Sanatate

Contraindicații după intervențiile estetice. Ce nu ai voie să faci după ce ai apelat la ajutorul medicului plastician? – VIDEO

Publicat: 03 mart. 2023
_____ Vizualizări 0 Comentarii
Contraindicații după intervențiile estetice. Ce nu ai voie să faci după ce ai apelat la ajutorul medicului plastician - VIDEO
Medicul Lucian Popa susține că există contraindicații după intervențiile estetice, iar acestea sunt legate de dormit.

Dr. Lucian Popa, medic chirurgie plastică reconstructivă, a prezentat în emisiunea BZI LIVE câteva dintre contraindicațiile stabilite după intervențiile estetice. Iată ce nu ai voie să faci după ce ai apelat la ajutorul medicului plastician sau estetician.

Tratamentele cu acid hialuronic și toxină botulinică (botox) constituie proceduri estetice minim-invazive, folosite ca alternative economice și eficiente ale intervențiilor chirurgicale de lifting facial. Dacă procedurile estetice din trecut vizau utilizarea bisturiului și apoi a laserului, medicina estetică modernă permite implementarea unor terapii pentru îmbunătățirea aspectului, în condiții de siguranță pentru pacient și cu rezultate uimitoare. Chiar și așa, după o intervenție estetică, fie și minim-invazivă, pacientul trebuie să respecte o serie de contraindicații, menită să-i grăbească vindecarea și să-i asigure un rezultat reușit, așa cum și l-a dorit.

Există contraindicații după intervențiile estetice?

Da, există! Potrivit medicului Lucian Popa, tendința în momentul de față este de a minimaliza efectul social, fiind date la o parte tehnicile care impun o perioadă mai mare sau mai mică de izolare. De pildă, în urmă cu 20 de ani, se făcea frecvent peeling agresiv, peeling chimic sau peeling fotonic, care necesitau mai multe săptămâni de vindecare și de refacere a pielii.

În prezent, sunt preferate tratamentele care se fac într-un timp scurt, numite tratamente de pauză de masă. Acestea nu implică bisturiul și sunt extrem de prietenoase cu procesul de vindecare.

„Tendința în momentul de față în estetică este aceea de a minimaliza efectul nostru social. Adică au fost încetul cu încetul date la o parte tehnicile care impun o perioadă de izolare. Spre exemplu, în urmă cu 20 de ani se făcea frecvent peeling agresiv, peeling chimic sau peeling fotonic, în care, după aceea, pentru vindecare trebuia să stai trei săptămâni sau poate chiar mai mult, în care să suporți o serie de tratamente de vindecare, de refacere. În momentul de față se preferă, spre exemplu, tratamentele de pauză de masă. Vii la estetician în pauza de masă, ca să-ți faci un botox, asta în contextul Statelor Unite, unde sunt esteticieni unul lângă altul și poți să găsești unul liber în pauza de masă.”, a declarat medicul Lucian Popa, în cadrul emisiunii BZI LIVE.

Dr. Lucian Popa: „Există contraindicații legate de dormit”

Medicul Lucian Popa susține că există contraindicații după intervențiile estetice, iar acestea sunt legate de dormit. Astfel că se recomandă ca, timp de două-trei zile după efectuarea procedurii, să nu se exercite presiuni pe zona respectivă. În schimb, el recomandă masajul și hidratarea.

„Asta este accepțiunea, am vrea să facem ceva, am vrea să ne îmbunătățim cât mai mult, dar fără să se vadă că am făcut-o astăzi sau că am făcut-o ieri. Adică fără vânătăi, fără să existe edeme excesive sau imposibilități de a ne exprima și așa mai departe. Din păcate, astea au niște limite și, ca atare, vor exista și niște lucruri permise, niște indicații și altele care sunt contraindicate. Există niște contraindicații legate de dormit. Preferabil este ca următoarele zile, 2-3 zile, cam 72 de ore să nu exercităm presiuni pe zona respectivă.”, a adăugat medicul Lucian Popa.

Adauga un comentariu