Eveniment-Social

Colegiul Tehnic de Căi Ferate „Unirea” – Pașcani, experiență de dezvoltare profesională și personală în Assen, Olanda

Publicat: 21 mart. 2020
_____ Vizualizări 0 Comentarii

Colegiul Tehnic de Căi Ferate „Unirea” – Pașcani, experiență de dezvoltare profesională și personală în Assen, Olanda. Asta în cadrul proiectului „Fii deștept! Fii prezent!”. Cele șapte zile de curs au fost un prilej permanent de învățare

Colegiul Tehnic de Căi Ferate „Unirea” – Pașcani, experiență de dezvoltare profesională și personală în Assen, Olanda. Totul s-a derulat în perioada 8-14 martie 2020. Atunci, șase cadre didactice de la colegiul din Pașcani au participat la mobilitatea Erasmus+ „Creativity in teaching and learning for a better students’ motivation”, inițiată de Quarter Mediation. Asta în cadrul proiectului „Fii deștept! Fii prezent!”. Cele șapte zile de curs au fost un prilej permanent de învățare. Participanții au fost provocați la activități „indoor” și „outdoor” care i-au transpus în ipostaza unor elevi care descoperă, pas cu pas, antrenați într-un joc, aportul tuturor științelor la viața obișnuită.

„Toate activitățile au avut caracter interdisciplinar și s-au bazat pe lucrul în echipă. Vizitarea Muzeului din Drentse sau a unei mori de vânt a fost însoțită de explicații care fac trimitere la toate disciplinele studiate în școală (Istorie, Fizică, Matematică etc.), devenind, astfel, o veritabilă lecție în sistemul STEM. Participanții au realizat că școala poate fi «oriunde» se pot învăța lucruri noi. Pe de altă parte, arta poate ocupa un rol deosebit în procesul de învățare. Activitatea cu titlul «Music, Colors and Creativity» a fost o exemplificare a modului în care pot fi folosite, simultan, pictura și muzica, într-o muncă de echipă, pentru a exprima spontan, o anumită tematică”, au precizat oficialii colegiului.

În urma acestei mobilități, participanții și-au îmbunătățit abilitățile de comunicare în Limba engleză (fiind singura limbă de comunicare), competențele digitale și cele organizaționale, comunicarea și colaborarea, planificarea, motivarea, utilizarea eficientă a resurselor, valorizarea ideilor, învățarea prin experiență și, toate acestea, prin promovarea creativitătii și a legăturilor umane, care s-au dovedit esențiale de-a lungul acestei experiențe.

Adauga un comentariu