Titlurile zilei

Concurs ilegal la Unitatea Medico-Socială Podu Iloaiei! Candidații pentru postul de consilier juridic au fost examinați de magazioneră și asistente medicale! S-a făcut plângere la DNA – FOTO/EXCLUSIV

Publicat: 05 dec. 2023
_____ Vizualizări 16 Comentarii
Concurs ilegal la Unitatea Medico-Socială Podu Iloaiei Candidații pentru postul de consilier juridic au fost examinați de magazioneră și asistente medicale S-a făcut plângere la DNA  FOTOEXCLUSIV
În luna martie a anului 2023, la Unitatea Medico-Socială Podu Iloaiei a avut loc un concurs ilegal pentru angajarea de consilier juridic

În luna martie a anului 2023, la Unitatea Medico-Socială Podu Iloaiei a avut loc un concurs ilegal pentru angajarea de consilier juridic, program de muncă de 8 ore, pe perioadă nedeterminată

La concurs au participat doi candidați, postul fiind câștigat de Nicolae Briscaru. Concursul este însă nul, deoarece din comisie au făcut parte persoane incompatibile, cum sunt directorul interimar al unității medico-sociale, Simona Gociu, care are studii de asistentă socială, magazionera și asistentele medicale.

Concurs ilegal la Unitatea Medico-Socială Podu Iloaiei, pentru angajarea de consilier juridic

Concursul organizat de Unitatea Medico-Socială Podu Iloaiei, în luna martie a anului 2023, pentru angajarea de consilier juridic, este ilegal, deoarece nu s-a realizat conform art. 19, alin 2 din Hotărârea 1336/2022, pentru aprobarea Regulamentului-cadru privind organizarea și dezvoltarea carierei personalului contractual din sectorul bugetar plătit din fonduri publice, în care se specifică:

„Persoanele nominalizate în comisia de concurs și în comisia de soluționare a contestațiilor, cu excepția secretarului, sunt, de regulă, salariați cu raport de muncă cu funcții de conducere sau funcții de execuție pentru care este prevăzut cel puțin același nivel de studii, grad profesional sau aceeași treaptă profesională, după caz”.

Din comisia de concurs pentru angajarea de consilier juridic au făcut parte magazionera, asistente medicale și Simona Gociu, directorul interimar al Unității Medico-Sociale Podu Iloaiei. Niciuna din aceste persoane nu are studii în domeniul juridic, dar au examinat candidații, juriștii participanți la concurs.

„La Unitatea Medico-Socială Podu Iloaiei s-a făcut angajare de consilier juridic, iar doamna Simona Gociu, deși are funcție de asistent social, astea sunt studiile pe care le are ea la bază, a făcut parte din comisia de corectare, de evaluare a dosarelor, din comisia de examinare a consilierului juridic. Se încalcă o hotărâre acolo, deoarece trebuie să ai funcție de jurist sau mai sus de jurist pentru a face parte din comisia de examinare. De înscrierea candidaților la concurs s-a ocupat magazionera, asistentele de pe acolo, deci examenul cu consilierul juridic este nul din punct de vedere legal. S-a făcut și plângere la DNA pe această speță”, au declarat surse din cadrul Unității Medico-Sociale Podu Iloaiei.

Simona Gociu: „Am corectat, dacă am corectat, conform studiilor pe care le am”

Reporterii BZI au contactat-o luni, 4 decembrie 2023, pe Simona Gociu, director interimar al Unității Medico-Sociale Podu Iloaiei, pentru a cere un punct de vedere legat de modul în care s-a organizat concursul pentru ocuparea funcției de consilier juridic. Simona Gociu a recunoscut că a corectat lucrările consilierilor juridici, dar a omis să declare dacă are sau nu studii în domeniul juridic.

„E ultima dată când mă uit la un articol pasiv, am să cer punctul de vedere și am să spun tot adevărul despre toate pregătirile și locurile în care am lucrat eu. Eu nu fac CV-ul meu la presă, sunt angajată conform studiilor pe care le am și am corectat, dacă am corectat, conform studiilor pe care le am. Nu vreau să fac nicio declarație despre studiile mele. O să cer un punct de vedere și o să vin cu un avocat lângă mine, nu vă ameninț, doar că adevărul trebuie să fie cel care apare. Obligația mea nu este ca să vă prezint dumneavoastră studiile mele, nu am obligația asta. Faceți articole așa cum ați mai făcut, dar să știți că se schimbă foaia, atât am vrut să vă spun, fără niciun fel de supărare și fără să fie o amenințare”, a declarat Simona Gociu, directorul Unității Medico-Sociale Podu Iloaiei.

Simona Gociu a ajuns la conducerea Unității Medico-Sociale Podu Iloaiei cu susținerea PNL Iași. Mai întâi, aceasta a fost angajată drept asistentă socială la UAT Podu Iloaiei, iar apoi, se pare că prin intervențiile lui Ioan Alexa, primarul orașului Podu Iloaiei, a avansat rapid în carieră.

Reprezentanții Consiliului Județean Iași, în subordinea căruia se află Unitatea Medico-Socială Podu Iloaiei, au declarat că aceasta este singura responsabilă de organizarea concursurilor de angajare.

