Local

Coșmar la Aeroportul Iași. Angajat descoperit cu coronavirus, în contact cu zeci de persoane. Detalii de groază povestite din interior

Publicat: 01 apr. 2020
_____ Vizualizări 0 Comentarii
Coșmar la Aeroportul Iași. Angajat descoperit cu coronavirus în contact cu zeci de persoane. Detalii de groază povestite din interior

Alertă totală în principala poartă de intrare în municipiul Iași. Un angajat al Poliției de Frontieră care își desfășoară activitatea pe Aeroportul Internațional Iași a fost depistat pozitiv cu virusul COVID-19. Un alt angajat al aceleiași instituții a intrat în izolare. Direcția de Sănătate Publică a demarat o anchetă epidemiologică la aerogară, iar toți angajații au fost testați. Persoana depistată pozitiv a intrat în contact cu numeroase persoane care au tranzitat aeroportul

Situație dramatică la Aeroportul Internațional Iași. După ce în ultimele săptămâni activitatea regiei aeroportuare a fost redusă substanțial din cauza curselor suspendate, recent, cei de la Aeroport au mai primit o lovitură. Un angajat al Poliției de Frontieră, unul din cei care lucrează pe Aeroportul Iași, a fost depistat pozitiv cu virusul COVID-19. Bărbatul de până în 30 de ani lucrează la punctul de control al documentelor pentru cei care vin și pleacă de pe aerogara ieșeană.

De asemenea, o altă angajată a Poliției de Frontieră a intrat în izolare la domiciliu și așteaptă să fie testată, aceasta intrând în contact direct cu bărbatul respectiv la locul de muncă.

Contact cu zeci de pasageri

Cei doi au intrat în contact direct cu zeci de pasageri care au tranzitat aeroportul. Fiind la punctul de verificare a documentelor, puteau ușor să intre în contact cu persoane venite din zonele roșii sau galbene care erau asimptomatice. În aceste condiții, reprezentanții Direcției de Sănătate Publică (DSP) au fost ieri la aeroport pentru a demara o anchetă epidemiologică. Tot ieri au fost testați polițiștii de frontieră de la aeroport, dar și personalul de la securitate. De asemenea, a fost testat și Cătălin Bulgariu, directorul Aeroportului Internațional Iași.
În cursul zilei de astăzi, DSP va furniza un răspuns cu privire la situația apărută la aeroport.

„Așteptăm ancheta de la DSP pentru a se stabili exact toate detaliile. Prin aeroport au trecut multe persoane care au fost confirmate ulterior pozitiv, iar personalul de aici s-a expus. Este o situație complicată. Sper să nu mai fie și alte cazuri”, a menționat Cătălin Bulgariu, directorul Aeroportului Internațional Iași.

Măsuri suplimentare la aeroport

Reprezentanții Poliției de Frontieră Iași au arătat că la aeroport au fost luate noi măsuri de supraveghere din moment ce personalul a fost afectat de noul virus.

„În data de 30 martie, un polițist de frontieră încadrat la Punctul de Trecere a Frontierei Aeroport Iași a fost confirmat pozitiv cu COVID-19. De asemenea, unui alt lucrător din cadrul aceleiași structuri i s-a recomandat de către medicul de familie izolarea la domiciliu. Specialiști din cadrul Direcției de Sănătate Publică au fost la sediul Punctului de Trecere a Frontierei Aeroport Iași pentru a testa întregul personal. În funcție de ancheta epidemiologică și de recomandările specialiștilor din cadrul Direcției de Sănătate Publică, vor fi dispuse măsurile necesare. Vor fi identificate persoanele care au intrat în contact cu polițistul, iar la recomandarea specialiștilor din cadrul Direcției de Sănătate Publică vor intra în autoizolare la domiciliu, urmând a fi testate. Pentru limitarea răspândirii infectărilor cu noul coronavirus au fost dispuse o serie de măsuri de adaptare a dispozitivului de supraveghere”, au transmis reprezentanții Poliției de Frontieră Iași.

Curse numărate pe degete

În prezent, aerogara ieșeană a rămas doar cu câteva curse externe, respectiv cele spre Londra, Liverpool, Eindhoven și Billund, Bruxelles și Larnaca. Toate acestea sunt operate de Wizz Air. În aceste condiții, cu activitatea redusă la minim, jumătate din angajați au intrat în șomaj tehnic. Prin Ordonanțele Militare emise de autoritățile centrale au fost suspendate zborurile către zonele considerate cu risc maxim, astfel încât la Iași au mai rămas câteva curse.

Adauga un comentariu