Stiri medicale

Coronavirus: unul din șapte geluri hidroalcoolice nu ar fi eficient

Publicat: 18 nov. 2020
_____ Vizualizări 0 Comentarii
Coronavirus unul din șapte geluri hidroalcoolice nu ar fi eficient
13% din produse ar conține un conținut insuficient de alcool

Direcția Generală pentru Concurență și Controlul Fraudelor (DGCCRF) din Franta avertizează asupra ineficienței anumitor geluri hidroalcoolice, în special a gelurilor vândute în farmacii. Într-un comunicat de presă publicat miercuri, 18 noiembrie, aceasta institutie a precizat că 13% din produse ar conține un conținut insuficient de alcool.

Gelul hidroalcoolic face acum parte din viața noastră de zi cu zi. Înainte sau după cumpărături, în transportul public, la birou, când nu aveți acces la o sursa de apă pentru a vă spăla mâinile, o simplă frecare cu gel face posibilă neutralizarea virușilor potențial prezenți pe mâinile noastre. Dar este necesar ca respectivul gel hidroalcoolic să fie eficient.

Într-un comunicat de presă publicat miercuri, 18 septembrie, Direcția Generală pentru Concurență și Controlul Fraudelor (DGCCRF) indică faptul că aproximativ 13% din produsele analizate de aceasta au „un conținut insuficient de alcool” și, prin urmare, sunt considerate „neconforme și periculoase”. Pentru a ajunge la această concluzie, administrația responsabilă cu protecția consumatorilor a analizat 162 de soluții hidroalcoolice și geluri.

Unul din șapte geluri hidroalcoolice nu ar fi eficient in privinta coronavirusului

„73% din produsele analizate până în prezent au fost declarate fie neconforme (38%), fie neconforme și periculoase (35%)”, se menționează în comunicatul citat de Sante Magazine.

21 de produse (13% din produsele analizate) au prezentat un conținut insuficient de alcool și, prin urmare, s-au dovedit a fi neconforme și periculoase.

36 de produse (22% din produsele analizate), pentru care conținutul de alcool a fost suficient, au fost declarate neconforme și periculoase datorită etichetării minimizând pericolele prezentate de aceste produse (în principal pericolul de inflamabilitate).

61 de produse (38%) s-au dovedit a fi neconforme din cauza etichetării incomplete sau incorecte. Aceste produse, a căror listă nu a fost încă publicată, trebuie să facă obiectul măsurilor de retragere, indică DGCCRF.

Doar soluțiile hidroalcoolice sau gelurile cu un conținut de alcool (etanol, propan-1-ol sau propan-2-ol) de cel puțin 60% sau care îndeplinesc standardul EN 144766 sunt eficiente în ceea ce privește dezinfectarea, avertizeaza DGCCRF.

Adauga un comentariu