Eveniment-Social

Copiii din medii defavorizate ar putea merge la mare! „Prima mea vacanță” este o nouă tabără socială organizată de Asociația Studenților și Absolvenților de Teologie Ortodoxă-Asistență Socială

Publicat: 29 iul. 2022
_____ Vizualizări 0 Comentarii
Copiii din medii defavorizate ar putea merge la mare Prima mea vacanță este o nouă tabără socială organizată de Asociația Studenților și Absolvenților de Teologie Ortodoxă-Asistență Socială
Un studiu realizat de “World Vision Romania” arată că 7 din 10 copii nu au mers niciodată în vacanţă sau în tabără la mare

Asociația Studenților și Absolvenților de Teologie Ortodoxă-Asistență Socială (ASATAOS) organizează prima ediție a taberei sociale „Prima mea vacanță”, prin care dorește să le ofere o vacanță unor copii proveniți din familii defavorizate, cu posibilități reduse

În Iași, dar și în România, sunt mulți copii pentru care vacanţa de vară este doar o perioadă ca oricare alta, copii care nu au plecat niciodată într-o vacanţă sau care nu au ieşit niciodată din propria comunitate.

Un studiu realizat de „World Vision Romania” arată că 7 din 10 copii nu au mers niciodată în vacanţă sau în tabără la mare.

O nouă tabără socială, organizată pe litoral

Tabăra socio-educativă „Prima mea vacanță” este un proiect cu activitate social-filantropică, menit să contribuie la bunăstarea bio-psiho-socio-spirituală a unor copii cu posibilități financiare reduse, oferindu-le șansa de a experimenta activităţi noi, într-un cadru organizat, de a se responsabiliza, dar mai ales de a se distra şi de a-şi face prieteni noi. De asemenea, este un bun prilej pentru dezvoltarea independenței, creșterea încrederii în sine, întărirea abilităților sociale, exersarea abilităților de lider și pentru deschiderea de noi orizonturi și perspective, toate cu scopul de a le crea amintiri plăcute și de a facilita integrarea socială a acestor copiii din comunități marginalizate.

Acest demers social-filantropic este organizat din dorința membrilor asociației de a fi alături de copiii cu rezultate bune la școală, dar a căror părinți nu au posibilitatea de a le oferi șansa să meargă într-o vacanță. Beneficiarii proiectului nu au fost până acum niciodată într-o tabără, nici la mare. Pentru ei, plaja, marea sau parcul de distracții de pe litoral sunt doar vise pe care nu îndrăznesc să le povestească.

„În această tabără socială, ne propunem să trimitem la mare un număr de 10 copii, cu vârste cuprinse între 12 și 17 ani, proveniți din familii cu probleme sociale majore, aflate în risc de marginalizare socială. Printre beneficiari se numără și copiii familiei Vieriu, caz social pe care Asociația îl are în monitorizare. Așadar, vă invităm să ne fiți alături și să vă manifestați dragostea pentru aproape, printr-un act de generozitate, susținând campania noastră”, a declarat asistentul social Ionela Brînză-Abunei, președinte ASATOAS.

Copii ce nu s-au bucurat niciodată de o vacanță adevărată

Mai mult de jumătate dintre copii nu fac niciun fel de activităţi educative pe timpul verii şi mai mult de doi din cinci copii n-au în comunitate spaţii unde să-și petreacă timpul liber, precum parcuri, bazine de înot sau trasee pentru drumeţii.

„Anul trecut, în cadrul unei campanii sociale, am mers într-o tabără la mare cu 103 copii. Erau cu toții la prima întâlnire cu marea și cât de mare le-a fost bucuria… Nu credeam că un copil poate plânge de fericire doar când vede ceva, însă m-am înșelat. Când au pășit pentru prima dată pe plajă, când au văzut frumusețea răsăritului pe litoral, lacrimile copiilor străluceau pe chipurile lor de la razele soarelui. Da, plângeau de bucurie când au văzut marea, plângeau pentru că ceea ce era doar un vis acum devenise realitate și asta datorită oamenilor care, din puținul lor, au contribuit la bucuria acestor copii! Fericirea acelor copii și lacrimile de pe chipul lor nu erau altceva decât rugăciuni pentru toți cei care au susținut acea campanie și, cu siguranță, așa va fi și de această dată. Haideți să aducem speranță în inimile atât de mari ale celor mici, dar atât de lipsite de nădejde, de bucurie!”, a declarat pr. Andrei Mocanu, coordonatorul campaniei.

Costurile pentru un singur copil sunt de 1350 de lei și sunt incluse toate facilitățile taberei (transport, cazare, masă în regim all-inclusive, plimbare cu vaporașul, o zi la Aqua Park, turul orașului Constanța cu vizitarea Delfinariului, parc de distracții, petreceri tematice în fiecare seară și supravegherea de către animatori cu o vastă experiență).

Persoanele care doresc să susțină acest demers social și să contribuie la bucuria copiilor care vor beneficia de acest proiect o pot face trimițând ajutorul în contul asociației, cu mențiunea „Prima mea vacanță”.

Cont în lei, deschis la banca UniCredit Bank – RO93 BACX 0000 0019 8981 6000

Titular: Asociația Studenților și Absolvenților de TOAS

Pentru mai multe detalii despre acest proiect – 0756 277 365 – Pr. Andrei Mocanu, Coordonatorul Campaniei ,,Prima mea vacanță”

Adauga un comentariu