Sport

Coronavirusul a lovit FCSB. Patru fotbaliști, testaţi pozitiv cu virusul Covid-19

Publicat: 14 aug. 2020
Coronavirusul a lovit FCSB. 13 fotbaliști, testaţi pozitiv cu virusul Covid-19
Coronavirusul a lovit FCSB

Patru jucători de fotbal de la FCSB au fost testați pozitiv cu noul coronavirus, informează clubul printr-o postare publicată pe pagina oficială de Facebook.

Patru jucători ai FCSB, diagnosticați cu noul coronavirus

Clubul de fotbal FCSB a transmis vineri, 14 august 2020, că în urma testării Covid-19 s-au confirmat patru cazuri pozitive în locul roș-albaștrilor. Jucătorii diagnosticați cu SARS-CoV-2 sunt Gabriel Simion, Toma Niga, Răzvan Udrea și Alexandru Pantea.

„FCSB anunță că, în urmă ultimei testări COVID-19, au fost înregistrate patru cazuri pozitive în cadrul lotului nostru.

Astfel, Gabriel Simion, Toma Niga, Răzvan Udrea și Alexandru Pantea sunt fotbaliștii care au fost infectați cu virusul SARS-COV-2, aceștia urmând să fie preluați de către reprezentanții Direcției de Sănătate Publică, în conformitate cu normele în vigoare. Menționăm faptul că jucătorii sunt asimptomatici și au fost deja izolați de restul grupului.

De asemenea, clubul nostru va aplica toate prevederile legale care rezultă în urma acestei situații!”, se arată în postarea FCSB de pe Facebook.

Focar de coronavirus la CFR Cluj

Vineri, 24 iulie 2020, secretarul general al Ligii Profesioniste de Fotbal, Justin Ştefan, a transmis că au fost depistate alte 20 de persoane infectate cu noul coronavirus la clubul CFR Cluj.

Totalul cazurilor la gruparea ardeleană au ajuns în acest moment la nu mai puţin de 26.

”Testele efectuate joi de membrii echipei CFR Cluj au adus noi cazuri pozitive. În momentul de faţă, în total, există 26 de cazuri de COVID-19 la CFR, 16 jucători şi 10 membri ai staff-ului tehnic”, a spus secretarul general al LPF.

În data de 18 iulie, Liga Profesionistă de Fotbal a amânat meciul FCSB – CFR Cluj, programat în etapa a 8-a a play-off-ului Ligii I, după ce un jucător al formaţiei ardelene a fost depistat pozitiv la COVID-19.

Mai apoi, la 20 iulie, au fost depistate alte cinci persoane infectate cu noul coronavirus la formaţia CFR Cluj, doi jucători şi trei membri ai staff-ului tehnic.

După ultima testare, campioana en titre a României devine echipa cu cel mai mare număr de cazuri de coronavirus din Liga I, respectiv 26.

De la reluarea campionatului Ligii I la fotbal, au fost confirmate mai multe cazuri de infectare cu COVID-19 la jucătorii şi angajaţii cluburilor FC Dinamo, FC Botoşani, CFR Cluj şi Universitatea Craiova, ceea ce a dus la suspendarea meciurilor programate a celor patru formaţii şi la deschiderea unor anchete epidemiologice de către Direcţiile de Sănătate Publică.

Totodată, în Liga a II-a au fost depistate cazuri pozitive la cluburile Concordia Chiajna, Petrolul Ploieşti şi FC Argeş.

În rândul arbitrilor, în lotul pentru primele două eşaloane, au fost depistate patru cazuri, persoanele în cauză fiind oprite de la delegări de Federaţia Română de Fotbal.

Focarele de COVID-19 din Liga I

Focarele de COVID-19 din Liga I îi dau bătăi de cap ministrului Sportului. Ionuț Stroe s-a declarat îngrijorat de numărul mare de infectări cu COVID-19 la mai multe echipe din Liga I.

Astfel, la Universitatea Craiova, un membru al echipei tehnice a fost depistat pozitiv. Testul antrenorului oltenilor, Cristiano Bergodi, a ieșit neconcludent și a fost refăcut. CFR Cluj a anunțat că a ajuns la nouă cazuri după ce trei suspecți au ieșit negativi. La Dinamo, situația este critică. Nu mai puțin de 14 cazuri au fost confirmate până acum.

„Problemele din fotbalul românesc nu mai țin de anumite accidente sau nu pot fi puse pe seama hazardului. Deja vorbim de lucruri serioase, vorbim de două focare mari care există în momentul de față la echipele românești. Spun foarte multe despre cum înțeleg echipele românești și mai ales organizatorii competițiilor a-și proteja sănătatea și siguranța, în principal a propriilor sportivi, implicit a sănătății publice”, a spus Ionuț Stroe.

Adauga un comentariu