Economic Local

Compania Națională de Investiții alocă fonduri pentru modernizarea drumurilor dintr-o comună ieșeană! Sunt vizate 9 artere

Publicat: 18 nov. 2023
_____ Vizualizări 0 Comentarii
Compania Națională de Investiții alocă fonduri pentru modernizarea drumurilor dintr-o comună ieșeană Sunt vizate 9 artere
Nouă drumuri din comuna Comarna vor fi reabilitate

Aproape 900.000 de euro costă reabilitarea drumurilor din comuna Comarna, județul Iași. Finanțarea este asigurată de Compania Națională de Investiții. Procedura pentru execuția lucrărilor este programată la mijlocul lunii februarie 2024. Prețul cel mai mic este un criteriu de departajare a ofertelor

Comuna Comarna, județul Iași, beneficiază de fonduri alocate de Compania Națională de Investiții (CNI) SA. Astfel, pe data 12.02.2024 este programată licitația pentru modernizarea drumurilor din localitate. Valoarea estimată a contractului este de 4,6 milioane de lei, aproape 900.000 de euro. Oferta constructorilor cu prețul cel mai mic va fi declarată câștigătoare.

„Necesitatea lucrărilor propuse prin prezenta documentație derivă din faptul că ploile abundente din ultimii ani au condus la spălări de versanți și la creșteri frecvente ale nivelurilor și debitelor pâraielor din comună. Totodată se menționează faptul că pe aceste drumuri, lucrările de colectare și evacuare a apelor pluviale sunt deficitare sau lipsesc cu desăvârșire, iar cele de apărare, susținere și consolidare a corpului drumului prezintă numeroase degradări.

Lipsa lucrărilor de protecție a șanțurilor în zonele cu declivitate accentuată și a lucrărilor specifice de drenaj și consolidări locale, a dus la evacuarea incorectă a apelor și apariția de zone cu instabilitate. În consecință în perioadele ploioase ale anului, siguranța obiectivelor din zonă precum și a vieților omenești este periclitată”, se arată în caietul de sarcini.

CNI a alocat fonduri și pentru comuna Valea Lupului.

Sunt vizate drumurile afectate de calamități

Arterele incluse în proiectul de modernizare sunt afectate de calamitățile din 2019. În total, vor fi reabilitate 9 drumuri cu lungimea de 1,9 kilometri.

„După finalizarea stratului de formă din pământ stabilizat cu adaos 50 la sută balast sau a stratului de blocaj după caz, se va executa stratul inferior de fundație din balast în grosime de 20 cm, conform cerințelor caietului de sarcini și a profilelor transversale tip/caracteristice. După recepția stratului din balast, la partea superioară a platformei, se va executa stratul de baza din piatră spartă în grosime de 15 cm după compactare, conform cerințelor caietului de sarcini și a profilelor transversale tip/caracteristice”, se mai arată în documentația procedurii.

Peste 2 milioane de euro este suma alocată pentru comuna Bârnova

Recent, Primăria comunei Bârnova, județul Iași, a deschis sesiunea de depunere a ofertelor în cadrul unei licitații pentru modernizarea drumurilor din localitate. Finanțarea este asigurată prin Planul Național de Investiții „Anghel Saligny”. Valoarea estimată a contractului este de 10.425.000 de lei, fără TVA, adică peste 2 milioane de euro. La procedură s-au prezentat Enviro Construct SRL, Conest SA, Danlin XXL SRL, Thot Technology SRL și asocierea  Artcon Way SRL – Eky-Sam SRL.

Vor fi realizate 14 tronsoane cu o lungime totală de 7.088 de metri. Compania Națională de Investiții alocă fonduri pentru modernizarea drumurilor dintr-o comună ieșeană, dar vor urma licitații și pentru alte localități din județ.

Adauga un comentariu