Razboi în Ucraina

Coreea de Nord a răspuns la acuzaţiile SUA potrivit cărora ar trimite armament în Rusia

Publicat: 08 nov. 2022
_____ Vizualizări 1 Comentariu
Coreea de Nord a răspuns la acuzaţiile SUA potrivit cărora ar trimite armament în Rusia
Ministerul apărării din Coreea de Nord a răspuns la acuzațiile SUA

Ministerul apărării din Coreea de Nord a răspuns la acuzațiile SUA. Anterior, autorităţile americane au declarat că Phenianul livrează Rusiei muniţie de artilerie pentru războiul din Ucraina. Potrivit guvernului de la Phenian, acuzaţiile americane sunt nefondate. Totodată, cresc și tensiunile la graniță între Coreea de Nord și Coreea de Sud după lansarea unei rachete balistice.

După o serie de teste nord-coreene care au avut loc săptămâna trecută şi lansarea unei rachete balistice intercontinentale, tensiune au crescut şi mai mult în peninsulă, în timp ce Statele Unite şi Coreea de Sud au încheiat cele mai ample exerciţii aeriene comune de până acum.

Coreea de Nord a răspuns la acuzaţiile SUA potrivit cărora ar trimite armament în Rusia

Autorităţile au venit cu un răspuns la acuzaţiile făcute de purtătorul de cuvânt al Consiliului naţional de securitate al Casei Albe, John Kirby. Cel din urmă a susţinut că regimul de la Phenian ar trimite pe ascuns un „număr semnificativ” de tehnica militară Rusiei „încercând să pară că acestea sunt trimise în Orientul Mijlociu sau Africa”.

La momentul actual, John Kirby a menţionat ca Washingtonul va afla dacă acest ajutor militar nord-coreean a fost într-adevăr primit de ruşi.

„Recent, Statele Unite insistă să răspândească un zvon neîntemeiat despre contracte de armament între RPDC şi Rusia”, se arată în comunicatul ministerului nord-coreean al apărării.

În comunicatul de presă se mai menţionată ca nu au existat contracte de armament cu Rusia, îndepărtând astfel „zvonul” precum că Coreea de Nord ar fi livrat muniţie grea Rusiei. Potrivit autorităţilor de la Phenian, acest „zvon” reprezintă o „încercare ostilă de a păta imaginea RPDC pe plan internaţional”.

John Kirby a mai subliniat că echipamentele pe care(preşedintele Vladimir Putin le primeşte sau le va primi „va schimba în mod tangibil situaţia pe câmpul de luptă”. El a estimat că presupusul ajutor nord-coreean este edificator nu doar pentru alegerile regimului de la Phenian, ci şi pentru „lipsurile şi nevoile” Rusiei.

 Tensiuni tot mai mari la graniță între Coreea de Nord și Coreea de Sud

Vă aducem aminte că la începutul lunii noiembrie 2022, Coreea de Sud a ridicat peste 80 de avioane de luptă după ce 180 de aeronave de război nord-coreene au apărut la graniţă. Tensiunile dintre Coreea de Sud şi Coreea de Nord se intensifică în fiecare zi. Coreea de Sud a venit cu o reacție după ce o rachetă balistică a aterizat lângă apele ţării sale.

Anterior, armata sud- coreeană a declarat că a mobilizat avioanele de luptă după ce a detectat în apropiere avioanele trimise de Coreea de Nord, care au zburat peste 4 ore la nord de graniţa militară. De altfel, avioanele nord-coreene au zburat la nord de linia de măsură tactică, trasată la 20 de kilometri nord de Linia de Demarcaţie Militară.

Totodată, Coreea de Sud a venit cu o reacție după ce o rachetă balistică a aterizat lângă apele ţării sale. Ceea ce ar fi dus la declanşarea stării de alarmă în Peninsulă ar fi fost lansarea a cel puţin zece rachete din partea Coreei de Nord, miercuri, 02 noiembrie 2022. Potrivit preşedintelui sud-coreean, Yoon Suk-yeol, gestul vecinilor săi este o „invazie teritorială de facto”.

De altfel, Coreea de Nord a răspuns la acuzațiile SUA, catalogându-le ca fiind „nefondate”.

Comentarii
Adauga un comentariu