Titlurile zilei

Constantin și-a pus capăt zilelor ieri, de dorul soției. Mesaj de adio cutremurător, lăsat înainte de tragedie: „I-a zis unui vecin ce urma să facă” – FOTO

Publicat: 02 iun. 2023
_____ Vizualizări 2 Comentarii
Constantin și-a pus capăt zilelor ieri de dorul soției. Mesaj de adio cutremurător lăsat înainte de tragedie I-a zis unui vecin ce urma să facă  FOTO
Un bărbat din județul Iași și-a pus capăt zilelor

Un bărbat în vârstă de 60 de ani din comuna ieșeană Dumești și-a pus capăt zilelor ieri dimineață. Acesta a mai avut câteva tentative de suicid în trecut, din cauza problemelor din familie

Încă o tragedie la Iași. Constantin Dumitrașcu locuia în satul Păușești, comuna ieșeană Dumești, însă nu a avut o viață prea ușoară, având multe probleme în familie, care l-au făcut să-și ia zilele. În trecut a mai avut câteva tentative de suicid, dar nu și-a putut duce planul la bun sfârșit, însă de data aceasta a fost diferit.

Un bărbat în vârstă de 60 de ani și-a pus capăt zilelor

Constantin Dumitrașcu a murit ieri dimineață, după ce s-a spânzurat. Soția lui a decedat în urmă cu 17 ani și înainte a stat în jur de 10 ani după gratii, iar copiii lui sunt plecați în străinătate. Locuia împreună cu tatăl său, în vârstă de 94 de ani, cu care se mai certa. Singura lui consolare a fost fratele său, care și-a dat ultima suflare acum 3 săptămâni, la Arad, pe care l-a adus acasă cu unul dintre vecinii săi. Atunci a făcut niște mărturii halucinante.

„A mai avut odată intenția de a se sinucide, dar nu a reușit. A fost salvat mereu. A fost elicopterul la el acasă acum ceva timp și apoi și-a revenit. Însă acum 3 săptămâni a murit fratele lui la Arad și a fost cu soțul meu cu mașina să-l aducă acasă. A zis niște lucruri atunci, precum: «O să mor cu mâinile mele, pentru că nu mai am de ce să trăiesc». Soțul a crezut că e din supărare și uite că nu o mai durat mult și a făcut asta”, mărturisește o vecină de-a bărbatului.

Chiar dacă erau departe de el, copiii săi țineau legătura și se vizitau de 2 sau 3 ori pe an. I-a lăsat fără cuvinte, iar apropiații lui Constantin mărturisesc faptul că sunt în șoc, neașteptându-se că va fi vreodată în stare să facă așa ceva, chiar dacă le-a mai repetat asta de multe ori, spunând că îi este dor de soția lui și ar da orice să se întâlnească cu ea.

„Se înțelegea cu copiii lui, însă aceștia erau în străinătate. Vorbeau la telefon și de câteva ori pe an se întâlneau. Au și poze împreună cu copiii și nepoții. Nu pot să înțeleg ce a fost în capul lui. Toți sunt în șoc acum. El ne-a mai spus că vrea să moară și că îi este dor de soția lui. Nu a trecut peste de atâția ani, însă nu ne-am gândit niciodată că va face asta”, spune un prieten de-al lui Constantin.

A lăsat un mesaj de adio cutremurător: „Și-a cerut scuze că s-a sinucis”

La scurt timp după producerea tragediei s-a dat alarma în sat. Polițiștii au ajuns la fața locului și au efectuat verificări, întocmind un dosar penal sub aspectul săvârșirii infracțiunii de ucidere din culpă, însă cercetările continuă în vederea stabilirii întregii situații de fapt. Ulterior, s-a găsit un bilet de adio, prin care își cerea scuze pentru gestul făcut și le ura numai de bine celor dragi. Biletul a fost ridicat de oamenii legii.

„A lăsat un bilet de adio. Și-a cerut scuze că s-a sinucis și, din ce am înțeles, le ura numai de bine copiilor săi. Când am vorbit cu tatăl lui, a zis că a luat poliția tot pentru anchetă. Era dărmat și el”, afirmă un alt vecin.

Trupul neînsuflețit a fost transportat la Institutul de Medicină Legală (IML) Iași, pentru efectuarea necropsiei. Rămâne de văzut ce vor mai descoperi polițiștii ieșeni în cazul bărbatului care și-a pus capăt zilelor.

Comentarii
Adauga un comentariu