Sfatul medicului

Coronavirus: in supermarket riscul infectarii e mai mare decat la un meci de fotbal

Publicat: 03 iun. 2020
_____ Vizualizări 0 Comentarii
Coronavirus in supermarket riscul infectarii e mai mare decat la un meci de fotbal
Coronavirus: in supermarket riscul este mare

Coronavirus: in supermarket riscul este mare. Un studiu a fost efectuat in Olanda despre problemele infectiei cu coronavirus in fotbal. Edwin Goedhart, medicul Federatiei, afirma ca rezultatele demonstreaza ca Javier Tebas avea dreptate, cand a declarat la acea vreme ca jucatorii vor fi mai protejati decat lucratorii din fabrica. „Exista un risc mai mare intr-un supermarket”, a declarat medicul.

Fotbalul s-a intors sau se va intoarce in mai multe tari europene. Dar Franta si Olanda au preferat sa anuleze sezonul pentru a evita riscurile.

Tocmai din Olanda provin rezultatele unui studiu care s-a dovedit destul de linistitor. Edwin Goedhart, medicul federatiei de fotbal, afirma ca riscul de infectie in fotbal este acelasi ca, de exemplu, mersul la supermarket. „Este aproape nesemnificativ”, a spus el pentru Mundo Deportivo.

Coronavirus: in supermarket riscul este mare

Pentru studiu, au fost analizate 428 de meciuri si s-a stabilit ca contactul dintre jucatori este mai mic decat se crede.

„In doar 1,2% din timpul jocurilor, jucatorii au fost la 1,5 metri unul de celalalt timp de mai mult de 30 de secunde. Timpul in care erau la mai putin de jumatate de metru unul de celalalt este de 1,5 secunde pe joc”, a explicat medicul.

Situatia este ceva mai complicata pentru loviturile de la colt: „In acele momente, jucatorii stau mai aproape pentru o perioada mai lunga de timp. Pentru a evita acest lucru, echipa atacanta poate fi fortata sa paraseasca zona pana cand jocul se poate relua din nou”.

Studiul pare sa ii dea dreptate lui Javier Tebas, care a spus la sfarsitul lunii aprilie spunea ca „cineva care lucreaza intr-o fabrica este in pericol mai mult decat un jucator care joaca un meci cu usile inchise”.

Adauga un comentariu