Stiri medicale

Coronavirusul sufera modificări care determină celulele să nu-l recunoască

Publicat: 26 iul. 2020
Coronavirus celule
Coronavirusul sufera modificări care determină celulele să nu-l recunoască

Coronavirusul sufera modificări care determină celulele să nu-l recunoască. Oamenii de știință au rezolvat structura unei enzime numite nsp16, pe care virusul o produce și apoi o folosește pentru a-și modifica capacul de mesagerie ARN, a declarat Yogesh Gupta, doctorat, autorul principal al studiului de la Școala Longă de Medicină Joe R. și Teresa Lozano de la UT Health San Antonio.

„Este un camuflaj”, a spus dr. Gupta. „Din cauza modificărilor, care păcălesc celula, ARN-ul mesager viral rezultat este acum considerat ca făcând parte din propriul cod al celulei și nu străin.”

Coronavirusul sufera modificări care determină celulele să nu-l recunoască

Descifrarea structurii 3-D a nsp16 deschide calea pentru proiectarea rațională a medicamentelor antivirale pentru COVID-19 și alte infecții cu coronavirus emergente, a spus dr. Gupta. Medicamentele, noi molecule mici, ar inhiba nsp16 să facă modificările. Sistemul imunitar s-ar arunca apoi asupra virusului invadator, recunoscându-l drept străin.

„Lucrarea lui Yogesh a descoperit structura 3-D a unei enzime cheie a virusului COVID-19, necesară pentru replicarea sa și a găsit un buzunar în el, care poate fi orientat pentru a inhiba acea enzimă. Acesta este un avans fundamental în înțelegerea virusului”, a declarat coautorul studiului Robert Hromas, MD, profesor si decan al Long School of Medicine.

Comentarii
  • Virusul a fost experimentat 5 ani in laboratorul din wuhan si cand a ajuns la performanta sigura si totala ca va distruge lumea si toata economia mondiala CHINA a raspandit fiolele de covid in toata lumea. CHINA mizerabila tara care nu e in UE, NATO, E O TAR COMUNISTA MIZERABILA SI TREBUIE SA PLATEASCA DAUNE DE RAZBOI MONDIAL LA TOATE TARILE LUMII

Adauga un comentariu