„UMS Podu Iloaiei este ordonator de credite. Prin urmare, își organizează  propriile concursuri cu respectarea legislației în vigoare”, au transmis reprezentanții Consiliului Județean Iași.

Deoarece concursul organizat de Unitatea Medico-Socială Podu Iloaiei pentru ocuparea funcției de consilier juridic este ilegal, s-a făcut sesizare atât la Direcția Națională Anticorupție, cât și la Consiliul Județean Iași, dar până în acest moment nu s-au luat măsuri pentru anularea sa.

Comentarii
  • Asa este in Romania! Posturile l- a ,,stat ” sunt ocupate deja inainte de concurs. Se duc fraierii la concurs ca sa poata fi ocupat de Pila cu mita sau neam cau din clica politica. Asa este in Romania cica tara in Ue.

  • Nu mai puneti directori numiti de consiliile judetene, locale, etc………..puneti bre, oameni cu studii , oameni seriosi , nu caracude de astea !

  • Daca in varf il ai pe Costelus Alexe englezul-tabla zicata,Danga Langa,etc.mai jos ai oameni sub pregatirea acestora.Asa este cand in politica ai oameni slab pregatiti.

  • cel putin”acelasi nivel de studii”,adica superioare.in cazul de fata,nu e obligatoriu sa fie de aceiasi specialitate!(o societate de regula ,are un singur consilier juridic,deci nu ar avea cine sa-l evalueze!,nu-i examen de studii,diploma e suficienta)….

  • Podu Iloaie este un mare jeg … lasand la o parte traficul …. nu s.a schimbat nimic … uneori cred ca e mai mare omenia in tiganie…. Ar trebui sa se vada multe mult mai frumos … primar slab a am avut … primar slab este … eu nu pot intelege cum e posibil sa nu te folosesti de toate parghiile care le ai sa dezvolti comunitatea … Cand Alexe are sotia din Podu … cand PNL are toti banii pe mana … chiar nu se vrea in nici un fel … concursuri pt posturi de gen sunt nimicuri in comparatie cu marlania din primarie si lipsa de viziune in folosul comunitatii

  • De asta pierd institutiile publice procesele (mai ales CJ Iasi), pentru ca juristii sunt evaluati de magazionere ajunse peste noapte directoare. La privat daca nu castigi procese pleci acasa, insa la CJ esti tinut pana la pensie.

  • Acum cativa ani(cca 5-6 ani ), sotia mea s-a inscris la un concurs pt. ocuparea unui post de economist la Casa de Pensii Iasi . Au fost 4 candidati , 3 doamne si un nene la vreo 60 de ani care se cunostea cu toti , discuta amical inclusiv cu cei din comisia de examinare .! A avut loc intai proba scrisă, unde sotia mea a luat aproape punctaj maxim , apoi au urmat celelalte doua doamne si la urma ,, (viezurele)” …mic ,gras si șiret, asa se comporta! Apoi a urmat proba-interviu ! …..Ia ghiciti cine a câștigat concursul…!!!!!….daaaaa ati ghicit :..VIEZURELE!!!! Ce a putut sa spuna la interviu incat sa l scoata pe locul 1? A fi economist nu înseamnă sa fii un bun orator! Deci , cu mici excepții, toate concursurile la institutiile de stat sant o mizerie, nu va mai inscrieti sa le faceti jocul. Posturile sant arondate cu mult inainte! Niste mizerabili!

  • Citesc și-mi ies ochii din cap, ca la melci. Auzi aicișa, neamule: ”Obligația mea nu este ca să vă prezint dumneavoastră studiile mele, nu am obligația asta”. WTF ?!?! Dar tanti, chiar dacă nu ai obligația, e de bon ton să ai studii și să nu îți fie rușie să spui în ce constau. Și să ne spui și ce note ai în foaia matricolă 🙂 La asta s-a ajuns: ERA PROSTOCRAȚILOR. A le vorbi ăstora de studii se cheamă înjurătură de mamă. Apoi ne mirăm de efecte ?! Dar toată România s-a tâmpit, de aia dă din gard în pom, și de acolo în șanț.

  • Dacă este totul corect de ce va tremura rărunchi.De ce un astfel de comportament isteric ..Tind sa cred ca nimic nu este corect ,cinstit. Ci torul este o..mânuială a grupului infracțional.PNL.în care este si Madame intrată

  • Dacă este totul corect de ce va tremura rărunchi.De ce un astfel de comportament isteric ..Tind sa cred ca nimic nu este corect ,cinstit. Ci totul este o..mânuială a grupului infracțional.PNL.în care este si Madame intrată

  • Acest Consilier Juridic, Briscaru Nicu, angajat ilegal, cu o comisie formată din persoane sub nivelul lui de pregătire, este ruda cu directorul de la Unitatea Medico Socială Bivolari, precum și cu Briscaru Gheorghe, asistent la Ambulanta Iasi și concubinul fostei Director de la Ambulanta. Deci, învârteli ale lui Alexe Costel, cu Primarul Alexa Ionel de la Podu Iloaiei

Adauga un comentariu