Eveniment-Social

Concurs solistic on-line de Muzică Psaltică la Iași! Acesta este organizat în cadrul Festivalului de Muzică Bizantină

Publicat: 30 apr. 2021
Imagine de la Festivalul de Muzică Bizantină din Iași
A doua etapă a Concursului solistic on-line de Muzică Psaltică, organizat în cadrul Festivalului de Muzică Bizantină de la Iași, s-a încheiat cu desemnarea câștigătorilor. Pe 19 aprilie 2021 a început etapa a treia a concursului, etapă ce se va încheia în data de 16 mai

La Iași continuă, cu o nouă fază, un concurs solistic on-line de Muzică Psaltică la Iași! Acesta este organizat în cadrul Festivalului de Muzică Bizantină. Concret, pe 19 aprilie a început etapa a treia a concursului, etapă ce se va încheia în data de 16 mai. Înscrierile pentru această etapă se pot face până pe 12 mai. Marii câștigători ai acestui concurs vor fi desemnați în data de 22 iunie

A doua etapă a Concursului solistic on-line de Muzică Psaltică, organizat în cadrul Festivalului de Muzică Bizantină de la Iași, s-a încheiat cu desemnarea câștigătorilor acestei faze. Juriul a stabilit cele mai bune interpretări la fiecare din cele două categorii ale concursului. Videoclipurile premiate vor fi postate în următoarele săptămâni pe pagina de Facebook a festivalului, pentru a putea fi votate și de public. De asemenea, membrii juriului au ales ca la cea de-a doua etapă să ofere premiul special celor mai tineri psalți aspiranți, ca mod de a exprima aprecierea pentru faptul că muzica psaltică se poate dezvolta de la o vârstă fragedă.

Astfel, acest premiu special a fost acordat elevei Ioana – Cristina Andrei, elevă în clasa a IV-a la Școala Gimnazială, nr. 30 „Gheorghe Țițeica” din Constanța, pentru interpretarea partiturii „Brațele părintești”, glasul al V-lea, de Nectarie Ieroschimonahul, precum și elevului Alexandru Mititelu din clasa I a Colegiului Național de Artă „Octav Băncilă” (https://www.bzi.ro/vesti-de-la-colegiul-national-de-arta-o-bancila-din-iasi-686935) Iași, care a interpretat partitura „Îngerul a strigat” de Varlaam Protosinghelul.

A început a treia etapă a competiției on-line de Muzică Psaltică de la Iași

Mai departe, pe 19 aprilie, a început etapa a treia a concursului, fază ce se va încheia în data de 16 mai. Înscrierile pentru această etapă se pot face până pe 12 mai.

„Aducem la cunoștință calendarul sesiunii a treia, ultima, a Concursului solistic on-line de Muzică Psaltică de la Iași. În perioada 19 aprilie – 12 mai se desfășoară înscrierile on-line în care cei interesați pot trimite o înregistrare a unei cântări psaltice românești, în legătură cu tematica monahismului ortodox. Mai multe detalii pot fi găsite pe site-ul oficial al festivalului – ibmf.ro – sau pe pagina de Facebook – «Iasi Byzantine Music Festival». Vineri, 14 mai, va avea loc jurizarea propriu-zisă și desemnarea câștigătorilor, iar în perioada 17 mai – 12 iunie, videoclipurile câștigătoare vor fi difuzate gradual pe pagina de Facebook a festivalului”, arată părintele Gabriel Nastasa, directorul artistic al festivalului.

Marii câștigători ai acestui concurs vor fi desemnați în data de 22 iunie, după finalizarea celei de a treia etape

Pe de altă parte, publicul este invitat să intre pe pagina de Facebook și să identifice solistul preferat din fiecare categorie în vederea votului pentru Premiul cel Mare.

„Vă amintim faptul că cei doi mari câștigători vor avea prilejul să cânte live în concertele organizate de festivalul nostru la ediția din acest an de la începutul lunii octombrie. Dragi interpreți de muzică psaltică, așteptăm cu mare drag înregistrările voastre, ca pe niște ofrande de rugăciune către Dumnezeu, de care să ne bucurăm împreună – cântăreți și ascultători”, a mai precizat părintele Gabriel Nastasa.

Marii câștigători ai acestui concurs vor fi desemnați în data de 22 iunie, după finalizarea celei de a treia etape. Cei doi premianți vor interpreta live în concertele Festivalului de Muzică Bizantină de la Iași, ediția a IV-a, care se vor desfășura în perioada 30 septembrie – 3 octombrie 2021.

Adauga un comentariu