Actualitate

Contestații Evaluare Națională 2020. Situația statistică privind contestațiile depuse în sesiunea 2 – 27 iunie 2020 a elevilor de clasa a VIII-a

Publicat: 23 iun. 2020
_____ Vizualizări 0 Comentarii
Contestații Evaluare Națională 2020. Situația statistică privind contestațiile depuse în sesiunea 2  27 iunie 2020 a elevilor de clasa a VIII-a
Decariștii sunt de la Colegiul Naţional „Costache Negruzzi” Iaşi, Scoala Gimnaziala „Ion Creanga”, Tg. Frumos, Colegiul Naţional Iaşi

Contestații Evaluare Națională 2020. Situația statistică privind contestațiile depuse în sesiunea 2 – 27 iunie 2020 a Evaluării Naționale a elevilor de clasa a VIII-a. Nu mai puțin de 15.275 de contestații au fost depuse după afișarea primelor rezultate obținute de candidații prezenți la probele din sesiunea curentă a Evaluării Naționale a elevilor de clasa a VIII-a.

Contestații Evaluare Națională 2020

Numărul contestațiilor este mai mic decât în ultimii doi ani: în 2019 au fost depuse 21.509 de contestații, iar în 2018 – 23.761.

Din totalul celor 15.275 de contestații, la proba scrisă de Limba și literatura română au fost depuse 9.030, la Matematică – 5.991, iar la proba de Limba și literatura maternă – 254 de contestații.

Cele mai multe contestații au fost depuse în Capitală (2.861) și în județele Constanța (806), Dolj (730) și Prahova (710), iar cele mai puține – sub 100 de contestații – în județele Tulcea (76) și Satu Mare (85).

Soluționarea lucrărilor contestate va avea loc între 22 și 26 iunie, rezultatele finale urmând a fi făcute publice sâmbătă, 27 iunie.

Calendar Evaluare Națională 2020 sesiune specială

Ministerul Educației și Cercetării a comunicat programul oficial. Anul acesta are loc o premieră în învăţământul din România odată cu aceasta sesiune specială. Elevii care nu au putut susţine examenul de Evaluare Naţională în prima sesiune din motive medicale au acum o nouă şansă.

Sesiunea specială a Evaluării Naţionale 2020 va avea loc începând cu data de 29 iunie.

Ce spune Monica Anisie

Monica Anisie, ministrul educaţiei, a ţinut să precizeze faptul că acei elevi care au susţinut deja o probă în cadrul primei sesiuni, iar din motive medicale nu au reuşit să ducă la bun final examenul nu vor fi nevoiţi să reia acea probă în cadrul sesiunii speciale.

“Ceea ce vreau să spun foarte clar pentru elevi şi pentru părinţi este faptul că la etapa specială organizată fie pentru Evaluarea Naţională, fie pentru examenul de Bacalaureat probele se recunosc dacă cumva elevul a participat la una dintre ele. Deci este foarte important să ştie elevul şi părintele că nu va mai reluă, dacă deja a susţinut prima probă de Limba şi literatura Română, să spunem, pe 15 iunie la Evaluarea Naţională şi la proba naţională să spunem că are 37,3 şi este recomandat să meargă la mediul de familie să vadă care este problemă medicală, în momentul în care participă la etapa specială nu mai este nevoie să dea şi proba de limba română”, a declarat Monica Anisie.

Monica Anisie i-a asigurat atât pe părinţi cât şi pe elevi de faptul că nu vor exista prejudecăţi cu privire la admitere la liceu pentru cei care susţin Evaluarea Naţională în sesiunea specială.

Calendarul pentru sesiunea specială a Evaluării Naţionale 2020 a fost comunicat de către Ministerul Educației și Cercetării.

Înscrierile vor avea loc în perioada 22-26 iunie

Proba scrisă de Limba și literatura română va fi susţinută pe 29 iunie, în data de 30 iunie, cea la matematică, iar pe 1 iulie, proba scrisă la Limba și literatura maternă.

Rezultatele pentru sesiunea specială a Evaluării Naţionale vor fi afișate pe 2 iulie, iar contestațiile vor fi judecate până pe 4 iulie.

Adauga un comentariu