ideile și inițiativele elevilor și ale profesorilor se vor concretiza și în alte activități care vor reuni în mod atractiv diferite domenii ale cunoașterii și ale artei.

Concursuri dedicate creativității

Astfel, concursurile de Matematică „Leris” și de Informatică „Bebras” sunt în prim-plan. Acestea se vor desfășura alături de cel de creativitate, vizionările de film și spectacolele. Acestea își vor găsi locul alături de vizite tematice specializate. Nu vor lipsi nici activitățile cu impact educativ, care vor aduce în atenția elevilor aspecte ale vârstei lor. Seria manifestărilor dedicate Zilelor Colegiului „Racoviță” se va încheia, ca în fiecare an, cu Conferința Națională IașiMUN. Ajunsă la a XI-a ediție, conferința constă în dezbateri academice derulate în Limba engleză exclusiv, după modelul Organizației Națiunilor Unite.

„Pentru a marca acest moment, joi, 14 noiembrie 2019, de la ora 17:00, este programată Gala Aniversară a Colegiului Național „Emil Racoviță”. Aceasta va avea loc în Aula Bibliotecii Central Universitare «Mihai Eminescu». Momentul va marca cei 55 de ani de Excelență în Educație pentru comunitatea noastră”, a transmis prof. dr. Mihaela Gotcu, directorul de la „Racoviță”.

Adauga un comentariu