Local

Condamnare-record la Iași, în urma unui omor! Individul a primit un sfert de secol de pușcărie! Alături de el a fost pedepsit și un minor de 15 ani!

Publicat: 20 feb. 2020

Judecătorii ieșeni au dispus condamnarea unui adult la 25 de ani de temniță. În același dosar a fost pedepsit și un minor în vârstă de 15 ani. Cei doi au fost acuzați de procurorii din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Iași că au ucis un bărbat

Doi indivizi, un adult și un minor, acuzați de comiterea unei crime oribile, au fost pedepsiți exemplar de către magistrații ieșeni. Astfel, ieri-seară, judecătorii din cadrul Tribunalului Iași au dispus condamnarea lui Gheorghiță Panciuc la 25 de ani de pușcărie, pentru omor calificat. În același dosar, în cazul unui minor de 15 ani, Ionuț P., a fost luată măsura educativă a internării într-un centru de detenție, pe o perioadă de 13 ani.

„Instanța dispune confiscarea specială în folosul statului a sumei de 30 de lei de la fiecare inculpat, reprezentând contravaloarea biciului și a parului folosit de către inculpatul Gheorghiță Panciuc, respectiv de inculpatul Ionuț P. la săvârșirea infracțiunii. De asemenea, obligă inculpații, în solidar, la plata unor daune materiale de 6.791 de lei și a unor daune morale de 40.000 de lei”, au precizat ieri magistrații ieșeni.

De remarcat este faptul că sentința nu e definitivă, aceasta putând fi contestată.

Bătaie cu biciul din sârmă oțelită

Procesul celor doi indivizi a început pe data de 27 iunie 2019. Asta, după ce Panciuc fusese reținut și, mai apoi, arestat preventiv de pe 12 mai 2019, iar minorul – de pe 7 iunie 2019.
Conform anchetatorilor, incidentul extrem de grav a avut loc pe data de 11 mai 2019, în comuna ieșeană Ruginoasa. Procurorii din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Iași au menționat faptul că, în ziua respectivă, Gheorghiță Panciuc și Ionuț P., pe fondul consumului de alcool, ar fi ucis cu sânge rece un bărbat de 40 de ani.

Procurorii au mai afirmat că cei doi s-au întâlnit cu victima pe un drum sătesc, în apropierea unui bar din Ruginoasa, iar adultul ar fi lovit victima cu un bici din sârmă oțelită, în timp ce adolescentul a folosit un par, victima suferind răni grave.

În urma incidentului, un sătean a sunat la 112 și a alertat autoritățile, iar, la fața locului, au ajuns echipaje medicale și de Poliție. Victima a fost transportată inițial la Spitalul Municipal Pașcani, iar, mai apoi, la Spitalul Clinic de Neurochirurgie „Prof. dr. Nicolae Oblu”, din Iași. Totuși, din cauza leziunilor suferite, bărbatul în vârstă de 40 de ani a decedat a doua zi.
Mai apoi, oamenii legii au ajuns la Gheorghiță Panciuc, zis „Pichia”, un individ de 39 de ani din același sat, care, potrivit anchetatorilor, este recidivist. La audieri, Panciuc nu a recunoscut comiterea faptelor.

La rândul său, minorul a fost transportat atunci la Institutul de Psihiatrie „Socola”, din Iași, pentru ca medicii să stabilească dacă acesta a avut sau nu discernământ în momentul săvârșirii faptelor. Acesta a fost găsit cu discernământ, iar, ulterior, el a fost arestat.

Adauga un comentariu