Titlurile zilei

Combinație în lumea mascaților! Fiii lui Constantin Adăscăliței au vândut firma de protecție și pază. Afacerea a ajuns la un agent imobiliar

Publicat: 28 feb. 2020
_____ Vizualizări 0 Comentarii
Combinație în lumea mascaților Fiii lui Constantin Adăscăliței au vândut firma de protecție și pază. Afacerea a ajuns la un agent imobiliar

Un controversat agent imobiliar din Iași a pus mâna pe o firmă de pază, deținută de fiii fostului deputat Constantin Adăscăliței. Vladimir Apetrei a fost asociat cu celebrul țepar Valentin Teleman, care a subînchiriat zeci de apartamente în Iași, în regim hotelier. Nu a vrut să dezvăluie ce sumă a plătit pentru firma cu 175 de angajați. „Eu am preluat toată firma, nu mă asociez. Nici domnul Adăscăliței nu vrea să se asocieze, se știe cum e cu asociații. Urmează să mă dezvolt și pe partea asta. Am mai multe contracte în țară. Nu discutăm (despre valoarea tranzacției – n.r.). Avocații mei s-au ocupat de această tranzacție”, a spus Apetrei. Firma de imobiliare a agentului a produs în 2018 suma de 299.023 lei

Fiii lui Constantin Adăscăliței, fost deputat PSD, implicat în tot felul de combinații cu spații comerciale, au finalizat o tranzacție la începutul anului. Mai precis, agentul imobiliar Vladimir Apetrei a cumpărat firma Scutum Team Guard SRL de la Constantin Adăscăliței Jr. și Marius Adăscăliței. Societatea are ca obiect de activitate „activități de protecție și gardă”. Mai mult decât atât, Apetrei a devenit administrator în locul lui Constantin Adăscăliței Jr., pe o perioadă nedeterminată. Conform ultimelor date financiare, Scutum Guard SRL, cu sediul în sat Dorobanț, comuna Aroneanu, a înregistrat în anul 2018, anul înființării, o cifră de afaceri de 600.695 lei, profit de 156.488 lei, datorii de 219.430 lei, cu un număr de 175 angajați. Apelat telefonic, fostul deputat nu a răspuns pentru a oferi detalii despre pactul încheiat de cei doi fii.

Apetrei: „Am preluat toată firma”

Contactat telefonic, Vladimir Apetrei susține că nu a luat în calcul să devină doar asociat în firmă.

„Sunt în tratative să achiziționez această afacere, nu să mă asociez. Deocamdată sunt în tratative. Datele astea nu sunt publice. Vreau să cumpăr o firmă de-a dumnealui. Eu am preluat toată firma, nu mă asociez. Nici domnul Adăscăliței nu vrea să se asocieze, se știe cum e cu asociații. Urmează să mă dezvolt și pe partea asta. Am mai multe contracte în țară. Nu discutăm (despre valoarea tranzacției – n.r.). Avocații mei s-au ocupat de această tranzacție. Eu am cumpărat de la Marius”, a precizat Apetrei, fără să ofere alte detalii.

Din afacerea derulată de Vladimir Apetrei nu reies cifre spectaculoase. Agenția imobiliară administrată prin IC Tital SRL a înregistrat în 2018 o cifră de afaceri de 299.023 lei, profit de 62.587 lei, datorii de 874.187 lei, cu un număr de 6 angajați.

Cine este Apetrei

Anul trecut, Vladimir Apetrei a reușit să calce pe bătături mai mulți afaceriști din Iași. Acesta deține și o agenție imobiliară, IC Titan SRL, fosta Titan Imobiliare SRL. Ieșeanul Gabriel Bălan a povestit pentru BZI că i-a închiriat lui Apetrei un apartament situat pe Sf. Andrei. Fără știrea proprietarului, agentul folosea imobilul pentru închiriere în regim hotelier. Lunar plătea o chirie de 300 de euro proprietarului, dar scotea un profit mult mai mare, în condițiile în care o zi de cazare costa și 200 de lei. La un moment dat, Bălan nu a mai fost de acord cu această înțelegere, mai ales atunci când Vladimir Apetrei a întârziat plata chiriei pe o perioadă de trei luni. Mai mult, acesta avea de plătit și o datorie de 3.000 de euro. Firma lui Apetrei a fost amendată și de Comisariatul Județean pentru Protecția Consumatorului (CJPC) Iași, cu 5.000 de lei, pentru că a efectuat lucrări de finisaje interioare de proastă calitate.

Asociat cu un țepar

Vladimir Apetrei a fost asociat cu Valentin Teleman, un așa-zis afacerist care a tras mai multe tunuri cu apartamentele închiriate în regim hotelier. Acum, Apetrei susține că nu mai are vreo legătură cu Teleman.

„Nu vreau să mai aud de asociatul meu”, a precizat Apetrei.

Pe numele lui Teleman s-au formulat zeci de reclamații. La un moment dat, Mariana Zaharia i-a închiriat lui Teleman apartamentul din zona A. Șesan, în speranța că va mai genera venituri cât timp este plecată din țară. Însă, la un moment dat, s-a îngrijorat când nu mai primea banii din chirii. S-a întors în țară și a aflat că apartamentul era folosit în regim hotelier. Mai mult, femeia bănuiește că apartamentul era folosit de prostituatele care își atrăgeau clienții. L-a dat în judecată, în speranța că va recupera suma de 17.000 lei, însemnând chirii și facturile la utilități. Conform femeii, apartamentul a fost distrus în perioada cât a fost închiriat. Apetrei și Teleman au fost asociați în societatea Rez Investment Rezident SRL.

Adauga un comentariu