Boli si tratamente

Coronavirus: conjunctivita ar putea fi un nou simptom

Publicat: 23 oct. 2020
ochi rosu cu conjunctivita
Lista simptomelor asociate cu coronavirusul continuă să crească.

Conjunctivita, un nou simptom al Covid-19? După cum știm, simptomele coronavirusului sunt similare cu cele ale gripei și se caracterizează prin febră, tuse și dificultăți de respirație. Un alt semn, mai rar, ar putea fi, de asemenea, asociat cu aceasta boala: conjunctivita.

Lista simptomelor asociate cu coronavirusul continuă să crească. Și, dintr-un motiv întemeiat, semnele evocatoare ale Covid-19, cum ar fi pierderea gustului și a mirosului, febră, tuse sau dureri corporale, nu sunt singurele care pot fi asociate cu aceasta boala. Printre noile manifestări identificate, găsim conjunctivita. Coronavirusul ar putea provoca această inflamație a ochiului și ar putea fi transmis prin contactul cu aerosoli din conjunctiva, mucoasa care acoperă interiorul pleoapelor, potrivit unui comunicat al Academiei Americane de Oftalmologie.

Conjunctivita, un nou simptom al Covid-19? Coronavirus găsit în secrețiile oculare

Aceste afirmații se bazează pe două studii recente publicate pe această temă. Primul, publicat în Journal of Medical Virology, a fost efectuat pe 30 de pacienți cu Covid-19 spitalizați în China. Unul dintre ei a avut conjunctivită, iar medicii au găsit urme ale virusului în lichidele oculare. Al doilea, publicat în New England Journal of Medicine, a fost efectuat pe 1.009 pacienți chinezi afectați de coronavirus: 9 dintre ei sufereau de conjunctivită.

„Pacienții care se prezintă la oftalmolog pentru conjunctivită, care au și febră și simptome respiratorii, inclusiv tuse și dificultăți de respirație, și care au călătorit recent în străinătate, în special în zonele afectate în special de coronavirus (China, Iran, Italia, Japonia și Coreea de Sud), sau ai cărui membri ai familiei s-au întors recent dintr-una din aceste țări ar putea fi infectați cu Covid-19”, se precizează in declarația Academiei Americane de Oftalmologie, potrivit Femme Actuelle.

Dacă acest simptom rămâne rar, oftalmologii recomandă în continuare ca profesioniștii din domeniul sănătății să isi protejeze nu numai gura și nasul, ci și ochii, atunci când îngrijesc pacienții potențial afectați de coronavirusul SARS-CoV-2.

Covid-19: noile simptome

Coronavirusul prezintă semne tot mai atipice. Un studiu realizat de o echipă de medici din Chicago (Statele Unite) și publicat în The American Journal of Emergency Medicine a adăugat un nou simptom al bolii la cele deja cunoscute. Acesta este un sughiț persistent. O nouă manifestare a fost observată și la bărbați. Aceasta din urmă ar fi durerea testiculară, potrivit unei cercetari publicate în The American Journal of Emergency Medicine. Un alt simptom al infecției cu coronavirus este fantasmul. Este vorba despre mirosuri ciudate, adesea neplăcute, care nu există.

Adauga un comentariu