Coronavirus

Coronavirusul a suferit noi mutații și este mai contagios. Din fericire produce o boală mai ușoară

Publicat: 21 sept. 2020
Coronavirusul a suferit noi mutații
Oamenii de știință afirmă că virusul a devenit mult mai contagios însă cauzează forme mai puțin severe ale bolii

Coronavirusul a suferit noi mutații. Tulpina care cauzează această boală s-a modificat în această vară și a devenit mult mai contagioasă. Din fericire însă formele de îmbolnăvire sunt mai puțin severe.

Tulpini mutante de coronavirus, care sunt mai contagioase, dar produc o boală mai puțin severă, au apărut în Franța. Aceasta este o posibilă explicație pentru creșterea numărului de îmbolnăviri în Europa, scrie Sunday Times.

Microbiologul francez Didier Raoult a prezentat descoperirea în fața parlamentarilor francezi. El a spus că cercetătorii au descoperit șapte mutații ale coronavirusului în timpul unei analize a testelor CoVid-19 din timpul verii.

Coronavirusul a suferit noi mutații

Una dintre aceste tulpini a fost adusă de oameni veniți din nordul Africii în iunie, după ce Franța a relaxat măsurile anti-pandemie. De atunci, această tulpină a dispărut în Franța, însă a fost înlocuită de altele mai contagioase, a explicat Didier Raoult.

„Sunt mai puțin severe, așa că se întâmplă ceva cu acest virus, ceea ce îl face diferit. Mutațiile pe care le avem acum sunt o versiune destul de degradată a formei inițiale. Cel puțin asta este impresia noastră”, a spus microbiologul.

Mai mulți oameni de știință contestă afirmația lui Raoult. Și aceasta din cauză că el a susținut utilizarea hidroxiclorochinei ca tratament pentru CoVid-19, mai scrie sursa citată. El a fost criticat pentru că a insistat că hidroxiclorochină și-a dovedit eficacitatea după ce a realizat teste pe un eșantion redus de pacienți.

Echipa lui Raoult a descoperit tulpinile după ce a analizat testele sosite la spitalul la care lucrează, pentru a fi prelucrate.

Noi restricții în Franța după avalanșa de îmbolnăviri

În ultimele săptămâni, Franța a înregistrat o creștere a internărilor la ATI și a deceselor provocate de CoVid-19. Pentru a încerca să țină situația sub control, orașele Nisa, Marsilia și Bordeaux au impus noi restricții. Acestea privesc programul barurilor și a numărului de persoane care pot ieși în grupuri.

Toate acestea se întâmplă după ce epidemia de coronavirus a atins un nou nivel în Franţa. Astfel, săptămâna trecută au fost înregistrate peste zece mii de noi cazuri într-o singură zi. De asemenea, în ziua precedentă fuseseră aproape 9800 de noi îmbolnăviri.

Cu toate acestea, numărul deceselor s-a situat la aproximativ 50 pe zi, totalul victimelor trecând de 31000. Ministrul Sănătăţii din Franţa a anunţat adoptarea a noi restricţii. În plus, pentru Marsilia şi Guadelupa, unde au fost deja adoptate măsuri, ar urma luarea unor restricţii şi mai aspre.

Acum, după ce coronavirusul a suferit noi mutații, rămâne de văzut cât de eficiente vor fi schemele de tratament.

Comentarii
  • China… tara criminala. Dupa ce a dat virusul in lume China a avut cele mai putine contaminari si morti din lume dat fiind ca este o tara numeroasa si in prezent sars cov 2 in China este pe cale de disparitie in timp ce in lume suntem deja la 30 milioane contaminari si 1 milion de morti si inca ce urmeaza.De ce China e foarte bine si cu contaminarile si cu economia ?

  • Da, e ciudat ce se intampla in China. Oricat ar fi de organizati si eficienti, este greu de explicat nr. mic de cazuri comparativ cu restul lumii. Ce e mai curios este ca nu s-a raspandit pe tot teritoriul Chinei, desi sunt multe zone cu concentratii mari de populatie, economia duduie si oamenii circula. Aproape ca esti tentat sa dai crezare la tot felul de teorii ale conspiratiei…

  • Medicul emerit virusolog YANG al Chinei spune adevarul!!!! Virusul SARS COV 2 a fost dat intentionat de partidul comunist al Chinei, este in proprietatea partidului comunist acest virus care NU SE GASESTE IN NATURA NICAIERI IN LUMEA ASTA, ESTE COMPUS DIN CORONAVIRUS SI HIV SI MALARIE!!! ESTE FABRICAT IN LABORATORUL MILITAR DIN Wuhan, este bomba, arma biologica, este un razboi biologic care va dura inca 2-3 ani,DECI, CHINA INTENTIONAT A OMORAT PLANETA SI ECONOMIA MONDIALA. sars cov 2 rezista la temperaturi de plus 70 gr si la temperaturi de pana la – 80 gr ORI IN NATURA, UN VIRUS NATURAL NU REZISTA LA ASEMENE TEMPERATURI FOARTE RIDICATE SAU FOARTE SCAZUTE. Numai China o duce foarte fffff bine in prezent dupa ce a dat virusul, ea prospera in toate privintele iar toate celelalte tari distruse. A cesta este un razboi cibernetic facut intentionat de China, un virus cibernetic de laborator si isi modifica mereu algoritmii precum se vede in intreaga lume

Adauga un comentariu