Eveniment-Social

Concurs public pentru postul de director și director adjunct în zeci de școli și colegii din Iași

Publicat: 09 feb. 2022
_____ Vizualizări 0 Comentarii
Concurs public pentru postul de director și director adjunct în zeci de școli și colegii din Iași
Proba scrisă a concursului pentru ocuparea funcțiilor de director și director adjunct din unitățile de învățământ preuniversitar de stat din județul Iași va avea loc pe 18 februarie 2022 în centrul special organizat la Colegiul Agricol de Industrie Alimentară ”Vasile Adamachi” din Iași. Pentru această sesiune a concursului sunt vacante 98 de posturi: 54 de posturi pentru directori și 44 pentru directori adjuncți

Un nou concurs public, pentru posturi de director și director adjunct, în zeci de școli și colegii din Iași! Proba scrisă va avea loc pe 18 februarie 2022 în centrul special organizat la Colegiul Agricol de Industrie Alimentară ”Vasile Adamachi”. În această sesiune a concursului sunt vacante 98 de posturi: 54 de posturi pentru directori și 44 pentru directori adjuncți

O nouă etapă de concurs pentru posturile de director și director adjunct, în zeci de școli și colegii din Iași! Acesta va avea loc pe 18 februarie 2022 în centrul special organizat la Colegiul Agricol de Industrie Alimentară ”Vasile Adamachi”.

Pentru această sesiune a concursului sunt vacante 98 de posturi: 54 de posturi pentru directori și 44 pentru directori adjuncți. Cele mai importante sunt la Colegiul Național ”Costache Negruzzi”, Colegiul Pedagogic ”Vasile Lupu”, Seminarul Teologic Ortodox Iași ”Sfântul Vasile Cel Mare”, Colegiul Tehnic ”Gheorghe Asachi” sau Școala Gimnazială ”Otilia Cazimir”, Liceul Tehnologic Agricol ”Mihail Koglaniceanu” din Miroslava, Colegiul Tehnic ”Dimitrie Leonida” din Iaşi şi Liceul Tehnologic de Mecatronică şi Automatizări.

Proba de interviu se va desfășura în perioada 16-25 martie 2022. La nivelul județului Iași, dintre cele 216 posturi de directori au fost ocupate prin concurs 161, iar, dintre cele 111 posturi de director adjunct, au fost ocupate prin concurs 67.

Concurs scris pentru posturi libere de directori și directori adjuncți, în școli și licee din Iași

Lista posturilor libere de directori, în școli și licee din Iași, scoase la concurs, publicată de ISJ Iași, poate fi consultată AICI.

Conform Metodologiei privind organizarea şi desfăşurarea concursului pentru ocuparea funcţiilor de director şi director adjunct din unităţile de învăţământ preuniversitar de stat, pentru

„funcţiile de director sau de director adjunct rămase vacante sau în cazul vacantării unor funcţii de director sau de director adjunct din unităţi de învăţământ de stat, conducerea interimară este asigurată, până la organizarea concursului, dar nu mai târziu de sfârşitul anului şcolar, de un cadru didactic titular, numit prin detaşare în interesul învăţământului sau prin delegarea atribuţiilor specifice funcţiei, în conformitate cu legislaţia în vigoare, prin decizia inspectorului şcolar general”.

La concurs pot candida persoanele care îndeplinesc anumite condiții

La concursul pentru ocuparea funcțiilor de director sau de director adjunct din unitățile de învățământ preuniversitar de stat pot candida persoanele care îndeplinesc, cumulativ, următoarele condiții: sunt absolvenți ai învățământului superior cu diploma de licență sau atestat de echivalare în condițiile art. 149 alin. (3) din Legea educației naționale nr. 1/2011, cu modificările și completările ulterioare, sunt titulari în învățământul preuniversitar, având încheiat contract de muncă pe perioadă nedeterminată. Au o vechime în învățământul preuniversitar de minimum 5 ani. Au calificativul ”Foarte bine” acordat în ultimii 2 ani școlari încheiați lucrați efectiv la catedră în funcții didactice sau în funcții de conducere din unități de învățământ / inspectorate școlare / casele corpului didactic / Palatul Național al Copiilor / Ministerul Educației ori în funcții de îndrumare și control din inspectorate școlare / funcții de specialitate specifice Ministerului Educației.

Nu au fost sancționate disciplinar în anul școlar curent și în ultimii 2 ani școlari încheiați lucrați efectiv la catedră în funcții didactice sau în funcții de conducere din unități de învățământ / inspectorate școlare / casele corpului didactic / Palatul Național al Copiilor / Ministerul Educației ori de îndrumare și control din inspectorate școlare / funcții de specialitate specifice în Ministerul Educației sau a intervenit radierea de drept a sancțiunii. Nu au fost lipsite de dreptul de a ocupa o funcție de conducere în învățământ prin hotărâre judecătorească definitivă de condamnare penală și nici nu au fost sancționate disciplinar. Nu au avut statutul de ”lucrător sau colaborator al Securității”. Prin concursul pentru lista posturilor libere de directori, în școli și licee din Iași, se va completa schema oficială de conducere.

Adauga un comentariu