Local

Combinație cu mașini second-hand, aduse din Germania! Procurorii ieșeni au intrat pe fir! Robert Vasiliu, patron de firmă, acuzat de evaziune fiscală! (Exclusiv)

Publicat: 18 iul. 2020
Procurorii ieșeni l-au trimis în judecată pe un patron de firmă, Robert Vasiliu, pentru evaziune fiscală, după niște combinații cu mașini second-hand aduse din Germania
Un patron de firmă este acuzat de evaziune fiscală

O combinație cu mașini second-hand, aduse din Germania, a fost stricată de oamenii legii! Astfel, procurorii ieșeni au intrat pe fir și au decis trimiterea în judecată a unui patron de firmă, Robert Vasiliu. Acuzația adusă de anchetatori este de evaziune fiscală, „gaura” la buget fiind calculată la aproape 100.000 de euro

O combinație cu mașini second-hand, aduse din Germania, a fost stricată de anchetatori! Procurorii ieșeni au intrat pe fir și au decis trimiterea în judecată a unui patron de firmă, Robert Vasiliu, pentru evaziune fiscală. „Gaura” la bugetul consolidat al statului a fost calculată de oamenii legii la aproape 100.000 de euro.
Acum, urmează ca Tribunalul Iași să stabilească un prim termen de judecată al procesului penal. Ulterior, magistrații vor asculta ce au de spus procurorii și inculpatul, pentru a putea lua o decizie în acest caz.

Procurorii ieșeni au intrat pe fir: Robert Vasiliu, patron de firmă, acuzat de evaziune fiscală!

Procurorii ieșeni au cercetat cazul și au ajuns la concluzia că patronul de firmă Robert Vasiliu trebuie judecat pentru 38 de fapte de evaziune fiscală.

„S-a reținut că, în perioada 1 septembrie 2010 – 28 septembrie 2011, inculpatul R.V., în calitate de administrator și asociat unic al unei firme, a omis înregistrarea în actele de evidență contabilă și în alte documente legale (declarațiile fiscale și situații financiare) a 38 de operațiuni de achiziție intracomunitară de autovehicule second-hand efectuate de la societăți din Germania. Au fost emise în mod legal facturi fiscale de societățile germane, precum și a veniturilor obținute în urma revânzării bunurilor unor cetățeni români, autoturismele fiind înmatriculate în România, în aceeași perioadă: 2010-2011. Scopul era acela al sustragerii de la plata obligațiilor fiscale datorate bugetului de stat, în sumă totală de 403.246,47 lei (echivalentul a 93.344,09 euro), reprezentând TVA”, a declarat Mihaela Apostol, prim-procurorul Parchetului de pe lângă Tribunalul Iași.

Combinația cu mașini second-hand a intrat în atenția anchetatorilor în urmă cu aproximativ 8 ani

În urmă cu aproximativ opt ani, patronul de firmă din comuna Holboca Robert Vasiliu a intrat în atenția autorităților. La acea dată, oamenii legii au constatat că individul aducea mașini second-hand din Germania, pentru a le vinde în România. De altfel, acest gen de combinație cu mașini devenise la un moment dat o sursă importantă de venit pentru mulți dintre români.
Pe de altă parte, autoritățile susțin că această combinație cu mașini a devenit și o metodă de a prejudicia bugetul consolidat de stat cu sume importante. Astfel, de-a lungul ultimului deceniu, mulți „au uitat” că trebuie să achite taxe când introduc în țară mașini second-hand cumpărate din Germania, principalul furnizor de asemenea vehicule.

În urmă cu aproximativ opt ani, Garda Financiară a sesizat procurorii cu privire la Robert Vasiliu, patron de firmă din Dancu. Autoritățile au constatat că, pe parcursul unui an, acesta a cumpărat mașini din Germania. Achizițiile de mașini au fost efectuate de un număr de 38 de persoane fizice și firme care au sediul în Germania. Mașinile au fost vândute ulterior în România.

Procurorii: evaziune fiscală de aproape 100.000 de euro, prin neplata TVA

Procurorii ieșeni au afirmat că, prin neplata taxei pe valoarea adăugată (TVA), bugetul consolidat al statului ar fi fost prejudiciat de Robert Vasiliu cu aproape 100.000 de euro.
Conform anchetatorilor, patronul de firmă din comuna Holboca s-a sustras de la plata acestei taxe, aferentă comercializarii mașinilor aduse din Germania. Firma a fost înregistată în august 2010, având ca obiect de activitate comerțul cu ridicata al mașinilor și echipamentelor.
Acum, urmează ca judecătorii să stabilească ce se va întâmpla în continuare cu Robert Vasiliu, patron de firmă din Holboca acuzat de evaziune fiscală.

Comentarii
Adauga un comentariu