Local

Colegiul Național ”Mihai Eminescu” a semnat contractul pentru noua sală de festivități! Investiția este de 2,5 milioane de euro

Publicat: 14 apr. 2022
_____ Vizualizări 0 Comentarii
Colegiul Național Mihai Eminescu a semnat contractul pentru noua sală de festivități Investiția este de 25 milioane de euro
S-a semnat contractul pentru sala de festivități de la Colegiul ”Mihai Eminescu”

Peste 2,5 milioane de euro este investiția de la Colegiul Național ”Mihai Eminescu” pentru construirea sălii de festivități. Clădirea cu un etaj va fi construită pe amplasamentul actualului teren de baschet. Termenul de execuție este de 16 luni

Un nou contract a fost semnat de Colegiul Național ”Mihai Eminescu” din Iași pentru construirea unei săli de festivități în curtea unității școlare. Recent a fost finalizată licitația pentru realizarea lucrărilor. Comisia de evaluare a trebuit să analizeze 4 oferte depuse din partea constructorilor. În consecință, contractul a fost semnat cu asocierea de firme Bauer One SRL(Iași)-Third Nest SRL(Iași), care a depus o ofertă financiară în valoare de 12.233.124 lei fără TVA, aproape 2,5 milioane de euro. Prima societate este condusă de Gheorghe Lucian Iosifescu. În 2020 cifra de afaceri a fost de 755.201 lei, profit de 13.718 lei, datorii de 290.982 de lei, cu un număr de 10 angajați.

A doua societate este deținută de Anca Olga Elena Scânteie. În 2020 cifra de afaceri a firmei a fost de 1.013.065 de lei, profit de 247.934 de lei, datorii de 84.713 lei, cu un număr de 4 angajați. Amplasamentul are o suprafață de 1.500 metri pătrați și este identificat pe terenul de baschet în aer liber. Lucrările urmează să fie executate în termen de 16 luni. Proiectul a fost analizat și de membrii Comisiei Zonale a Monumentelor Istorice.

Colegiul Național ”Mihai Eminescu” a semnat contractul pentru noua sală de festivități, cu 249 de locuri

Conform proiectului, imobilul va avea regimul de înălțime S+P+1E, cu o suprafață construită desfășurată de 1.453 metri pătrați. Sala de festivități va avea o capacitate de 249 de locuri.

”Colegiul Național «Mihai Eminescu» din Iași este una dintre unitățile de învățământ ieșene cu o foarte intensă ofertă extracurriculară, materializată prin promovarea activităților artistice și științifice în care sunt implicați elevii școlii, proiecte europene sau activități în colaborare cu alte instituții similare din oraș sau din străinătate. Unele dintre aceste activități, cum este trupa de teatru în limba franceză ”MOOZ”, care are o tradiție de peste 25 de ani, în prezent activând în cadrul liceului, nu mai puțin de 5 trupe de teatru-două în limba franceză, două în limba engleză și una în limba germană își desfășoară activitatea în cadrul instituției de învățământ. Ca urmare a acestei preocupări deosebite pentru arta dramatică, colegiul organizează anual Festivalul de teatru în limbi moderne «Teatrul sub castani», ajuns deja la a zecea ediție”, se arată în prezentarea colegiului.

Și Consiliul Județean Iași a promis fonduri pentru patru școli.

Sală de sport în comuna Vînători, cu bani de la compania Națională de Investiții

În altă ordine de idei, Compania Națională de Investiții (CNI) SA a finalizat o nouă licitație pentru execuție lucrări în județul Iași. Recent a fost încheiată licitația pentru construirea unei săli de sport în comuna Vânători, sat Crivești. Comisia de evaluare a ales oferta depusă de asocierea de firme Prima Construct SRL- Refconsteel SRL. Valoarea finală a contractului este de 1.798.355 lei fără TVA, aproape 200.000 de euro.

Prima Construct SRL, cu sediul social în Iași, este condusă de soții Elena și Marius Enea. În 2020 firma de construcții a înregistrat o cifră de afaceri de 14,3 milioane de lei, profit de 562.131 lei, datorii de 7,2 milioane de lei, cu un număr de 43 de angajați. În ceea ce privește a doua societate, a fost identificată cu sediul social tot în Iași și are ca obiect de activitate ”inginerie și consultanță tehnică”. Firma este controlată de Cristian Pastia și Septimiu George Luca. În 2020 firma a avut contracte în valoare de 1,3 milioane de lei, cu profit de aproape 900.000 de lei. A fost raportat și un număr de 3 angajați.

Colegiul Național ”Mihai Eminescu” a semnat contractul pentru noua sală de festivități, după întocmirea unui proiect tehnic.

Adauga un comentariu