Local

Controversatul afacerist Constantin Mălăuți, candidat la Primăria Cotnari, este tras la răspundere de ANAF că a falimentat clubul „La Măriuca”

Publicat: 11 aug. 2020
Controversatul om de afaceri Constantin Mălăuți care candidează la Primăria Cotnari este tras la răspundere de ANAF pe motiv că a falimentat clubul
Afaceristul Constantin Mălăuți, candidat la Primăria Cotnari, este tras la răspundere de ANAF că a falimentat clubul "La Măriuca"

Controversatul om de afaceri Constantin Mălăuți este acuzat de autoritățile fiscale după ce și-a falimentat principala afacere. Candidatul la Primăria Cotnari este tras la răspundere de ANAF pentru intrarea în insolvență a firmei Măriuca Serv SRL, prin intermediul căreia Constantin Mălăuți a rulat mai multe afaceri. Fostul viceprimar din Cotnari a fost implicat în mai multe scandaluri, inclusiv de evaziune fiscală și folosire ilegală de arme de foc

Omul de afaceri Constantin Mălăuți, candidat la Primăria Cotnari din partea PNL, primește o lovitură grea din partea autorităților fiscale. Pe data de 7 august 2020, Direcția Generală Regională a Finanțelor Publice Iași – Administrația Județeană a Finanțelor Publice Iași a deschis un dosar la Curtea de Apel Iași prin care solicită „atragerea răspunderii pentru intrarea în insolvență” a lui Constantin Mălăuți și a partenerei sale de afaceri, Maria Ungureanu.

Cei doi sunt acuzați că au falimentat compania SC Măriuca Serv SRL, firmă înființată încă din 2004.
Aceasta este o lovitură puternică pentru fostul viceprimar din Cotnari care acum candidează pentru funcția de primar. S-a ajuns în această situație după ce inspectorii de la Direcția Generală Regională a Finanțelor Publice (DGRFP) Iași au constatat că fostul viceprimar a desfășurat activități de evaziune fiscală, motiv pentru care a fost înaintată o sesizare penală către Parchetul de pe lângă Judecătoria Iași. Conform ultimelor raportări fiscale pe anul 2018, SC Măriuca Serv SRL figurează cu datorii de 1,4 milioane lei și pierderi de 109 mii lei. Contrar acestor cifre, Constantin Mălăuți susține că toate lucrurile au fost rezolvate.

„S-au plăit toate lucrurile, dar s-a ajuns în insolvență și asta este situația. Sunt toate lucrurile puse la punct din ce știu eu”, a spus sec Constantin Mălăuți, administrator SC Măriuca Serv SRL.

Constantin Mălăuți și-a controlat afacerile din clubul „La Măriuca”

Inspectorii fiscali au realizat o serie de controale pentru că în cazul Măriuca Serv SRL, care deține un market-bar în zona Cotnari, inclusiv clubul „La Măriuca”, a raportat pierderi constante în ultimii zece ani. În urma verificărilor realizate de inspectorii fiscali la SC Măriuca Serv SRL, care administra inclusiv clubul „La Măriuca” din Cotnari au fost constatate decontări ilegale și operațiuni fictive. Acuzațiile au fost aduse de procurorii ieșeni după ce firma lui Constantin Mălăuți a păcălit statul cu 100 de mii de lei. Multe dintre afacerile Măriuca Serv SRL au fost făcute prin intermediul firmelor fantomă ale rromilor din Hârlău, printre firmele folosite la evaziune fiscală numărându-se Metal Lux SRL, Klemas Lux SRL sau Geocoled Metal. Vreme de mulți ani, evaziunea fiscală a fost principala sursă de venit pentru firmă, însă banii au fost ascunși de autorități.

Este greu de crezut faptul că firma controlată de fostul viceprimar a avut pierderi atât de mari având în vedere că Mălăuți a achiziționat în ultima perioadă mai multe terenuri și clădiri în zona Cotnari.

Focuri de armă în clubul „La Măriuca” din Cotnari

Afacerea lui Constantin Mălăuți a intrat în atenția autorităților din cauza unui conflict din clubul „La Măriuca”, unde o ceartă între mai mulți tineri a degenerat, lăsându-se cu împușcături. Atunci, în urmă cu 5 ani, proprietarul clubului a povestit că unul dintre consumatori, venit de la vânătoare, a fost implicat într-un conflict cu trei tineri care se aflau în local. Mai precis, tinerii au încercat să-l bată pe vânător, dar acesta din urmă a scos o pușcă de vânătoare din portbagajul mașinii, parcată în fața clubului, și a tras mai multe rafale în jos, ca semn de avertisment. Însă, alicele au ricoșat și i-au rănit pe cei trei agresori. Ulterior, cazul a fost mușamalizat după ce unul dintre răniți a plecat în străinătate.

Comentarii
 • Parca unul Leagan ,prieten cu Simionescu a impuscat trei rromi din Sarata in crisma lui Malauti dar la Harlau fac puscarie doar cei care impusca ciini ca ei sunt cei periculosi
  Procurorii sunt ccei care ar ttrebui sa faca justitie dar la Harlau e o apa si un pamint ,acolo domneste legea junglei

 • În toată viața acest individ numai cu prostii s-a ocupat. Nu are o meserie și nici carte nu știe, dar este priceput la păcălit oamenii. Auzi, facturi false de la căldărari evaziuni fiscale, furt de la stat cu miliardele. Bă băiatule tu vrei să fii primar? Cum pot fi cei care te votează?

 • Da cumatru-su Bejenaru ,ofiter la Harlau avea voie sa musamalizeze ancheta ?
  Leagan Ghita trebuia arestat preventiv pentru ca a impuscat trei oameni fiind in stare de ebrietate si cu intentie directa .
  Asta e lege la Harlau ?

 • Dosarul ar trebui redeschis pentru a vedea ce persoane influiente au tras sforile sa ingroape acest dosar ,oare parchetul Harlau nu are vreo contributie?
  Ce a cautat dosarul in lucru la procurorul Chifan?
  Nu cumva grupul de vinatori Simionescu -Bejenaru -Malauti -Matei-Leagan era unul infractional?

 • Totusi procurorii s-au ocupat cumva de dusmanii lui Simionescu iar vinatorii care nu impuscau de cit ciini au mers decit olaca la puscarie ,ca daca impuscau si ei oameni dosarul le era clasat

 • Acolo la crisma lu Malauti erau fete la produs
  Simi si cu Beje cunosteau
  Ca cumatru peste era
  N-am gast alta rima

Adauga un comentariu