Actualitate

Corectitudinea politică loveşte în învăţământul din SUA! Zeci de şcoli îşi vor schimba numele care ar fi asociate cu rasismul și sclavia

Publicat: 28 ian. 2021
O statuie cu Abraham Lincoln din New York
Abraham Lincoln este văzut în SUA ca un adevărat simbol al abolirii sclavismului.

Corectitudinea politică din ultimele luni din SUA loveşte şi în sistemul educaţional. Conform datelor prezentate de presă internaţională mai multe şcoli din San Francisco îşi vor schimba denumirea. Decizia vine în contextul în care, autorităţile locale consideră că numele pe care le au unităţile de învăţământ ar fi asociate cu rasismul sau cu sclavagismul. Culmea situației o face că tocmai o școală care poartă numele lui Abraham Lincoln face subiectul schimbării, asta deși fostul președinte este văzut ca un simbol al abolirii sclavismului.

Mai multe persoane au protestat pentru decizia luată de autorităţile locale spunând că este o aberaţie. Totuşi, decizia este una finală şi a fost votată în plenul consiliului local.

Zeci de școli din San Francisco îşi vor schimba denumirea

Conform actului legislativ iniţiat incă din mai 2018, un număr de 44 de şcoli îşi vor schimba denumirea. Numele personalităţilor ar fi asociate cu rasismul, sclavia şi colonizarea. Discritul şcolar din San Francisco are aproximativ 57.000 de elevi înscrişi.

”subjugarea şi înrobirea fiinţelor umane; sau care au asuprit femeile, inhibând progresul societăţii; sau ale căror acţiuni au dus la genocid; sau cine a diminuat semnificativ oportunităţile celor dintre noi de a avea dreptul la viaţă, libertate şi căutarea fericirii”, spune textul rezoluţiei.

Printre acestea se numără şcolile numite după preşedinţii Washington şi Jefferson, care ar fi deţinut amândoi sclavi, relatează mediafax.ro, citând surse Le Figaro.

Decizia este una definitiva mai ales că pentru acest lucru au votat, în consiliu, 6 persoane şi doar una a votat împotrivă.

Primarul consideră că decizia este una bună mai ales ca pe lista se găseşte chiar şi Abraham Lincoln

Corectitudinea politică este uneori extrem de absurdă. Totuşi, primarul consideră că decizia este una foarte bună deşi pe lista cu denumirile care trebuiesc schimbate se află şi fostul președinte Abraham Lincoln. Culmea, fostul președinte este văzut că un simbol al abolirii sclaviei din SUA. Totuşi, există şi o explicaţie în acest sens. Lincoln ar fi jucat un rol definitoriu în masacrul triburilor amerindiene.

Mai multe asociaţii ale părinţilor au reacţionat dur la intenţia primarului şi au explicat, în presa de peste ocean faptul că e absolut nepotrivit ba chiar jignitor pentru că autorităţile să îşi dedice energia schimbării numelor de şcoli în contextul în care copiii sunt privaţi de şcoală din cauza pandemiei.

Încă din 2020, în SUA a pornit un adevărat curent antirasism

Odată cu violențele declanşate odată cu decesul cetăţeanului de culoare omorât de poliţişti, în SUA a pornit un adevărat curent antirasism. Vorbim despre mişcarea Black Life Matters. Aceasta a strâns tot mai mulţi adepţi în SUA, dar şi în întreaga lume. Au fost luate multe decizii controversate legate de aceste proteste şi mişcare.

De exemplu, mai multe platfome video au scos la un moment dat celebrul film Pe aripile vântului pentru că avea scene rasisme. O altă decizie controversată este scoaterea de la secţiunea pentru copii a filmelor Jumbo sau Piter Pan. Decizia i-a aparţinut Disney Channel şi a stârnit un adevărat şir de controverse.

Comentarii
  • Ca sa fie absolut politic corect toti albii din ambele continente Americane ar trebui sa se intoarca inot de unde au venit !, statele vest europene sa platesca trilioane de dolari despagubiri populatiei indigene si celei din Africa !, sa ii faceti criminali ai umanitatii pe Cristofor Columb si toti ceilalti care au fost niste psihopati , dementi criminali care au masacrat , si comis genocid 100% pe acolo si au ras de pe fata pamantului populatia indiana din Cuba si Haiti doar ca exemplu !, se distrau omorand copii, femei , adulti, decapitau copii doar ca sa se intreaca a cui sabie este mai ascutita !, vindeau sclavi indieni in Europa in numele Sfintei Treimi iar intrun final sa inapoieze cele cateva zeci de tone de aur furate din America si carate in Europa de vest !, acesti vestici se dau acum iluminatii cei mai democrati si pacifisti din lume

Adauga un comentariu